Moja kolorowa terapia antystresowa 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja kolorowa terapia antystresowa 2

Post »

Brawo Aniu! Nowy fach w ręku! Jakby co to Z będzie pięknie grodził ogrody, a Ty je będziesz tworzyć! :uszy
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anusia, nie smutaj się ;:196 I koniecznie pokaż małe prosiaczki ;:224
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Aniu ja zgadzam się z Anią i proszę o fotki maluchów
kiedyś tez to przerabiałam ;:218
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Jestem.Powiedzmy ze troszkę się już pozbierałam po dzisiejszych wyczynach ogrodowych.Udało mi się skończyć tzw "Kopiec kreta".
Kiedy zobaczyłam mój powiększony ogródek , od razu pomyślałam że żurawki które mam posadzić będę rosły na podwyższonej rabacie.Właściwie bardzo podwyższonej.Mężuś przywiózł mi troszkę piaszczystej ziemi i torfu.Niestety była zachwaszczona troszkę.Posatnowiłam ją przesiać.Na zdjęciu widać moich nieodłącznych współpracowników tzn nowy szpade(stary połamałm ;:170 ) i wielkie sito do przesiewania ziemi.
Obrazek
Poczatkowo ziemię od płota miała odgradzać folia kubełkowa.Ale obawialiśmy się naporu ziemi na płot.To co nasypałam musiałam odkopać i zamiast foli ustawiliśmy niepotrzebne gary bulowlane.
Obrazek
Mogłam sypać znowu.Wczoraj wieczorem faktycznie złapałam doła.Wszystko widziałam w ciemnych barwach.Ta rabata doprowadzała mnie do szału.Wiedziałam jaki efekt chce osiągnąć, ale brakowało mi materiału i siły.Dziękuję Wam za wszystkie wpisy, zarówno te doające otychy j ak i te przepełnione troską.Zmobilizowały mnie do działania.W nicy śniły mi się żurawki ;:219 .Wstałam niewyspana, chociaż spałam całą noc.Nawet do świnki nie wstałam tyl;ko mężuś chodził.Ja śniłam o żurawkach ;:209 .Rano wysłałam chłopców do szkoły, dałam Honi śniadanko, wręczyłam ją Babci męża pod opiekę a sama ruszyłam do ogródka.Podsypałam resztę torfu, przywiozłam obornik, kompost i jeszcze więcej kompostu i..... nasypałam kopiec kreta.Zanim chłopcy wrócili ze szkoły zdążyłam już zrobić przymiarkę i ustawić doniczki.

Wróciłam do domu rozpromieniona, bo wiedziałm ze od tej pory zostanie mi już ta lżejsza i przyjemniejsza część zadania.Dzieci nakarmiłam jak na matkę Polkę Przystało i poszłam kopać.Doszłam do wniosku ze pod korzeń sypnę jeszcze więcej kompostu....Więc woziłam i kopałam... i posadziłam :tan Obrazek

Na razie posadziłam tylko trzy trawy które miałam w doniczkach.Wiosna przesadzę jeszcze trawę Buchanana od Ilonki i rozejrzę się za trawkami zęby uzupełnić te puste miejsca.

Co myślicie o moim kopcu?Nie wykluczam ze wiosną jeszcze cos poszerze .....

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No Aniu Twoja nowa rabata powala na kolana , efekt Twojej ciężkiej pracy znakomity, ale się musiałaś napracować,wyglądasz mi na kruchą osóbkę skąd tyle siły ;:138 Aniu ;:138 Aniu ;:138 Aniu
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prosiaczki mie chciały współpracować.
Renzal Tobie już ślinka cieknie??One na razie to się na szaszłyki tylko nadają :;230 :;230 To bys sobie nie pojadła :;230 :;230

Aniu już się dzisiaj nie smutam.Dziś to jestem bardzo zadowolona bo wreszcie to skończyłam.Nie mogłam się doczekać.Prosiaczki wykręciły się du... do zdjęcia ;:306 ;:306

Bebeluszku, Jak to znasz, to wiesz zę nie zawsze jest łatwo dogadać się z maluchami.To nie dzieci i za lizaka nie będą pozowały ;:306

