Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata
- becia123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata
Witaj Bogusiu .piękny warzywnik a roślinki z tunelu chylę czoła.Mi dużo padło posianych w doniczkach praktycznie 80 procent ale w gruncie ładnie rosną .Warzywnik duży masz .Ja jeszcze pomidory ,selery ,kapustne do posadzenia i jedne ogórkl tak posiałam wszystko zaraz po świętach .Widoki masz śliczne kwiaty ,staw. całość robi wrażenie
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Bogusiu słonecznie,mam nadzieje ze też u Ciebie, bo po tych deszczach
jak najbardziej potrzebne,
podczytuję i podglądam Twoje warzywnicze poczynania i już na drugi rok w namiocie foliowym oprócz sałaty ,koperku,rzodkiewki będzie też botwinka ,to mnie zaciekawiło,pomidorki posadzimy też po niedzieli bo już nie mieszczą się na parapecie,rosną mi też ogóreczki na parapecie w kubeczkach,wyszły po dwa ,trzy,chyba muszę zostawić po jednym w kubku,resztę powycinam bo nie chcę naruszyć korzonków a Ty jak robisz Bogusiu

podczytuję i podglądam Twoje warzywnicze poczynania i już na drugi rok w namiocie foliowym oprócz sałaty ,koperku,rzodkiewki będzie też botwinka ,to mnie zaciekawiło,pomidorki posadzimy też po niedzieli bo już nie mieszczą się na parapecie,rosną mi też ogóreczki na parapecie w kubeczkach,wyszły po dwa ,trzy,chyba muszę zostawić po jednym w kubku,resztę powycinam bo nie chcę naruszyć korzonków a Ty jak robisz Bogusiu

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Bogusiu nowalijki ....aż ślinka leci a szpinak
.Cóz nas bardziej raduje jak wiosenny ogród kiedy po zimowej szarówce zaczyna się robić kolorowo.

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Dobrze Bogusiu , to nasze przesyłki miną się w Koluszkach, hi hi.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Dorotko!... to pierwsza moja próba przechowania pelargonii bluszczolistnych ...z doskonałym efektem
Jesienią przycięłam naokoło 15- 20 cm/ gdy zaczęły się pierwsze przymrozki/...usunęłam liście...i wstawiłam do nieogrzewanego pomieszczenia. Podlewałam bardzo minimalnie...byleby nie zasuszyła się bryła korzeniowa. Intensywniejsze podlewanie rozpoczęłam w lutym i stopniowo zasilać . Teraz stoją w tunelu foliowym ...w dzień wystawiam w cieniste miejsce...aby hartowały się.
W nocy w razie przymrozków przykryję agrowłókniną . Jutro zamierzam solidnie zasilić nawozem do pelargonii. Te z nasionek też ładnie rosną...choć sporo mi padło/ z mojej winy/....po prostu przelałam Trawa też rośnie jak szalona...a w niej mlecze
Beatko!...dziękuję za miłe słowa.W porównaniu do ubiegłego roku, mogę powiedzieć,ze wysiewy udały się ... straty jedynie w pelargoniach....na 40 siewek ...pozostało 21. Dla uczczenia Święta Pracy...co roku od ponad 30 lat ...sadzę pomidory w tunelu
Efekty
Po posadzeniu...rodzinne grillowanie
Grazynko!...niewiele miałam dzisiaj słońca...ale i tak dobrze...w końcu dzień bez deszczu.
Wysiew buraczków w tunelu polecam...zobaczę co pokaże fasola
Ogórki z kubków wysadziłam do gruntu.Co roku sadzę tyle ile w kubku skiełkowało i wyrosło...a więc zazwyczaj po dwa ...trzy. Dlaczego chcesz usuwać i zostawiać po jednym
Ładnie zaaklimatyzowały się w gruncie...oczywiście przykryte cały czas agrowłókniną
Joasiu!...
ach jak ja uwielbiam ten okres nowalijek...a jakie przyjemne wtedy gotowanie...te zapachy...lubczyku, kopru, natki pietruszki / pietruszkę tę z gruntu przenoszę jesienia do tunelu...i całą zimę mam zieloną natkę/ ...wiosną przycinam i wyrasta nowa, bardziej aromatyczna. Tej zimy i ta w gruncie super spisała się
Czekam na szpinak...uwielbiam pierogi ze szpinakiem z sosem czosnkowo- koperkowym
Mirko!...

