Ogródek Gosi cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 10

Post »

Yes, yes, yes :wit
Tak właśnie wygląda ogród Gosi. Wandziu ;:63
Ja też mówiłam, że rzeczywistość jest dużo piekniejsza niż w necie...
Gosia, Wiesz juz co powinnaś zażyczyć sobie na prezent? I to najpóźniej pod choinkę :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak, tak, koniecznie nowy aparatos musisz sobie w prezencie zazyczyc ;:138
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Niemogłam przyjechać, ale bardzo żałuję.Kolorowo u Ciebie Gosiu i pięknie.Przed różami też się wzbraniałam, ale chyba mnie zaczyna różyca pobierać ;:173
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Helenko, u mnie Gerbruder kwitnie słabo. Może dlatego, że rosła do tej pory za blisko iglaka. Zabierał jej pewnie całe jedzenie.
Iceberg jak na razie bardzo zdrowa. Zawiodłam się tylko tym, że mam pnąca odmianę. Chciałam krzaczastą wersję.

Maju, to chyba najbardziej popularny liliowec Stella doro. Najfajniejsze, że powtarza kwitnienie.

Kasiu, rózyczka to Candelight. Jest żółciutka. Na tym zdjęciu niestety przybrała kolor krwawnika.
W rzeczywistości wygląda tak

Obrazek

Obrazek

Józiu, chyba się ro nie rozłazi rozłogami? Jeśli nie wyrwanie nie stanowi problemu. ja mam kilka takich roslin, które sieją się niemiłosiernie. Juz nauczyłam się wyrzucać je na kompost.

Iza, ciesze sie, że biały irysek zakwitł. Masz inny kolor :D
Z buczkiem niestety nie pomogę. U mnie jak na razie nic nie mam. Ale ja bym oberwała te zaschnięte końcówki. Chociaż nowe przyrosty wyglądają jak zaschnięte.

Aniu, u mnie tez krwawnik nie trzyma pionu. Ale ile róż tez się pokłada. A przecież je kochamy :D Wystarczy użyć podpórki.

Jolu, cieszę, ze M był zadowolony z przyjazdu, bo przecież on nie jest zakręcony ogrodowo. Bo dla nas to było najważniejsze pogadac o roślinkach :D
Właśnie o takie atmosferze myślałam tworząc ogród i otoczenie. Żeby wszyscy czuli się jak w jakimś domku na wczasach. Ma być luz. Goście mają odpoczywac. Mam nadzieję, że mimo wszystko trochę wypoczęliście u mnie. Nie dostałas wszystkiego co chciałas. Na drugi raz od razu będe szła po łopatkę.

Wandziu, masz rację, że forumki są niesamowitym towarzystwem. Nawet na pierwszym spotkaniu człowiek czuje się jakbyśmy znali się od dawna. Pamiętasz nasze pierwsze spotkanie u Szmita? Zresztą Ty jeździsz bardzo dużo po ogordach forumowych. Znasz więcej osób niż niejdna z nas.
Cieszę się, ze i do mnie zawitałaś. I w dodatku że tak miło mówisz o moim ogrodzie.

Tu dodam, że Wandzia nie mogła przebolec przestrzeni jaką jeszcze mam do wykorzystania. Niestety mój cerber broni każdej piędzi trawnika :roll:
Ale nie martw się Wandziu, powoli zagospodaruję cały teren. jak juz mówiłam zacznę od powiększenia rabaty przy jukach. Tam bedzie rabata trawiasta. Na to m. nie powinien narzekac, bo posadzę jego ulubione rośliny trawy i iglaki.
Potem może uda się zrobic ognisko i murek jak u Agi, a to wiązę się z kolejnym miejscem za murkiem. Powoli, powoli będzie coraz mniej koszenia :wink:
A Twoje zdjęcia są rewelacyjne. Dopiero na nich widać kawałek mojego ogródeczka.
A krwawnik nie wiem, czy nie na wymarciu. Przesadziłam w czasie upałow. To co widziałas na własne oczy to przekwitnięte kwiatostany. Na razie nie widać nowych, co mnie martwi.

Aniu, dzięki Tobie Wandzia zamieściła zdjęcia. Przyznaję, że moje chowają się przy jej.

Maju, niestety mój aparat faktycznie jest zwykłym cyfrowym aparatem. Wandzia robiła zdjęcia lustrzanką i na dokładkę miała na miejscu nauke robienia zdjęc. :D

Kasiu, ten krwawnik to Paprika. Już napisałam Wandzi, że nie wiem, czy przetrwa, bo przesadziłam go w trakcie upałów, w dodatku posadziłam niezbyt szczęśliwie, bo chyba za płytko. Nie wiem, czy nie wyschły mu korzenie. Na razie nie widzę nowych przyrostów. :(

Justyś, wiesz, że mój ogród dla mnie jest zbyt zapchany, zbyt chaotyczny. Drażni mnie ta wielka przestrzen trawnika ze zby wąskimi rabatami na końcu. Dlatego pomysł Aguniady z ognioskiem tak mi podpasował. Zmniejszy optycznie tę wielką przestrzeń. Z aparatem to nie taka prosta sprawa. Wolę na razie ścieżkę :D

Jula, najpierw musze zrobić prace muraskie w ogrodzie. To akurat koszt nowego aparatu.

Aniu, szkoda, że nie mogłąs podjechać. Może następnym razem. Róże powoli wkradają się w wiele serc. Nie zauważysz, a będziesz miała ich coraz więcej :wink:

A to dostałam zdjęcia oczywiście nieostre bo robione juz po ciemku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Przyznam, że zdjęcia Wandy pięknie pokazały Twój ogród. Jest cudownie kolorowo, czyli dokładnie tak, jak lubię :heja Szkoda, że to tak daleko...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Och jaka piękna łopatka ;:oj Teraz to już całkiem robota będzie Ci się paliła w łapkach ;:224
Jak to każdy ma inne spojrzenie na tę samą rzecz...... cudne widoki pokazane Wandzi okiem......
Gosiu masz bajeczny ogródek..... tak jak kocham - bujny, kolorowy, radosny..... wiem, wiem....pisałam to już wcześniej :roll: :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też się przez chwilę zastanawiałam, czy to na pewno ten sam ogród :D Zdjęcia Wandy pokazują nie tyle barwy (choć oko rwą), ale bujność roślin na rabatach. Prezenty są prześliczne :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Wandzia zrobiła tymi fotkami taką reklamę Twojemu ogrodowi, że hej... ;:oj ;:oj ;:oj
Czytam, że placyk na ognisko ma zmiejszyc troche przestrzeń trawnikową ? to wpadłyśmy na ten sam pomysł :;230
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Gosiu, ogród widziany oczami Wandy jest jeszcze piękniejszy, niż na Twoich zdjęciach.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Inne spojrzenie zawsze jest ciekawe, moc kolorów u Ciebie Gosiu ;:167
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Wanda ma artystyczną duszę. Ogród pięknie pokazany :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, przez chwilę zastanawiałam się w jakim wątku jestem ;:oj Wanda pokazała Twój ogród z zupełnie innej strony - bogaty w kolory, kształty, mieszane angielskie rabaty... Nowy aparatos koniecznie :lol:
Fajnie, że miałyście takie dobre spotkanie... liczę że uda nam się spotkać jeszcze tego lata... początek sierpnia u mnie?
Pozdrawiam ciepło,
A
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Gosiu! Ja wiedziałam, że te płatki nie u Ciebie ;:333
Oświadczam wszem i wobec - W ogródku Gosi nie było na ziemi nawet jednego płatka!!! Pewnie odkurzała prze naszym przyjazdem! ;:306
Wandziu! Mnie ten krwawnik też przypadł do gustu! Niech lepiej pilnuje! ;:170
Zdjęcia zrobiłaś świetne. ;:215
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Małgosiu ja także podziwiam fotki z Twojego ogrodu zrobione przez Wandzię.
Interesujące jest takie inne spojrzenie na ogród, tym bardziej osoby utalentowanej, która potrafi wychwycić każdy ciekawy szczegół. :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, jeśli będziesz wybierała się nad morze to w połowie drogi :D
Wcale nie az tak daleko.

Aga, mamy takie same zamiłowanie do zapchanych. ;:306
Chociaż u Ciebie większy ład.

Ewo, nareszcie widać jaki u mnie ścisk :;230

Ave, miałaś być. Szkoda, że nie mogłaś. Ja ściągnęłam ten pomysł z Aguniady. Ma ekstra placyk ogniskowy.

Beatko, czasem stwierdzam, że ta moc kolorów to przesada.

Aniu, masz rację. Wandzia ma talent robienia pieknych zdjęc. Widziałam zdjęcia zrobione w ogrodzie Tajeczki. Zupełnie inny ogród.

Aga, możliwe, że sierpniowy termin bedzie dobry. Na razie nic nie obiecuję.

Renatko, a żebys wiedziała, że sprzatałam przed Waszym przyjazdem :D
I tak był artystyczny nieład. Na rabatach szczególnie. Zresztą u mnie wszędzie tak jest jak zauwazyłaś.
Nie wiem, czy coś z tego krwawnika bedzie. Żadnego nowego przyrostu :(

Tereniu, sama wiesz, że Wandzia ma zupełnie inne spojrzenie na ogrody. Wydobywa najładniejsze jego strony. Może zrobimy z niej forumowego fotografa?

To wracamy do mojego starego aparatu :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”