Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
Aniu czarujesz....
Aniu kiedy jeżówki strzelają nasionkami?

- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Cudny ten floks z pierwszego zdjęcia
A lilie-sama poezja 

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ja właśnie ze względu na ślimaki chyba będę musiała się z nimi rozstać 

- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Agus ja takie zmutowane ślimaki po raz pierwszy zobaczyłam na działce u teściowej w Zabrzu i patrzyłam na nie z zachwytem
U nas takich nie ma. A u Ani to się nawet pojedynczych pewnie nie spotyka
Aniu cudowne masz kwiatuchy, tak kolorowo. Liliowce dają popis. Szkoda, że ja mam jeszcze tak mało odmian. Jeszcze, ale powoli to zmieniam. Floksy też boskie. A najfajniejszy jest ten owad. Ja co prawda jestem z tych bojących, ale uwielbiam podglądać wszelkie robale (poza pająkami i chrabąszczami bo te nawet na działce wprawiają mnie w przerażenie) na podwórku
Taki mały masochizm 

Aniu cudowne masz kwiatuchy, tak kolorowo. Liliowce dają popis. Szkoda, że ja mam jeszcze tak mało odmian. Jeszcze, ale powoli to zmieniam. Floksy też boskie. A najfajniejszy jest ten owad. Ja co prawda jestem z tych bojących, ale uwielbiam podglądać wszelkie robale (poza pająkami i chrabąszczami bo te nawet na działce wprawiają mnie w przerażenie) na podwórku

Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, ależ piękna ta Lilia Redflavour
jaka ona duża rośnie ?

- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Aniu, lilie cudne całkiem spora kolekcja
Pozdrawiam Bartek
Mój ogród na jurze krakowsko-częstochowskiej

Pozdrawiam Bartek

Mój ogród na jurze krakowsko-częstochowskiej

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
A widzisz jakie paskudztwa u Nas grasująAndzia84 pisze:Agus ja takie zmutowane ślimaki po raz pierwszy zobaczyłam na działce u teściowej w Zabrzu i patrzyłam na nie z zachwytemU nas takich nie ma. A u Ani to się nawet pojedynczych pewnie nie spotyka
![]()

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Piękne zdjęcia, jak zwykle, choć na widok robala mnie odrzuciło
U mnie są takie wielgaśnie zielone jak w tej twojej różyczce. Ale nie mordowałam...parka była zajęta sobą

U mnie są takie wielgaśnie zielone jak w tej twojej różyczce. Ale nie mordowałam...parka była zajęta sobą

- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Przyszłam się przywitać i podziękować za odwiedziny. Widzę, że masz moje ulubione kwiaty - lilie i floksy
.
Serdecznie pozdrawiam.

Serdecznie pozdrawiam.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Po upalach trochę deszczyku spadło,podłała i powitrzę się orzeżwiło.
Wczoraj w Achuanie kupiłam 6 powojników z przeceny po 4 zł jeden!!! :dance: Jeszcze nigdy za taką cenę nie kupiłam powojnika.
Trochę zabiedzone ale ja już się nimi zajmę :garden1:

Kupiłam bez nazw i
Atragene Rosy O`Grady
Arabella x 2 .czy ją się na wiosnę przycina ???Muszę o nich poczytać więcej :comp:
Jeden ten dla mnie najładniejszy nie ma nazwy tak wygląda
Może ktoś rozpozna ??

Teraz myślę,gdzie tu by ich posadzić ???
I lilie kwitną

I szkodniki też przylatują
Oczywiście przeganiam jak widzę

Zaraz wam odpowiem ale najpierw muszę skończyć gotowanie pierogów ze śliwkami.
Taki właśnie.
W mninionym tygodniu przerobiłam ich 4 wiaderka.Pyszne to one są

Wczoraj w Achuanie kupiłam 6 powojników z przeceny po 4 zł jeden!!! :dance: Jeszcze nigdy za taką cenę nie kupiłam powojnika.
Trochę zabiedzone ale ja już się nimi zajmę :garden1:

Kupiłam bez nazw i
Atragene Rosy O`Grady
Arabella x 2 .czy ją się na wiosnę przycina ???Muszę o nich poczytać więcej :comp:
Jeden ten dla mnie najładniejszy nie ma nazwy tak wygląda
Może ktoś rozpozna ??

Teraz myślę,gdzie tu by ich posadzić ???

