Danusia Mój ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Danusia Mój ogród cz.3

Post »

Danusiu, co znowu budujesz :wit :wit :wit
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu , Elu troszkę posiałam , już zrobiłam pierwsze rozsady . Wszystko ładnie wykiełkowało i już część jest rozsadzona .
Mam pomidory St .Pierre , rosną ładnie
Berkley też ładnie rośnie , z Grecji dostałam latem jednego dojrzałego pomidora NN , wydłubałam nasiona , wysuszyłam i teraz wysiałam i one najlepiej wykiełkowały i najładniej rosną .
San Marzano kiepsko kiełkował , po pikowaniu jakoś się namyślił i teraz jest dobrze . Bakłażany wykiełkowały po kilku dniach i jutro chyba będę pikowała . Papryka Cajenne jest niezawodna , za to mam trzy odmiany dużej i już drugi raz siałam . Z pierwszego siewu tylko dwie szt wykiełkowało . Mam nadzieję że z drugiego siewu coś będzie .
Trojeści wysiałam ok 30 nasion , wykiełkowało 15 szt .Ostropest rośnie jak szalony .
Zebrałam tydzień temu nasiona Hibiskusa , kilka wysiałam na próbę , wykiełkowały wszystkie .
mam jeszcze lobelie , pora , bazylię czerwoną , bazylię zieloną , Te jeszcze czekają na pikowanie .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko , na razie nic nie robię , na razie tylko plany mam .

A to moja szklarenka

Obrazek
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Danusiu :wit imponujące wysiewy.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Danusiu ale piękne wysiewy ;:333 nie za wcześnie ???
Szklarenka super - jakie ma rozmiary ??? moja chyba większa albo mi się tylko wydaje :roll:
Pozdrawiam :wit :wit
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu ,mam12 skrzyń do obsadzenia , będą w nich rosły pomidory, papryki ( jeżeli wykiełkują ) bakłażany , sałata lodowa , fasola tyczna i ogórki . reszta na rabaty .
Tereniu moja szklarnia zdecydowanie mniejsza od Twojej , mam ją z przeznaczeniem na rozsady , potem coś tam wsadzę co lubi ciepełko , na dużą nie mam miejsca i z zastosowaniem też był by problem . Dostałam prezent to postawiłam ale jeszcze nie wiem czy się cieszę , na razie ziemia przekopana . Zastanawiam się kiedy będę mogła pikowane pomidory do niej przenieść . Na stojaku w domy mają ciepło , ale światła troszkę za mało .
Tereniu może z tymi wysiewami troszkę się pospieszyłam , ale łapki swędziały . Na razie siewki pikowałam do niskich doniczek , jak podrosną muszę przesadzić do wysokich , to je troszkę powstrzyma przed wybieganiem .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Danusiu Twoje wysiewy już pięknie powschodziły .... ciekawa jestem tego greckiego pomidorka, będę czekała na relację jak się udał :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu!...wysiewy ;:215 Pozdrawiam cieplutko!
Jutro wykończę na tip top swoje wytwory... ;:108 ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Danusiu, żeby tak siać jak Ty to trzeba mieć samozaparcie :) I to podwójne pikowanie ;:oj Super :) Ja mam na parapetach ostróżki, szałwię omszoną, pomidorki koktailowe, papryczkę piripiri, kocimiętkę, tawułki arendsa, poziomki, sadźca, ostrogowca i łubin - i już stwierdziłam ze w przyszłym roku wszystko będę siała w ziemię bo za bardzo chucham i dmucham, podlewam te moje siewki i szałwia już prawie cała padła od tej mojej troski :D A szklarenkę masz wspaniałą. Widziałam ostatnio taka niedużą w Juli za 69 zł. W sam raz na siewki. Tylko siłą woli i wymownym spojrzeniem mojego M powstrzymałam się od zakupu :D
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

A ja dopiero rozpoczynam powazne siewy...
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajna ta szklarenka, ale mi się marzy taka ;:215
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Danusiu zasiewy imponujące , szklarenka , moje marzenie . ;:108
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ale nasiałaś ;:215 Ja na razie tylko pelargonie i kobee a reszta czeka ale Ty widzę że nie czekasz i fajnie że Ci wszystko wzeszło ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Przyszłam z pracy , a tu tyle odwiedzających , jak miło . Nie nadążam już , chyba się bardzo starzeję . Zaglądałam do każdej z Was ale już sił nie mam pisać . Jutro od rana do wieczora w pracy . Towar wiosenny zaczyna masowo przyjeżdżać , ciężkie czasy nadchodzą . Siewki ładnie rosną i chyba się cieszą że mam mało czasu bo bym je pewnie zagłaskała . Jeszcze ze dwa dni i bakłażany będą gotowe do pikowania , ale papryka uparta , nie wiem czy wykiełkuje . Na początku lutego pozbierałam jagody Pernethi , wysuszyłam przez kilka dni i wysiałam , no i mam kilka maciupkich sadzonek . Wykiełkowała mi też Papaja . Owoc zjadłam a nasiona wsadziłam od razu do torfu , po 4 dniach wykiełkowały , tylko nic nie wiem o uprawie .
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

Danusiu jak ja Ci tej szklarni zazdroszczę :) fajowo tak już możesz działać w szklarce i wszystko rośnie wspaniale ;:108 dawno mnie u Ciebie nie było :D
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lodziu oj dawno , dawno j ja Ciebie jakoś odnaleźć nie umiałam . Zaraz muszę popatrzeć co u Was słychać . Szklarnia to za dużo powiedziane , jest malutka , przyda się od rozsad pomidorowych , wcześnie wysiałam , może w szklarni nie będą wybiegać . Potem i tak idą do skrzynek . Stojak duży a robi się ciasny . W szklarni wstawiłam mały stojak , to może troszkę rozsad się pomieści .
Czekam na paprykę , jakoś drugi raz siałam i nie chce kiełkować , nasiona z ubiegłego roku . Pikantna już pikowana a słodka jeszcze nie wykiełkowała. Wczoraj rozkroiłam czerwoną do sałatki , nasiona na wacik wysypałam i dziś widzę pierwsze kiełki . Tylko czy ona da radę pod chmurką , bez okrycia?
Ostropest dostaje trzecie liście , troszkę za wcześnie posiałam , chyba wsadzę na grządkę i w razie czego okryję .Awaryjnie mam jeszcze jedną paczkę .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”