Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las

Post »

bina12; mewa :wit ;:196 .A ja nie mam problemu z moim M do moich roślin i zamówień nic,a nic się nie wtrąca :D
janinka-n --witam ,,i cieszę się,że podoba Ci się moje zielone królestwo :wink:

SŁUCHAJCIE KOCHANI FORUMKOWICZE--- nie wiem czy sadziliście, czy macie u siebie lilię św,Antoniego :?: :?: Posadziłam raz na jesień była,,,potem wymarzła,,, potem znowu dosadziłam na jesień i nie wiem gdzie sie podziała ,,,na wiosnę jej nie było i nie zakwitła ;:145
Jak u was rośnie,jakie macie doświadczenie z tą lilią :? Teraz dokupiłam i zamierzam na nowo posadzić,,, tak mi się ona podoba,,,,że nie odpuszczę i znowu ją zaproszę do mojego ogrodu ;:108
I ostatni zakup lili;Red Dutch; tygrysia- Pink Tiger;trąbkowa-Pint Perfection;Trąbkowa Casa Roas i św,Antoniego :wink:
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu a może-czego Ci nie życzę- masz jakąś nornice która zjadła cebulkę. U mnie ponad 30 cebulek lili zjadły te okropne stworzenia. Koszyczki nie pomogły. Zobaczymy jak siatka, którą jest w ziemi. Nie jest to wygodny sposób bo przeszkadzają mi wystajace boki przy pieleniu, ale może to pomoże w zlikwidowaniu darmowej stołówki dla nornic.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Aniu, jak patrzę na te lilie już nie mogę się doczekać kiedy posadzę swooooje :) Moja sąsiadka na swojej działce je sadziła i też się skarżyła że wymarzają się.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aniu , może być mróz czy nornice , ale jest jeszcze jedna przyczyna. Te lilie sadzi się płytko . Nad wierzchołkiem cebulki nie może być zbyt dużo ziemi. Mała 2 cm. , większa 2,5. cm. Jak nasypiesz dużo , także możesz jej nie zobaczyć. Na zimę warto okryć. Najlepiej korą lub torfem. ;:215
Jakby ktoś teraz chciał na siłę posadzić polecam kilof :;230 :;230 Chyba jednak lepiej ze dwa tygodnie poczekać. Jak ziemia zbyt mokra , nad cebulą robi się skorupa i mogą być problemy, np. takie, że lilia wyrośnie sporo dalej niż była posadzona ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu przede mną też kolejny sezon z lilią św Józefa. Kiedyś dostałam od koleżanki nieduże, ale chyba nim wyrosły to zostały zjedzone. Te co kupiłam dwa lata temu okazały się białe, ale nie św J. W tym roku Ewa w kupiła nam cebule i czekamy z niecierpliwością co tez nam wyrośnie. Sadziłam w koszyku z metalowej siatki i czubek ledwo przykryłam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu ja z tymi liliami miałam tak samo, bardzo mi się podobają i pewnie jeszcze kiedyś je posadzę.Jak widzę u znajomej ogromne kępy i wiem że ona nie okrywa ich ani nie chucha na nie tylko same z siebie rosną to coś mi się robi, a może one muszą rosnąć w rodzinie czyli kilka cebul a nie jedna biedulka?
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lilie św.Antoniego lubią podłoże takie jak powojniki .Kiedyś rosły w każdym wiejskim ogrodzie .ale wtedy domy były bielone wapnem ,a one rosły jak szalone razem z malwami ,które też lubią takie podłoże.Ot i cały sekret. :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,u mnie też nie zakwitła,wytworzyła rozetę,czekałam,czekałam cały sezon i na tym się skończyło.Na rynku kupowałam kilka razy te lilie,ale okazywały sie zupełnie innymi,a w ogrodniczym płaciłam 9,50 i tylko na marzeniu o tej lilii sie skończyło.
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06

Post »

Nie wiem czy ktoś wyżej pisał, ale lilie św. Antoniego sadzi się płytko, bo jak zagłęboko gnije a na zimę przykrywa się liśćmi.
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Też nie mam "ręki" do tej lilii.Robiłam kilka podejść i klapa.Nigdy się jej nie dochowałam :roll: .
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Widzę że sporo lilii już zakupiłaś. Ja też zamówiłam ale jeszcze nie przyszły i chyba dobrze bo nie bardzo jest jak wsadzić. A o lilii św. Józefa słyszałam że nie można jej sadzić z innymi rodzajami lilii tylko w osobnym miejscu ale ja osobiście jej nie sadziłam.
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Aniu ciężko się jej dochować u mnie wyrasta co roku taka bidulka i dopiero po kilku latach zakwitła w zeszłym roku małym cherlawym kwiatkiem :(
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

I znowu zaraziłam się .Tym razem lilią :;230 Tyle zakupów zrobiłam, a ZUS wielkiej podwyżki renty nie szykuje ;:306 , ale trudno znowu ogołocę portfel M :;230 Trzy uśmiechy, dwa mrugnięcia jeden przysmak deserowy i lilie będą ;:138
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ja mam ją od kilku lat i nie mam z nią problemów rośnie w dużej donicy zakopanej w ziemi, zmieniam jej tylko co roku połowę ziemi na nową
jak na razie nornice do niej się nie dostały a walczę z nimi o rok
Obrazek
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Aniu, ładne lilie kupiłaś! Tygrysek i św. Antoni bardzo mi się podobają. Nie pomogę z sadzeniem tej ostatniej, ale wydaje mi się, że rzeczywiście problem może leżeć w głębokości sadzenia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”