Sekunda dziękuję za wizytę

maluchy dzisiaj mają wilgotność ok. 75 % sama jestem w szoku bo myślałam, że tu w domu mam dużo gorsze warunki.. ale może to wysoka temp. w połączeniu z tacką wody tak działa i to, że sa na półce, więc ogrodzone z 3 stron
Filigranowa bardzo mi miło Cię gościć u siebie

Korzonki na reanimkach mnie bardzo cieszą, zwłaszcza na Liodoro bo to była moja wielka chciejka.. wiem, ze póki co nie wygląda optymistycznie, bo na trzonie wszystkie stare resztki korzonków pogniły, ale jak tylko wypuści jakieś nowe korzonki to zetnę tą starą brodę
Dusia dzięki Kochana

Magical jest ostatnio popularny na allegro, więc szukaj i próbuj
Karnova dziękuję za wszystko

Bardzo bym chciała by na D. nobile były kwiaty ale jeszcze za wcześnie. D. phalaenopsis wypuściło już kilka swoich ładnych korzonków, mam nadzieję, że nic mu nie będzie, chociaż mama go niepotrzebnie podlała

w dodatku do każdego falka nalała wody na podstawkę żeby "parowała" ;] na szczęście stały tak tylko jeden dzień, jeśli mówi prawdę, bo jak przyjechałam i to zobaczyłam to od razu powylewałam.. co innego jakby ich nie moczyła to by podciągnęły tą wodę a ona podlała i mokre jeszcze postawiła w wodzie a niektórym korzonki od dołu wyglądają i gniją przez to
Kami dzięki wielkie

zazdrościć nie ma czego, bo każdy z nas ma coś innego godnego uwagi

ale z maluchami fajna przygoda a kosztują niewiele więc polecam spróbować kilka na próbę

Radość będzie tym większa gdy zakwitną, chociaż do tego daleka droga.. póki co cieszy mnie każdy korzonek i listek