-- 15 lis 2013, o 23:18 --

Grażynko , ja jestem z tych co jak sobie cos zaplanują to ;:224 musza zrobić po swojemu :;230 :;230 .To jeszcze nie to , bo traw brakuje.Teraz poszukam takich co by się tam nadały ;:224
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Aniu! Byłam pewna, że posadzisz je w tym tygodniu! ;:215 ;:306 Brawo! Ciężka praca z przesiewaniem, ale w kolejnych latach mniej pracy. ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, jesteś niesamowita ;:oj po prostu siłaczka ;:oj No ale efekt Twojego wysiłku rewelacyjny ;:138 ;:138 ;:138 wielkie brawa ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Troszkę plecki bolą, nie zaprzeczam, ale jak pięknie wyglądają trawy płynące na wietrze.... Już nie mogę się doczekać wiosny.Wtedy poszukam kolejnych traw na mój kopiec :D
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Aniu wiosna w swoim czasie na pewno przyjdzie, teraz czas na odpoczynek, aby nabrać sił i mieć świeże spojrzenie na ogród i nową energię do działania.
Nie mogę się doczekać fot prosiaczków ;:65
Podwyższona rabata zapowiada się superowo, będzie wiosną i latem co oglądać. ;:215
Dzielna z Ciebie dziewczyna :uszy
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Ale mnie tu dawno nie było :oops:
A tu taki piękny płot i rabatka ,powstały ;:oj ;:303
Pięknie to wygląda.Brawo.
Mnie też czeka ciężka praca fizyczna ;:224 ...muszę nawozić obornika i posadzić maliny na nowym poletku ;:219 ...żeby mi się tak chciało,jak się nie chce ;:306
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Judytko, właśnie dziś odpoczywam... tak jakby, tzn siedzę w omu popijam nalewkę lipową i nic nie robię ;:224 .Dzieci ciastka zrobiły, to mlekiem popije i mam kolację ;:306 ;:306 .Przemęczyłam chyba rękę bo drętwieje mi mocno, ale odpoczywam ;:108 .Zostało mi jeszcze kilka bylin do posadzenia, ale muszę się chociaż troszkę zregenerować.Dziś strasznie zimno i wietrznie.Mogłam trawki popodziwiać :tan .Podobają mi się ;:215

Jolu,ja też mam ogromne zagległości na fo, min. u Ciebie :oops: .Ale zapowiada się kolejna nieprzespana noc, więc postaram się wdepnąć , chyba ze zasnę z nosem na klawiaturze ;:224 Posadziłam już kilka krzaczków malin do gruntu i rozłożyłam agrotkaninę pod truskawki.Czego nie zdążę teraz posadzę wiosną.Zawsze wolałam pielić marchewkę niż truskawki, traktowałam je po macoszemu ;:131 .
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale ostatnio szalejesz w ogrodzie :D Za to są efekty ;:215 Ja malinami zajmę się już wiosną. Muszę przenieść warzywnik, ale nie mam już siły w tym roku. Wezmę się wczesną wiosną i będzie ok.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Aniu aż mi wstyd się robi ty tak pracujesz a ja ostatnio tylko narzekam i nic mi się nie chce podziwiam was wszystkie które mając gospodarkę dzieci jeszcze potraficie zrobić piękne bogate ogródki wielki szacun dla Ciebie Matko i Żono Polko. ;:138 ;:215 ;:180 ;:167 Obrazek
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu aż się zarumieniłam :oops: .Wiem ze zbyt późno wzięłam się za te sadzenie, ale u mnie sytuacja potrafi zmienić się bardzo szybko i zaskakująco.Jeszcze miesiąc temu nie pomyślałam nawet ze będę miała taki ogródek.Mam jeszcze tyle planów, ale nie wiem kiedy je zrealizuję.na pewno powoli.I nie teraz, bo po ostatnich pracach padammmmm :lol:

Aniu,jak te maliny masz gdzieś w gruncie to masz rację, zajmnij się nimi wiosną.Ja teraz za bardzo nie miałam wyjścia, bo wszystko miałam w doniczkach, albo już wykopane.Jeszcze mam tulipany i narcyzy do posadzenia, ale dziś już sobie darowałam wszystko,Zimno mi było i wietrznie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”