Wiosna już niedługo... cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna już niedługo... cz. 23

Post »

Marysiu czy u Ciebie też już zakwitły pierwsze wiosenne kwiatki .U mnie coraz więcej krokusików się pokazuje także Ranniki i śnieżynki .Słabo to jeszcze wygląda ,ale i tak cieszy .Mogłam już spokojnie zrobić porządek na rabatkach
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu :wit
Chwilkę mnie nie ma u Ciebie i ciężko nadrobić zaległości. U Ciebie to wątek - ekspres :wink:
Cudne liliowce pokazałaś. A że wiosenne roślinki nie ruszają się zbytnio, to się nie martw, bo to nie tylko u Ciebie tak wygląda.
Czy długo czekałaś na kwiatuszki heptakodium ? On faktycznie kwitnie we wrześniu ?
Miłej niedzieli życzę :)
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alu tak kolejny dzień szarobury a w dodatku biomet niekorzystny i coś kiepsko się czuję :wit
Miłego dnia ;:196

Iwonko wczoraj dość ostro popracowałam i może za dużo, bo wieczorem kiepsko się czułam to i z łóżkiem szybciej się przywitałam ;:306 Mam straszne ilości bylin do wycięcia, po dwóch dniach wycinania stwierdziłam, że jeszcze ich sporo ;:oj Krzaki też wyrosły ponad miarę i jak ich teraz nie poskromię to potem będzie już tylko gorzej.
Życzę żeby zdrówko dopisało i wyprawa na działeczkę doszła do skutku ;:168

Margito jak z jednej spadniemy to u podnóża drugiej się zatrzymamy, gorzej mają Ci na płaskim ;:202

Danusiu ja do przenosin Cię nie namawiam, bo znam Twoje zdanie na ten temat, ale chciałam Ci trochę wody przelać ;:306

Martusiu pół dnia na nogach z sekatorem trochę mnie wykończyło i nie byłam w stanie o niczym innym myśleć jak o łóżku. Sporo wycięłam, ale jeszcze sporo zostało. Jak patrzę na sąsiadów z iglakami to faktycznie są to wygodne ogrody, ale czy ładne to sprawa dyskusyjna, ta, tak wiem de gustibus non est disputandum ;:306 U mnie za to suchulców i krzaczków strasznie dużo do wycięcia. Życzę słoneczka i dobrego niedzielnego nastroju ;:196 ;:196

Jadziu Kochana skoro u Ciebie wiosna przyszła to nie ociągaj się i zakładaj nowy wątek ;:306 u mnie coś wypatrzyłam, ale nie są to kolory dominujące. Z kilku ranników jeden ledwo łebek wychyla, ta jak pisałam wcześniej mam amatorów cebulek krokusów wiem nie spodziewam się ich w ogrodzie ;:145 A porządki to robię, ale końca nie widać ;:131

Mireczko nie pamiętam tak dokładnie, ale Heptakodium mam od wiosny 2013 roku i dwa razy kwitło czyli chyba od początku. Pewnie w pierwszym roku było marne kwitnienie :?: ale było! Tak kwitnie we wrześniu, tu na zdjęciu pierwsze kwiaty 4 września

Obrazek

Wzajemnie miłej niedzieli ;:168

Robiąc wczoraj porządki znalazłam nawet kwitnące śnieżyczki, ale było ponuro i byłam zmęczona, więc nie zrobiłam zdjęć, dlatego jeszcze coś z roku ubiegłego. Z marca nie mam zdjęć, bo wyjechałam do sanatorium, ale w lutym widać już były zdecydowane oznaki budzącej się przyrody. Czyli w moim ogrodzie w tym roku wiosna przychodzi później ;:65

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu chyba obie wczoraj podobnie się czułyśmy ;:168
Miłej niedzieli i dobrego nastroju życzę ;:167 ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ja jeszcze dziś ledwie chodzę... ;:223 Tyle mam jeszcze pracy ;:145
Ale też czekam na wiosnę z utęsknieniem... U mnie dziś spory mrozek... ;:202
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A wiesz Marysiu że jednak byłam wczoraj na działeczce troszkę :tan , przycięłam parę krzaczków ;:138
Renka123
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 lut 2015, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, uważaj na siebie i nie przemęczaj się. Jak zrobi się ciepło zdążysz ze wszyskim. Ja zmagam się z przeziębieniem. Korci mnie aby przyciąć co nieco ale muszę chwilę odczekać, żeby chociaż nos mi się udrożnił.
Pozdrawiam Renia
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Maryś czy to miodunka z tym czerwonym kwiatuszkiem? Dopiero dzisiaj wyczułam wiosnę było tak pieknie słonecznie no i ten dziecięcy "hałas" na podwórku - wiadomo czas snu zimowego bezpowrotnie minął :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu pewnie to przesilenie wiosenne :D

Reniu u mnie mrozku nie było, ale roboty mam bardzo dużo a jeszcze mnie korci dosadzać, oj chyba trzeba będzie zmądrzeć ;:223

Iwonko no widzę, że zdjęcia porobione i budleja przycięta :wink:

Reniu dobrze radzisz, ale ja staram się nie zgrzać i nie rozbierać, pracuję pomalutku ;:131

Ewciu tak to miodunka! gdyby nie świergot i trele ptasie to jakoś jeszcze wiosny nie czuję :D
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Ja już też powoli wybudzam się z zimowego otępienia i odwiedzam zaprzyjaźnione ogródki i miłą właścicielkę. :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko bardzo mi miło, że wybudzanie z zimowego jak nazwałaś otępienia zaczynasz na FO. Dziękuję ;:180
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,piękny dzień był u mnie dzisiaj,zrobiłam zdjęcia rannikom i śnieżyczkom ,przewietrzyłam gunnerę i też cyknęłam jej zdjęcie,reszta to nic nie robienie ,no oprócz obiadu,troszkę kwiatuszków już wysiane i będą jaja ,jak nic nie wyjdzie ;:306 ,pozdrawiam i buziaczki na dobrą noc ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Marysiu jak to fajnie tak pogrzebać już w ogrodzie, popodglądać budzącą się przyrodę ;:108
A ja nie mam kiedy się wyrwać na działkę :roll:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu widzę że w moim ogrodzie śnieżyczki to chodzą i co roku są w innym miejscu, z kępki zostaje jeden ;:202 Ranniki chciałam kiedyś wykopać koleżance i zginęły w jednym, ale w drugim są nie rozmnażają się, ale są. Muszę zakupić więcej, bo one przynajmniej nie są zjadane przez myszowate ;:14 Dzisiaj pewnie będzie podobny dzień to będzie działalność ogrodowa ;:306 Całuję i życzę pięknego tygodnia ;:196

Ewuniu no tak niestety jak się ma działeczkę, a nie ogród przy domu. Do ogrodu można wyjść w każdej chwili i na tyle na ile ma się czas, nawet nie ubierając się specjalnie. Działeczka ma też swoje zalety ;:167 przecież też sprawia radość.
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu masz tak piękny i bujny ogród, że niestety praca przy nim moze wykończyć ;:219 . Musisz dawkować Sobie prace, choć wiem , że to trudne :D
Pozdrawiam Iwona
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”