
Wpisz się w wątku 'pomidory olbrzymy'
Na przetwory tego typu pomidory są naprawdę dobre. Ja sadzę odmianę Surya, w kształcie podobna do Limy ale to odmiana karłowa i wczesna. Za tydzień powinienem zakończyć uprawę. Dojrzewają prawie równomiernie co dla przetwórstwa jest dużą zaletą.chudziak pisze:Lima typowy pomidor przerobowy,plenny, ma owoce intensywnie wybarwione, które są twarde, z dużą zawartością suchej masy i niestety nie zachwycający smakiem na surowo .
Danusiu, ja jestem fanką żebrowanych pomidorków, czy mogłabyś pokazać zdjęcie tych pomidorków wyglądających jak miniaturowe Costoluto F.? I ewentualnie zostawić mi ze 3-4 nasionka?danaa pisze: Wspólną cechą jest czerwony kolor owoców i "wzrost". Jedne wyglądają jak miniaturowe, (ale jak na koktajlówkę stosunkowo duże) Costoluto Fiorentino, natomiast drugie są okrągłe.