I lilie kwitną

I szkodniki też przylatują

Zaraz wam odpowiem ale najpierw muszę skończyć gotowanie pierogów ze śliwkami.
Taki właśnie.
W mninionym tygodniu przerobiłam ich 4 wiaderka.Pyszne to one są

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Aniu powojniki za taką cenę to nie wyglądają źle.
Jak zawsze u Ciebie dużo kwitnień.
Ty przerabiasz śliwki a ja ogórki .

Jak zawsze u Ciebie dużo kwitnień.

Ty przerabiasz śliwki a ja ogórki .

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu super okazja z tymi powojnikami. Ciekawa jestem czy i u mnie znowu są. Też takie bidusie kupiłam wiosną, a powiem Ci że najintensywniej przez wakacje kwitły/kwitną. Dobry zakup 

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Tych powojników to Ci zazdroszczę. U nas w ogrodniczym za 20 zł są w podobnym stanie.
Dla lilii
Dla lilii

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- anabuko1
PEPSIMałgosiu Ja tam wszystkie owady już lubię podglądać ,prócz komarów rzecz jasna
Tojeść bulwiastą kupiłam kilka lat temu nasionka ,wysiałam do doniczki potem do ogrodu tak jest do dzisiaj nic z nią nie robię.
slanka-flora-Sławku Ja też pierwszy raz obaczyłam zgłąba. Tobie paź królowej uciekł a mi Fruczak gołąbek, spijał nektar z floksów ale póki pobiegłam po aparat to już go nie było
Lilie bardzo lubię,teraz kwitną drzewiaste i orientalne to zapach jest cudny na pół działki.W drugiej floksy pachną
aneczka1979-Aniu Ja też swoje hosty lubię
Anna55-Aniu To prawda liliowiec Holiday Deligh jest piękny, taka żywa czerwień; kolorek ognisty z daleka go widać..Mam go 3 lata.I w tym roku już jest ładny,sporo ma kwiatów.
alicjad31-Alu ;ann_30-Aniu Kwiaty się pysznią rosną,kwitną i same się chwalą a nam pozostawiają dużo radości
Floksy jeszcze nam cudnie pachną
Ivona44 Prawda ciekawy owadek,choć spory, i smukły.Trojeść mam ją od kilku lat,wyhodowana przeze mnie z nasionek
heliofitka-Iwonko U mnie też słoneczko grzało mocno.Ale cóż mamy lato to i upały musza być.Wczoraj popadało,podlało roślinki .orzeźwiło się znacznie.Dziś łagodnie,deko zachmurzone niebo.
Mi hostki niektóre też słonko podpaliło,cienia mało raczej zero i jest jak jest.
Lilie kwitną czarują i cudnie pchną.
MID2006-Madziu Jak przekwitną jeżówki to i nasionka są ,ale muszą być już zbrązowiałe.Jeszcze trochę ,,,Na razie niech nas poczatują te jeżóweczki bo bardzo je lubię.
No właśnie trudno taką okazję przegapić,Taka Cena!! Nawet jak jakiś nie przezimuje,to jakieś w większości powinny się uchować.Do zimy sporo czasu to jak będą teraz miały wszystko co trzeba to jeszcze podrosną należycie.A sprawdż jak masz blisko Auchuana, może też masz wyprzedaże kwiatowe.Tam powojników było mnóstwo i w większych doniczkach też.
aage-Agnieszko Oj szkoda rozstawać się z hostkami,ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich. Może jest jakiś sposób na te ślimaki ???
Andzia84 Witaj.Lato szaleję mnóstwem kolorów i różnymi kwitnieniami,póki kwitną lilie i liliowce jest bardziej kolorowo
A ja kocham wszytko
Ja już z robalami ,owadami się oswoiła i lubię je podglądać jak buszują po kwiatach .
tesia39-Tersko Nie mierzyłam tej lilii Redflavour ale to wysoka lilia,Jest wyższa ode mnie w butach .Chyba ma z 180 na pewno
bartosz les Mam sporo lilii,ale nawet ich nie liczyłam, bo ciągle dokupuje,dosadzam,a nie raz po zimie jakaś mi przepadła ,Ale znowu sa nowe,Na wiosnę znając siebie też jeszcze dokupię
April-Jolu Ja już z owadami się oswoiłam.A ten zielonkawy chrząszczyk to Kruszczyca złotawka
cyganka77-Asiu Witaj w moich progach i zapraszam częściej
Ja chyba kocham wszystkie kwiatuchy,A lilie należą do moich ulubionych
Biedronka641-Alu; ASK_anulla-Aniu Ja też uważam ,że zakup powojnikowy trafił się super!!Powinny się jeszcze ładnie rozrosnąć.bo przecież wszystkie żyją .
Ja ogórki też w między czasie co drugi dzień przerabiam,taki mamy czas,nie tylko kwitnień ale i przetworów. na zimę wszystko się przyda.
A lilie ummm czarują ciągle i ten zapach uwielbiam go

