Lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Lato w wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu na pewno w poniedziałek pojedzie do Ciebie tamaryszek, czy miejsce już przygotowane? Przed wysyłką napiszę jeszcze do Ciebie na PW i uzgodnimy pozostałe rośliny do paczki.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam, u mnie nie jest może tak zimno, jak u innych, termometr pokazuje 12 stopni ale za to jest pochmurno i siąpi deszczyk. Przydałoby się trochę słońca.
Zamiast w ogrodzie będę siedziała w kuchni :D. Mam trochę śliwek, cukru i słoików. Coś z tego będzie :D

Pozdrawiam :wit
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu u mnie 10 ołowiane niebo i siąpi brrr! nie lubię takiej jesieni
Marysiu wiem że na Ciebie zawsze mogę liczyć jestem Ci zobowiązana już zbieram okazy dla Ciebie :;230 baw się dobrze bo znowu dzisiaj nie z nami!
Lidziu niestety u mnie też beznadziejnie dobrze, że wczoraj wyzbierałam aronie i borówki, które dojrzały. Szpaki są wkurzone! ;:224
Jureczku słyszałam o śniegu ale słoneczna to byś odstąpił trochę tak co piątą chmurkę ;:3
Edyśku obudzić się obudziłam, ale wstać się nie chciało! zimno Typowy koniec polskich wakacji.
Lidziu teraz jeszcze mogę: dziękuję o tamaryszku pamiętam o jakichś nasionach , ale nie wiem jakich a reszta wyleciała. Wiem, że Tobie przyrzekłam rudbekie błyskotliwą ale i mam drobną, której u Ciebie nie widziałam. Reszty nie pamiętam
Stokrotko u mnie nalewka z aronii z liśćmi wiśni i wczoraj nastawiłam marmoladkę aronia, jabłka i imbir parę płatków róży do smaku
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Marysiu, czy robiłaś już wcześniej tę nalewkę? Czy jest smaczna? Czy mogłabyś wkleić kieliszeczek na swój wątek?

A jeśli wszystkie odpowiedzi brzmią "tak" (albo przynajmniej dwie z trzech), to bardzo pięknie proszę o podanie przepisu na nalewkę, bo na mojej drapakowatej aronii są jakieś owoce!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A Marysia się na mnie gniewa? nie odwiedza mnie :( . Mówię o wątku skarbeńku, o wątku, wystarczy jedno popołudnie i 3-4str masz nowe. U mnie trochę zdjęciami nadrabiam, bo i roślinek nie mam tyle co u Ciebie (jeszcze), ale wszyscy się starają i gonię Cię :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Ojej, a tutaj znowu pomysł na pyszności. Nalewka, hmm tylko z czego mogłabym ją zrobić...
Melduję posłusznie, że słońce poszło wysłane przeze mnie nie wiadomo gdzie, tyle go było, że trawnik wczoraj M. skosił, a dzisiaj brr. Zmarzłam na rowerze.
MaGorzatka

Post »

Ja robię nalewki dwustopniowo -
1. alkoholem zalewam owoce, a on wyciąga z nich smak i powstaje wódka owocowa ale wytrawna;
2. pozostałe owoce zasypuję cukrem, który wyciąga z nich resztę alkoholu - powstaje słodki likierek owocowy;
3. w trzecim etapie zjadam te pozostałe już owoce, a one są i alkoholowe i słodkie - nie wiem, jak to się dzieje :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu robię inaczej napiszę na pw i kto jeszcze chce (z liśćmi wiśni)
Justynko z wszystkiego można ;:108
Marzenko co Ty dziewczyno ;:196 tylko zauważyłam już wcześniej że powtórnie muszę niektóre adresy dawać do zakładek, bo tak jakby spadły. A poza tym kończę , gonię w piętkę jeździmy gdzieś. Dopiero teraz wróciłam i jedząc zupę piszę do Was. Potem wejdę na spokojnie i poodpisuję oraz poczytam. ;:167
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

No Marysiu już całkiem ugrzęzłaś w nałogach...najpierw wąchasz farby a teraz promujesz alkohol ;:224 a za chwilę kupisz latarnię z rurą do tańca i stania....co to z Ciebie wyrośnie ;:14
MaGorzatka

Post »

Zepsucie obyczajów...
(no to gdzie ta nalewka?)
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Maseczko, a mój M z soku, jaki puszczają śliwki węgierki podczas gotowania i ze spirytusu robi wyborną nalewkę - śliwówkę ;:215. Polecam :wink:
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No tak a propos to dzisiaj robiłam ostatni wysyp boczniaków ;:7 Zapraszam ;:180 Ale leśne uwielbiam zbierać mam nadzieję że w tym roku będą bo w tamtym nie było ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

ElleBelle pisze:No tak a propos to dzisiaj robiłam ostatni wysyp boczniaków ;:7 Zapraszam ;:180 Ale leśne uwielbiam zbierać mam nadzieję że w tym roku będą bo w tamtym nie było ;:180
Zazdroszczę wszystkim, którzy maja możliwość zbierania grzybków leśnych. Na Śląsku w lesie więcej grzybiarzy niż grzybów :;230
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

o jaki tu ruch u ciebie !!!!. chce wrócić do twoich zakupów w OBI. dużo roślin znajomym padło na grzyba z OBI. a hebe to w ogóle ciężko u nas wyhodować na dużą roślinę . najczęściej pada po pierwszej zimie . to kompletnie nie dla nas roślinka
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Maska pisze: Agu u nas nie te grzyby, te na roślinkach, w lasach nie ma nic. Wszyscy martwią się o święta
O święta nie ma co się martwić, na prawdziwki jeszcze nie czas... Kurek u nas zatrzęsienie. Dziś stanęłam przy lesie na pół godzinki i nazbierałam sobie trochę :heja

Grzybom na roślinach wypowiedziałam wojnę po powrocie do domu. Rozpanoszyły się niestety, bo to ciągle padało i padało... nie to co u Was. Będąc 3 tygodnie nad morzem mogłam tylko pomarzyć o Waszych upałach.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”