Florą malowane
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Florą malowane
Ta kolkwicja jest trochę do krzewuszki podobna.Jak by się znalazło więcej szczepek to ja się ustawię w kolejkę 

- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Piękne zdjęcia roślin 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oczywiście jestem chętna na odrost, jeśli uda się go pozyskać
Mam nadzieję, że Elżbieta zechce raz jeszcze wybrać się w długą drogę na targi w Gdańsku
Liriope posadziłam trzy-nie mam żadnej
Może im było za sucho, a może za zimno.
Scabiosa to driakiew, prędzej pod taką nazwą znajdziesz ją w naszych szkółkach.

Liriope posadziłam trzy-nie mam żadnej

Scabiosa to driakiew, prędzej pod taką nazwą znajdziesz ją w naszych szkółkach.
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Elam Mamuś to dobrze, że ja Cię odwożę i nie możesz zajrzeć do "Nifry' już twój ryneczek i tak Ci cała emeryturę zabiera.
Maki od Ciebie, jako że Ci zaginęły. Dobrze zrobiłaś że kupiłaś podwójnie, możesz je choć tu podziwiać. Mak Orange Picotie.

Mak Garden Glorie

IzaTwoje maczki kalifornijskie są podobnego koloru co moja pozłotka, to mamy podobne ostre, kontrastowe połączenie. Spodobało mi się i pozwalam się jej siać wkoło szałwii, gdzie indziej piele.

Ewa Będziemy Ci małą kolkwicję hodować, będzie motywacja do spotkania. Lubisz takie mocne zestawienia, ale nie u siebie
. No to proszę, do tego jeszcze mocny w kolorze William Shakespeare.

Maska Kolkwicję dostałam jako mała sadzonkę i rzeczywiście ładnie przyrasta, teraz muszę poczytać jak ją podciąć. Chciałby ściać dolne gałęzie.
Mój ogród łączy jeszcze inne role, ale teraz rzeczywiście wszędzie spotkać można w nim piłki. Zdjęcie na spostrzegawczość "Gdzie jest piłka?"

Drewutnia Rzeczywiście podobna do krzewuszki, zobaczę w pełni rozkwitu, bo na razie sporo w pączkach, Ma ona chyba mniej równomiernie rozrzucone kwiaty, to znaczy takie skupiska kwiatów. Rok temu były pojedyńcze kwiaty, w tym roku pierwszy raz ma ich sporo. Będę pamiętała o odszczepce dla Ciebie. Jak się uda spotkać przekaże.
Krzewuszki też mam ale u mnie przemarzają, szczególnie takie wydaje się zwyklejsze. Część całych łodyg, a większość końcówek po zimie nie odbija. Najlepiej sprawują się te:
Wejgela Folis Purpureis

Monet i Variegata

Rewi Dziękuję
Dla Ciebie mój przytarasowy jaśminowiec

A dla skrytoczytaczy przedogródek, gdzie pojawił się najwcześniejszy liliowiec, jeszcze nie znam nazwy.

Maki od Ciebie, jako że Ci zaginęły. Dobrze zrobiłaś że kupiłaś podwójnie, możesz je choć tu podziwiać. Mak Orange Picotie.

Mak Garden Glorie

IzaTwoje maczki kalifornijskie są podobnego koloru co moja pozłotka, to mamy podobne ostre, kontrastowe połączenie. Spodobało mi się i pozwalam się jej siać wkoło szałwii, gdzie indziej piele.

Ewa Będziemy Ci małą kolkwicję hodować, będzie motywacja do spotkania. Lubisz takie mocne zestawienia, ale nie u siebie

Maska Kolkwicję dostałam jako mała sadzonkę i rzeczywiście ładnie przyrasta, teraz muszę poczytać jak ją podciąć. Chciałby ściać dolne gałęzie.
Mój ogród łączy jeszcze inne role, ale teraz rzeczywiście wszędzie spotkać można w nim piłki. Zdjęcie na spostrzegawczość "Gdzie jest piłka?"

Drewutnia Rzeczywiście podobna do krzewuszki, zobaczę w pełni rozkwitu, bo na razie sporo w pączkach, Ma ona chyba mniej równomiernie rozrzucone kwiaty, to znaczy takie skupiska kwiatów. Rok temu były pojedyńcze kwiaty, w tym roku pierwszy raz ma ich sporo. Będę pamiętała o odszczepce dla Ciebie. Jak się uda spotkać przekaże.
Krzewuszki też mam ale u mnie przemarzają, szczególnie takie wydaje się zwyklejsze. Część całych łodyg, a większość końcówek po zimie nie odbija. Najlepiej sprawują się te:
Wejgela Folis Purpureis

Monet i Variegata

Rewi Dziękuję

A dla skrytoczytaczy przedogródek, gdzie pojawił się najwcześniejszy liliowiec, jeszcze nie znam nazwy.