Jesienią przycięłam naokoło 15- 20 cm/ gdy zaczęły się pierwsze przymrozki/...usunęłam liście...i wstawiłam do nieogrzewanego pomieszczenia. Podlewałam bardzo minimalnie...byleby nie zasuszyła się bryła korzeniowa. Intensywniejsze podlewanie rozpoczęłam w lutym i stopniowo zasilać . Teraz stoją w tunelu foliowym ...w dzień wystawiam w cieniste miejsce...aby hartowały się.
W nocy w razie przymrozków przykryję agrowłókniną . Jutro zamierzam solidnie zasilić nawozem do pelargonii. Te z nasionek też ładnie rosną...choć sporo mi padło/ z mojej winy/....po prostu przelałam Trawa też rośnie jak szalona...a w niej mlecze

Beatko!...dziękuję za miłe słowa.W porównaniu do ubiegłego roku, mogę powiedzieć,ze wysiewy udały się ... straty jedynie w pelargoniach....na 40 siewek ...pozostało 21. Dla uczczenia Święta Pracy...co roku od ponad 30 lat ...sadzę pomidory w tunelu

Po posadzeniu...rodzinne grillowanie

Grazynko!...niewiele miałam dzisiaj słońca...ale i tak dobrze...w końcu dzień bez deszczu.
Wysiew buraczków w tunelu polecam...zobaczę co pokaże fasola

Ogórki z kubków wysadziłam do gruntu.Co roku sadzę tyle ile w kubku skiełkowało i wyrosło...a więc zazwyczaj po dwa ...trzy. Dlaczego chcesz usuwać i zostawiać po jednym

Joasiu!...

Mirko!...

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Bogusiu
Az zazdroszczę Ci tego foliaczka , swoje wczesne warzywka .oj kiedyś w moim domu rodzinnym tak było
A teraz jest jak jest,może kiedys sobie gdzies sprawię,jak już na stałe zamieszkam na Dębowym

Az zazdroszczę Ci tego foliaczka , swoje wczesne warzywka .oj kiedyś w moim domu rodzinnym tak było

A teraz jest jak jest,może kiedys sobie gdzies sprawię,jak już na stałe zamieszkam na Dębowym

- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Bogusiu
Ale u ciebie pięknie i kolorowo
Wszystko rośnie jak na drożdżach i w ogrodzie i w tunelu
Staw prezentuje się doskonale , zresztą cały ogród
Piszesz że u was ciągle pada, a u nas dziś popadało, chyba pierwszy raz od świąt
pozdrawiam niedzielnie

Ale u ciebie pięknie i kolorowo

Wszystko rośnie jak na drożdżach i w ogrodzie i w tunelu

Staw prezentuje się doskonale , zresztą cały ogród

Piszesz że u was ciągle pada, a u nas dziś popadało, chyba pierwszy raz od świąt

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Aniu!...foliak cudowna sprawa...i jeśli masz miejsce to radzę większy.
Kasiu!...u mnie od świąt padało niemal codziennie...a zdarzało się,ze i w dzień i w nocy.Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego ogrodu.
-- 27 kwi 2014, o 19:19 --
Kochani !...po raz kolejny z całego serca dziękuję za Waszą obecność, wsparcie, rady, miłe słowa i zapraszam do kolejnej...już 7 odsłony mojego ogrodu która znajduje się
tutaj a moderatorów proszę o zamkniecie tego wątku.
Kasiu!...u mnie od świąt padało niemal codziennie...a zdarzało się,ze i w dzień i w nocy.Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego ogrodu.
-- 27 kwi 2014, o 19:19 --
Kochani !...po raz kolejny z całego serca dziękuję za Waszą obecność, wsparcie, rady, miłe słowa i zapraszam do kolejnej...już 7 odsłony mojego ogrodu która znajduje się

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia