moje ogródkowe zmagania cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania cz.3

Post »

Madziu, krolowa szwedzka niesamowita ;:167 . Anabelki Ci kwitną :tan - wczoraj byłam w mieście :lol: na zakupach i widziałam, że już rozkwitają, u mnie mimo pełnego słonca jeszcze w pąkach... :roll:

To co kwitnie to nie Krakowiak - nie masz tam przypadkiem dwoch powojnikow - dalej jakby liście krakowiakowe a bliżej wieksze?
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu Pashminka wyglada obłędnie :D tak teraz czekam jak bedzie się Wszystkim spisywała :wink:
Lilak w amorze pięknie siedzi - czy amfora ma jakiś odpływ na wodę, czy później lilak idzie do gruntu?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Lulek spokojnie z tymi daliami. U mnie też dopiero zaczynają. Ale kolorek świetny.
Powojniczki też Ci obrodziły. Pamiętam jak zaczynałaś tę rabatkę i zasłanianie kosza. A teraz, busz.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Franiu Anabelka kupiona kilka dni temu, więc pewnie podpędzana była. Co do powojnika, to masz rację..odbił Dr.Ruppel, który wymarzł kompletnie, niedawno zaczął odbijać i sądziłam, że w tym roku nie zakwitnie ;:oj Krakowiak faktycznie jest bardziej różowy ;:223
Ilonko to jest docelowe miejsce dla lilaczka. Na spodzie ok.1/3 amfory wsypany jest keramzyt, który ma głównie zadanie izolacyjne, na zimę całą donicę okryję jeszcze folią bombelkową i może najcieńszym materiałem izolacyjnym do elewacji domów. Odpływ oczywiście jest ;:108
Jolu nie martwię się, raczej się śmieję z tego 1 kwiatka ;:306. Z mojego wysiewu dopiero zawiązują pączuszki. Ciekawe jakie będą?
Śmietnik pięknie zarasta, tylko zmieniła się firma śmieciowa i przywieźli mi żółty odblaskowy pojemnik ;:124 Widać go z daleka ;:222
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Lulka, Krakowiak, ma drobne kwiatuszki, listki też i takie widać, więc poczekaj aż zakwitnie. Jackmanii tam nie widać, ale dr Ruppel owszem ;:108
Pashminy jeszcze są...zawsze możesz dokupić ;:224 Ja mam cztery :tan
Fajowy ten dzban duży :shock:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hm, do żółtego ładnie wyglądają niebieskości. Może Błękitnego Anioła posadź....

Żarty, żartami ale to Cię urządzili ;:131 U mnie firma się ziemnia ale kosze przejmują od starej. Mam więc zielony, zresztą i tak na drugim końcu lasu ;:224
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu wysłałam zapytanie do Ewy, może się załapię na jeszcze 2 szt. Jackmani, to miał być ten wijący się po drewutni, ale bardziej wygląda jak Polish Spirit. W sumie nie ważne i tak go lubię, niezależnie od nazwy. Na pewno tnie się go króciutko wiosną :D
Jola hahaha...jak zobaczyłam ten pojemnik, to aż usiadłam-ten kolor ;:219 . Zeby było śmieszniej, to właśnie dostałam maila, że znowu zmienia się firma śmieciowa, a żółty pojemnik chyba zostanie ;:145 W sumie jeszcze za niego nie zapłaciłam, więc może uda się go zwrócić. Jakieś dziwne rzeczy się dzieją w śmieciowym biznesie ;:222
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Płacisz za pojemnik :shock: u mnie muszą zapewnić bezpłatnie....
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

A u mnie tylko worki są. Firma, ktora wygrała przetarg wcześniej wymagała kupna pojemnika (coś koło 150 złotych) albo wydzierżawienia go za opłatą co miesiąc ale ją gmina zmusiła do tego, żeby odbierali w workach a to czy ktoś ten worek wkłada do pojemnika czy nie to już jego sprawa. Ja u nich nie miałam umowy bo nie odbierali w ogole segregowanych a bez segregacji płacilibyśmy bardzo dużo (pampersiki przecież były...). Poza tym od lat segregowaliśmy, nawet mieszkając w bloku, taki nawyk :wink: . Mam ogrodzone płotem miejsce gdzie trzymam wszystkie worki, żeby zobaczyć co jest w środku trzeba sie postarać :wink: .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Ale mnie korci, żeby zamówic Pashminę, gdzie nie wejdę tam ją widzę. Ale muszę być twarda, najpierw przygotuję rabaty, muszę chyba nawet wymienić ziemię. Ale już wiem, że ją chcę. Palibina też sobie sprawiłam, tylko, że w wersji szczepionej na pniu. Na razie mam go w donicy, chyba jesienią pójdzie gdzieś na nowy ogród.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Załatwiłam, że zabiorą ten piękny, żółty śmietnik. Wcześniej jednorazowo płaciliśmy za dzierżawę pojemnika. Firma była solidna, teraz prawdopodobnie dogadają się z gminą aby znowu odbierali śmieci. Pojemnik kupię i tyle. Będę miała swój, niezależnie od firmy. Jeszcze komuś wpadnie do głowy przytargać mi amarantowy ;:124
Iwonko żebyś potem nie żałowała, że nie kupiłaś tej pięknoty :lol: Palbin jest fajny, jak byłam u Aguniady i PanaM, to był w pełni kwitnienia i zapach był nieziemski ;:167 Warto go trzymać blisko miejsca w którym się przebywa ;:108 U mnie będzie w donicy, oby mu tam było dobrze ;:333
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Kupię na 100%, tylko teraz nie mam dla niej przygotowanego miejsca, więc chyba muszę poczekać do przyszłego sezonu ;:201
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Iwonko, zawsze możesz wsadzić do donicy, to typowa róża patio, w przyszłym sezonie moze ich nie być... ;:224 ;:306
Lulka, ja mam oba powojniki to cyknę zdjęcia i zobaczysz czy Twoj to PS czy Jackmanii :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Kasia, kusisz ;:306 A gdzie zamawiacie?
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, dziekuje za info o Pashmince ;:196. W poniedziałek wychodzi przesyleczka z 2 sadzonkami :heja. PS tez mam od frontu, wydaje mi się, ze ma inny srodek, a Jackmanii z kolei w necie można znaleźć w kilku odsłonach, również w takiej postaci jak mam ja :roll:. niektóre wygladaja zupełnie inaczej. Na stronie e-clem...w ubiegłym roku było inne zdjecie niż jest teraz. zwariować mozna ;:219
Iwonko, wszystkie Pashminki, albo zdecydowana większość jest od Ewy Gloriadei :D Pomysl z doniczka jest swietny. Jak na razie u mnie i nie tylko sprawuje się swietnie :uszy. To nie kuszenie, tylko troska o spokoj psychiczny forumowej koleżanki żeby za rok nie zalowala i nie mowila...szkoda ze nie kupilam ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”