Ewa dziękuję za fachową nazwę scabiozy. Iza przywiozła nam sadzonki, znam tę roślinkę, ale nie znałam fachowej nazwy, tylko pospolitą - drakiew. W swoim notatniku, z roślinami mojego ogrodu, uzupełniam już fachowe nazwy, tę zaraz dopiszę.
Alu obfotografowałam dziś mój ogród, bo siąpiło i nie mogłam pielić. Ogród po deszczu nabrał życia i choć jest zimno ładnie się prezentuje.
Alu obfotografowałam dziś mój ogród, bo siąpiło i nie mogłam pielić. Ogród po deszczu nabrał życia i choć jest zimno ładnie się prezentuje.
Pozdrawiam Ela
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Alu prześliczne masz maki i takie różne odmiany
U mnie niestety maków nie ma i mimo, że bardzo je lubię ,to nie mam gdzie posadzić. Z tym większą przyjemnością podziwiam u Ciebie
Wspaniale wygląda ścieżka zatopiona w bujnej zieleni.... aż kusi, żeby nią pójść i zobaczyć dokąd prowadzi

Wspaniale wygląda ścieżka zatopiona w bujnej zieleni.... aż kusi, żeby nią pójść i zobaczyć dokąd prowadzi

- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Alicjo!
Twój Synek ma postawę i zacięcie rasowego piłkarza.
W pełni ratuje honor Mundialu!
Twój Synek ma postawę i zacięcie rasowego piłkarza.
W pełni ratuje honor Mundialu!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Bardzo mi się spodobała krzewuszka z zaróżowionymi listkami
Alu nie obrywasz nasion sasanek?

Alu nie obrywasz nasion sasanek?
- a_nie
Nadal czekam na rozwiązanie mundialowej zagadki na spostrzegawczość. gdzie w poprzednim moim poście jest piłka?
Lisico Rasowego, ale bez rodowodu
.
Agness U Ciebie tyle jest pięknych roślinek, że maki są zbędne.
Elam Świetnie gdy się spotkamy, zdjęcia skopiuję i tu umieszczę.
Asma Nie obrywam i potem mam problem z siewkami. Póki ładnie wyglądają niech są.
Lisico Rasowego, ale bez rodowodu

Agness U Ciebie tyle jest pięknych roślinek, że maki są zbędne.
Elam Świetnie gdy się spotkamy, zdjęcia skopiuję i tu umieszczę.
Asma Nie obrywam i potem mam problem z siewkami. Póki ładnie wyglądają niech są.
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Piłka na trampolinie 
Widać na 1 dmuchawcu,że już się sypią,oberwij już

Widać na 1 dmuchawcu,że już się sypią,oberwij już

- a_nie
Asma BRAWO!
Złoty Medal!!!! W nagrodę siewki moich sasanek
.
Następna zagadka wkrótce.

Następna zagadka wkrótce.
-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Piękny masz ogród i piękna działeczka Twojej mamy. Miłej niedzieli 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Maczek i pozłotka to to samo
Miałam tę roślinę kilka lat, ale nie dbałam o dosiewanie i przepadła
Ale ogród mi się robi biało-niebiesko-różowy (różany
), więc nie ubolewam. Maczek jednak może być też różowy lub biały, więc niewykluczone, że się jeszcze pojawi
Za późno zajrzałam, żeby wziąć udział w konkursie na spostrzegawczość
Ścieżka w pobliżu jaśminowca pięknie obsadzona

Za późno zajrzałam, żeby wziąć udział w konkursie na spostrzegawczość

Ścieżka w pobliżu jaśminowca pięknie obsadzona

- a_nie
123katex Dziękuję za życzenia. Spełniły się niedziela była udana. Odwiedziłam działkę mamy i namówiłam mojego M. aby przyrządził rodzince na grillu posiłek (w końcu mamy równouprawnienie), a my z mamą mogłyśmy pooglądać co nowego zakwitło. Dzwonki, powojniki, naparstnice, róża Alchymist i wiele innych, których nazw już nie pamiętam. Niestety mama nie wzięła swojego aparatu i wczorajsze jej zdjęcia nie zostały skopiowane. Zrobiłam kilka, ale mocne słońce i cienie nie pozwały uchwycić wszystkiego.

Nic straconego, konkurs trwa nadal, w końcu mundial trwa. Był z nami mój syn tak, że i u babci jest piłka. Na którym zdjęciu?ewamaj66 pisze: Za późno zajrzałam, żeby wziąć udział w konkursie na spostrzegawczość![]()