Ogród w dolinie część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogród w dolinie część 3

Post »

Jurku ja już wyspowiadany u Ani(wielkiejkulki) ;:224
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna hodowla.. ;:138 grudniki ..mam do nich sentyment..kiedy brałam ślub 31 lat temu w styczniu one kwitły tak pięknie u babci w pokoju..miała takie wielkie ...a ja do tej pory nie mam ani jednego):Brak miejsca... ;:223
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Rozumiem Aniu, że posiadasz specjalny zestaw zaklęć, który powoduje hojową galopadę ;:138 ;:138 ;:138 Brawo, jestem bardzo dumna ;:196
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

U mnie też będzie lekka improwizacja ? bo planując ogród właściwie pod uwagę brałem tylko dwa parametry ? żeby nie mieszać roślin jednorocznych z wieloletnimi ? i żeby nie mieszać roślin wysokich z niskimi (żeby jedne nie zagłuszyły drugich)... Starałem się także zebrać rośliny blisko spokrewnione do kupy... Ale poza tym ? totalny chaos...

Fajne fotki z Beskidów. No i biedronka przesympatyczna.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40

Post »

pooglądałam końcówke, zaległości na wieczór :;230 , owadożerki piękne, ja sie trochę obawiam, chyba bym je zaniedbywała :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

A gdzie hodujesz muchy dla rosiczki ?
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aniu, widzę, ze hojki masz w hydroponice. Troszkę się bawiłam swego czasu w ten rodzaj uprawy... Kilka roślin do dziś rośnie w wodzie. Hoje są fajne, tylko te wełnowce wredne!!!
Grudniki ładnie kwitną. Miałam i ja uczynić zakup w B. ale akurat były tylko czerwone i łososiowe, a takie już mam :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny ten łososiowy grudnik!!! Jakoś nie przywiązuję wagi do parapetowców, ale mama mi kiedyś wcisnęła odnóżki i mam takiego różowego.
Muchołówki musze kupić, bo mamy takiego chłopczyka w rodzinie, któremu obiecałam, że wezmę go do palmiarni. A on tylko zapytał, czy tam są mięsożerne rośliny :;230 Więc będę z nim hodować!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek

Iwono (iwona0042)! Powojnik to clematis Westerplatte - nieco kapryśny, ale zawsze odrasta. No i biedronka na nim wygląda :;230
Ewo (ewamaj66)! Zgadłaś będzie pająkowo, ale uprzedzę, bo obiecałam to już Agnieszce (Aguniadzie)! I nie ma się czego bać!
Aniu (wielkakulka)! Pokażę...
Magdo (mig131)! Dziękuję ;:196
Przemku! Będą i to nie tylko owady! A gdzie się wybierasz po swoją rosiczkę?
Lucy! Jesteś kochana ;:196
Tadku (tade k)! By spotęgować efekt była zima, a będzie - lato w pełni :D
Grażynko (Kogra)! I u nas część śniegu stopniało, ale na krzewach i drzewach się trzyma. Wczoraj było - 5 stopni, jak wracałam wieczorem z imienin brata. Idzie zima i dobrze...
Aniu (akl62)! Także wole jeździć po suchym, ale zima i tak przyjdzie, więc chciałabym ją mieć z głowy. A muchy miewam w ... nosie :;230 Żartowałam. Dla mojej muchołówki zawsze się jakaś znajdzie, jak to w domu...
Mariolu (kropelka)! Cieszę się, że Ci się podobają :D U mnie te wełnowce się nie pojawiły i mam nadzieję, że się nie pojawią ;:14 Hydroponika jest czystą formą uprawy i to mi się w niej podoba. Jest także dobra dla alergików... A grudników mam już
Ewo (rewi)! ;:168
Irenko (irena37)! Dziękuję Ci za takie miłe słowa! Koło ławeczki, a docelowo nad nią, rośnie czerwony klon ;:173 Kiedyś będzie jej dawał cień... Zapraszam częściej ;:196
Aguniu (Aguniada)! Stsram się dostrzegać piękno we wszytskim i w każdej porze roku. Trudnomi przywyknąć do zimna, ale jak już przywknę... Skrzący w słońcu śnieg, płatki śniegu tańczące w świetle latarni. Może być coś pięknieszego?
Moniko (moniakwiaty)! Jak tylko mam czas, wstawiam tyle zdjęć ile się da :D Zatem nie musisz się odzwyczajać! Można się bać wszystkiego, tylko co to da?
Kasiu (robaczek_Poznań)! Jak się narobiło zaległości, to sie potem stukało ;:224 U nas tylko lekko popruszyło. Czyżby u Was nie było w ogóle śniegu? A stołówkę kupiłam w miejscowym ogrodniczym. Nie miałam w planach, ale jak zobaczyłam, kupiłam od ręki!
Miłko (takasobie)! Ja lubię absolutnie wszystkie zwierzęta. Bez żadnych wyjątków. Nie tylko insekty.
Najważniejsze, że Ci się podobają moje ;:196 Zaczęłąm od domowych doniczek, ale przyznam, że w sezonie nieco je zaniedbuję. Nie wyobrażam sobie domu bez kwiatów. Zawsze miałam ich dużo :D
Asiu (asia2)! A co Ty tak w biegu?
Jurku (semper)! Moja muchołówka da sobie radę :D Mam nadzieję...
Sławku (slanka-flora)! Właśnie się zastanawiałam, o co może chodzić... Teraz już nie muszę. Miło jednak, że wpadłeś ;:196
Reni4! Grudniki miała i moja Babcia, ale wówczas nie było tylu odmian co dziś. Tak wiele miejsca to one nie zjamują, a o tej porze roku są takie piękne...
Kubasiu! Zawsze mówiłam, że jestem czarownicą :;230 Jeszcze jedna od Toski plus pięć, które się ukorzeniają... Zatem parę zaklęć muszę mieć w zanadrzu :wink: Cieszę się, że jesteś ze mnie dumna, siostrzyczko!
Loki! I ja starałam się, by wyższe nie rosły przed niższymi, ale wskazania wielkości bywają błedna, więc nie obyło się bez przesadzania. W odróżnieniu od Ciebie mieszkam jedno - i wieloroczne, by na rabatach zawsze się coś działo! Poza tym lubię lekkie szaleństwo i wielką improwizację :D
Izo! Zapraszam.Moje owdożery mam kilka tygodni. Ale nie tylko żyją, ale ewidentnie rosną ;:138 I nie wierzę, że mogłyby Ci nie rosnąć. U Ciebie wszystko rośnie...

Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Zima jest optymistyczna, bo po niej przychodzi WIOSNA
Aniu, zarażasz optymizmem 8-)
Awatar użytkownika
jdz11
200p
200p
Od: 7 lis 2011, o 20:04

Post »

:wit
Grudniki piękne a ja się boję że nawet jak kupię toi tak zgubią kwiaty . . . złe doświadczenia.
Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Wspaniałe kolory landrynkowe ;:333
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aniu wpiszę sie żebyś nie myślała że nie bywam u Ciebie, ale tak naprawdę to w pewnym momencie zgubiłam Twój wątek...a teraz jak widzę Ciebie to lepiej pisze się ... muszę pilnować teraz
bo znowu zaraz zamkniesz wątek... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Aniu przyznam się, że na Wzgórz Strzelińskie
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, jak zwykle mogłam oczy u Ciebie nacieszyć pięknymi fotkami :heja :heja :heja Zwłaszcza ten łososiowy grudnik jest piękny ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”