Tojeść bulwiastą kupiłam kilka lat temu nasionka ,wysiałam do doniczki potem do ogrodu tak jest do dzisiaj nic z nią nie robię.
slanka-flora-Sławku Ja też pierwszy raz obaczyłam zgłąba. Tobie paź królowej uciekł a mi Fruczak gołąbek, spijał nektar z floksów ale póki pobiegłam po aparat to już go nie było

Lilie bardzo lubię,teraz kwitną drzewiaste i orientalne to zapach jest cudny na pół działki.W drugiej floksy pachną

aneczka1979-Aniu Ja też swoje hosty lubię

Anna55-Aniu To prawda liliowiec Holiday Deligh jest piękny, taka żywa czerwień; kolorek ognisty z daleka go widać..Mam go 3 lata.I w tym roku już jest ładny,sporo ma kwiatów.
alicjad31-Alu ;ann_30-Aniu Kwiaty się pysznią rosną,kwitną i same się chwalą a nam pozostawiają dużo radości

Ivona44 Prawda ciekawy owadek,choć spory, i smukły.Trojeść mam ją od kilku lat,wyhodowana przeze mnie z nasionek

heliofitka-Iwonko U mnie też słoneczko grzało mocno.Ale cóż mamy lato to i upały musza być.Wczoraj popadało,podlało roślinki .orzeźwiło się znacznie.Dziś łagodnie,deko zachmurzone niebo.
Mi hostki niektóre też słonko podpaliło,cienia mało raczej zero i jest jak jest.

MID2006-Madziu Jak przekwitną jeżówki to i nasionka są ,ale muszą być już zbrązowiałe.Jeszcze trochę ,,,Na razie niech nas poczatują te jeżóweczki bo bardzo je lubię.
No właśnie trudno taką okazję przegapić,Taka Cena!! Nawet jak jakiś nie przezimuje,to jakieś w większości powinny się uchować.Do zimy sporo czasu to jak będą teraz miały wszystko co trzeba to jeszcze podrosną należycie.A sprawdż jak masz blisko Auchuana, może też masz wyprzedaże kwiatowe.Tam powojników było mnóstwo i w większych doniczkach też.
aage-Agnieszko Oj szkoda rozstawać się z hostkami,ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich. Może jest jakiś sposób na te ślimaki ???
Andzia84 Witaj.Lato szaleję mnóstwem kolorów i różnymi kwitnieniami,póki kwitną lilie i liliowce jest bardziej kolorowo

tesia39-Tersko Nie mierzyłam tej lilii Redflavour ale to wysoka lilia,Jest wyższa ode mnie w butach .Chyba ma z 180 na pewno

bartosz les Mam sporo lilii,ale nawet ich nie liczyłam, bo ciągle dokupuje,dosadzam,a nie raz po zimie jakaś mi przepadła ,Ale znowu sa nowe,Na wiosnę znając siebie też jeszcze dokupię

April-Jolu Ja już z owadami się oswoiłam.A ten zielonkawy chrząszczyk to Kruszczyca złotawka

cyganka77-Asiu Witaj w moich progach i zapraszam częściej

Biedronka641-Alu; ASK_anulla-Aniu Ja też uważam ,że zakup powojnikowy trafił się super!!Powinny się jeszcze ładnie rozrosnąć.bo przecież wszystkie żyją .
Ja ogórki też w między czasie co drugi dzień przerabiam,taki mamy czas,nie tylko kwitnień ale i przetworów. na zimę wszystko się przyda.
A lilie ummm czarują ciągle i ten zapach uwielbiam go

- anabuko1
Jeżówka Hot Papaya

Jeżówka purpurowa i motylek się skrada do stłówki

Jeżówka purpurowa i JEŻÓWKA CHEYENNE SPIRIT

naparstnica rdzawa -od Martusi-koziorozec

Jeżówka purpurowa i motylek się skrada do stłówki

Jeżówka purpurowa i JEŻÓWKA CHEYENNE SPIRIT

naparstnica rdzawa -od Martusi-koziorozec