Ogródek AGNESS
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
hehe Aguś ja się zastanawiałam co ty na te zielone listki powtykałaś. Jakieś brylanciki czy jak
A potem się zorientowałam że to kropelki wody. Oj niezły z Ciebie fotograf... Powinnaś pracować dla szkółek. Zdjęciem namówiłabyś mnie nawet na to czego bym absolutnie nie chciała 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kochani witajcie w chłodny, szary i ponury dzień. Wprawdzie aura zachęca tylko do siedzenia w domku, ale ja do tej pory pracowałam w ogrodzie i zrobiłam to, za co tak bardzo nie miałam ochoty się wziąć
.... a mianowicie uporządkowałam najniższą partię skalniaka .... Odrzuciłam kamory, usunęłam spod nich kożuch splątanych korzeni trawska, które przechodziło pod nimi na rabatę, wybrałam 10 centymetrowy pas darni dookoła skalniaka i ponownie ułożyłam kamory
Teraz tylko kupić i wysypać go korą.... cieszę się, ze mam to (na jakiś czas
) za sobą
Aniu ciesze się bardzo, że podoba Ci się sposób w jaki pokazuję moją wiosnę
Madziu przemiła jesteś
Bardzo mi miło, że fotki podobają Ci się
Uwielbiam fotki kwiatów w kroplach rosy.... faktycznie wyglądają jak obsypane brylantami

Aniu ciesze się bardzo, że podoba Ci się sposób w jaki pokazuję moją wiosnę
Madziu przemiła jesteś
Uwielbiam fotki kwiatów w kroplach rosy.... faktycznie wyglądają jak obsypane brylantami

- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Nooo, śliczne są te tulipanki - takie energetyczne
Te niziutkie bardzo ciekawe. Kupiłam w tym roku takie nieskie już kwitnące, ale szybko przekwitły, bo akurat w czasie tych gorących dni. Może przetrwają na kolejny rok
Te niziutkie bardzo ciekawe. Kupiłam w tym roku takie nieskie już kwitnące, ale szybko przekwitły, bo akurat w czasie tych gorących dni. Może przetrwają na kolejny rok
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Ładnie się napracowałaś i podziwiam Cię, że Ci się chciało, bo jeśli u Ciebie tak zimno jak u mnie to chylę czoła
Pięknie wygląda ta rabata. Czyściutka, wypielona już ładnie i kolorowo wyglądająca. A kamienie tylko dodają jej uroku
Pięknie wygląda ta rabata. Czyściutka, wypielona już ładnie i kolorowo wyglądająca. A kamienie tylko dodają jej uroku
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Zaległości nie nadrobię jednak przyszłam nacieszyć oczy twoją kolorową wiosną 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Rabaty wysprzątane aż miło
wiosna nam się udała !
Na rabatach coraz więcej kolorów choć pora jeszcze dość wczesna . Dzisiaj zimno i praktycznie do końca tygodnia b/z ...czas na porządki świąteczne ... dzisiaj myłam okna ...

- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,podpatrzyłam,że nie cięłaś zupełnie nisko róż.Moje prawie do ziemi w większości były czarne i codziennie podglądam czy odbijają.
Ależ masz kolorowo na rabatkach! pamiętam, że bardzo się napracowałaś, porządkując kamienne obrzeże- jednak efekt jest super 
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnisiu te tulipanki są śliczne
koniecznie muszę dokupić tych maluszków bo te wielgaśne to idą w liście a maluchy są idealne
Sasanki osrebrzone rosą są cudowne
Zimno, wieje i co chwilę pada ale za to radość z tego darmowego podlewania jest wielka. niech pada bo nawozy się rozpuszczą a i roślinki się napiją
Sasanki osrebrzone rosą są cudowne
Zimno, wieje i co chwilę pada ale za to radość z tego darmowego podlewania jest wielka. niech pada bo nawozy się rozpuszczą a i roślinki się napiją
Agusia, Twoja praca warta była poświęcenia - efekt wykończonych rabat jest fantastyczny! Nie wspomnę, jak kolorowo i kwieciście u Ciebie
Jak zwykle, z przyjemnością odwiedziłam Twój ogród... u mnie dziś również zimnica!
Ciepło pozdrawiam,
A
Ciepło pozdrawiam,
A
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś tulipanki na pewno pięknie przetrwają i zakwitną w następnym sezonie
Ja uwielbiam tulipany, a szczególnie te niskie, wczesne, botaniczne odmiany. Jesienią na pewno jeszcze dokupię..... tylko później te zasychające liście mnie wkurzają
nie wszystkie udaje zakryć rozrastającym się bylinom i stwarza to wrażenie takiego nieładu, którego nie lubię..... Ale tulipanki tak bardzo lubię, że przymykam na to oko
Wiolu oj zimno i u mnie..... naprawdę zimno
Ale zależało mi, żeby skończyć w ogródku te najcięższe prace do świąt, a i czas na wysprzątanie domku trzeba było zarezerwować . Na razie ogródek idzie na kilka dni w odstawkę... nawet dobrze się składa, że pogoda się popsuła, to nie będzie aż tak bardzo ciągnęło na powietrze i od jutra odpalam karcherka i wskakuję na okna, płytki, fugi.... itd ..... ależ ja nie cierpię sprzątać
........
Agusiu mało Cię ostatnio na forum.... ale rozumiem to, bo i ja mam ogromne zaległości w zaprzyjaźnionych ogródkach.... teraz wiosną doba zbyt krótka, na wiele rzeczy brakuje czasu. Ale cieszę się bardzo, że zaglądasz
Maryniu faktycznie wiosna w tym roku jest cudowna.... tak wcześnie przyszła.... przed rokiem to dopiero zaczynaliśmy się zabierać za pierwsze prace w ogrodach , a teraz największe porządki już za nami.... teraz została tylko kosmetyka i usuwanie na bieżąco pojawiającego sie z prędkością światła
zielska...
Ja na okna planuję wskoczyć jutro...... fajnie, że masz to już za sobą....
Małgosiu mam nadzieję, że Twoje różyczki ładnie odbiją.... u mnie na szczęście bardzo ładnie przezimowały
Monisiu milo mi bardzo,że podoba Ci się efekt mojej pracy przy obrzeżach. Cieszę się, że mam praktycznie już to za sobą.... jeszcze tylko zostało mi obrzeże różanej rabaty z drugiej strony domu.... ale to zostawiałam na sam koniec..... pewnie już po świętach....
Rabaty faktycznie z dnia na dzień robią się coraz bardziej kolorowe.... nie mogę się tym nacieszyć
Majeczko ja też najbardziej lubię właśnie te niewysokie, wcześnie kwitnące tulipanki i też jesienią koniecznie muszę ich dosadzić jeszcze więcej
Teraz czekam z niecierpliwością na rozkwit kolejnych maluchów, sadzonych poprzedniej jesieni.... niesamowicie jestem ich ciekawa.... ale to już lada chwila, bo na niektórych zaczynają wybarwiać się pąki
U mnie zimnica, ale jak na złość nie pada
.... mam nadzieję, ze deszcz wreszcie przyjdzie, bo sucho jest niesamowicie....
Aguniu bardzo się cieszę, że efekt pracy przy obrzeżach podoba Ci się..... bardzo zadowolona jestem, że mam to już zrobione, ponieważ jest teraz tak bardziej schludnie
Kwiatów jest coraz więcej, każdego dnia pokazują się nowe kolory..... oby tylko pogoda dopisała, żebyśmy mogli się nimi cieszyć....Ja na razie baaaaardzo czekam na deszcz.... na rabatach dosłownie popiół..... a później to interesuje mnie tylko cudne, złociste słoneczko
Wiolu oj zimno i u mnie..... naprawdę zimno
Agusiu mało Cię ostatnio na forum.... ale rozumiem to, bo i ja mam ogromne zaległości w zaprzyjaźnionych ogródkach.... teraz wiosną doba zbyt krótka, na wiele rzeczy brakuje czasu. Ale cieszę się bardzo, że zaglądasz
Maryniu faktycznie wiosna w tym roku jest cudowna.... tak wcześnie przyszła.... przed rokiem to dopiero zaczynaliśmy się zabierać za pierwsze prace w ogrodach , a teraz największe porządki już za nami.... teraz została tylko kosmetyka i usuwanie na bieżąco pojawiającego sie z prędkością światła
Ja na okna planuję wskoczyć jutro...... fajnie, że masz to już za sobą....
Małgosiu mam nadzieję, że Twoje różyczki ładnie odbiją.... u mnie na szczęście bardzo ładnie przezimowały
Monisiu milo mi bardzo,że podoba Ci się efekt mojej pracy przy obrzeżach. Cieszę się, że mam praktycznie już to za sobą.... jeszcze tylko zostało mi obrzeże różanej rabaty z drugiej strony domu.... ale to zostawiałam na sam koniec..... pewnie już po świętach....
Rabaty faktycznie z dnia na dzień robią się coraz bardziej kolorowe.... nie mogę się tym nacieszyć
Majeczko ja też najbardziej lubię właśnie te niewysokie, wcześnie kwitnące tulipanki i też jesienią koniecznie muszę ich dosadzić jeszcze więcej
U mnie zimnica, ale jak na złość nie pada
Aguniu bardzo się cieszę, że efekt pracy przy obrzeżach podoba Ci się..... bardzo zadowolona jestem, że mam to już zrobione, ponieważ jest teraz tak bardziej schludnie
Kwiatów jest coraz więcej, każdego dnia pokazują się nowe kolory..... oby tylko pogoda dopisała, żebyśmy mogli się nimi cieszyć....Ja na razie baaaaardzo czekam na deszcz.... na rabatach dosłownie popiół..... a później to interesuje mnie tylko cudne, złociste słoneczko
Dziękuję za rozgrzewającą dawkę zdjęć Twoich tulipanków.
Dobrze, że ciężka ptaca ze skalniaczkiem już za Tobą ;)
Mnie też czeka mycie okien, czego nie cierpię
Pozdrawiam cieplutko!
Dobrze, że ciężka ptaca ze skalniaczkiem już za Tobą ;)
Mnie też czeka mycie okien, czego nie cierpię
Pozdrawiam cieplutko!
- BOGULENKA
- 500p

- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Witaj Aga, pogoda i u mnie się skiepściła, ale wczoraj M był w domku i zaliczyliśmy grilla i spacerek do lasku. Tulipany botaniczne coraz bardziej chwytają mnie za serce, chyba zacznę polować, piękne są. Co do sasanek, to nie wiedziałam, że można je dzielić, rozumiem, że najlepiej zrobić to po kwitnieniu. Jeśli tak, to w tym roku spróbuję, bo te, które kwitną mi tak mocno, to już mają kilka wiosenek i mam nadzieję, że tym zabiegiem przedłużę ich żywot. Poza tym z jednej kępki wyrastają mi dwa kolory czerwona i fioletowa
. I ja muszę się wziąć za okna, a nie lubię jak nie wiem co.
Aga piękne tulipanki,szczególnie te niziutkie.Tak się u Ciebie kolorowo zrobiło, rabaty wypełniają się kolejnymi kwiatami,tak że niedługo kory nie będzie widać. 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Aguś u Ciebie tyle już kwitnie tulipanków a u mnie ani jeden i to mają prawie wszystkie liście nie wiem co to znaczy a posadzone nowe...