Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem

Post »

Musze ją jeszcze obcykać dokładnie, bo listeczki mają zaledwie 6 cm długości. To już by musiała być totalna miniaturka. :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To jest hosta, a wcześniejsza to gajowiec żółty. :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to mamy trzy pozytywne opinie! ;:333
Dzięki!
A gajowca mam sporo... rośnie na 2-3 m2 lekko licząc, kontroluje go jedynie H kosiarką... ;:306
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Zgadzam się z przedmówcą Lady-r: hosta-miniaturki jak najbardziej występują i gajowiec żółty, mam go w ogrodzie na cienistej rabacie, miał spełniać funkcję zadarniającą, zanim pozostałe sadzonki nabiorą masy i sprawdził się świetnie. Teraz muszę go usuwać bo rozpełza się z niewiarygodną determinacją.
My też w ogródku wiejskim zasuwamy w niedziele i święta, ale żeby nie drażnić tambylców, czyli żeby wilk był syty i Manchester City :)to koncentrujemy się w ogrodzie i terenie na tyłach domu. Nie używamy wówczas nic hałasującego typu piła czy kosa spalinowa.
A do spacerów z psem o 5.00 rano, na bosaka mój W. zdążył już przyzwyczaić tych, co o tej porze udają się do obrządku :)
Cynie - moje ulubione kwiaty jednoroczne!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja właśnie u Ciebie podczytywałam ;:306
Ja nie mam praktycznie gdzie iść na spacer, bo tylko asfalt dokoła (polnej drogi nie uświadczysz), a wiadomo jak asfalt, to pędzi towarzystwo... :twisted: I tego mi brak w okolicy najbardziej. ;:131
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

O to ja mam wszystko i asfalt i polne drogi i basen strażacki strasznie zaniedbany i ciągniki, samochody i dziką zwierzynę. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jak to dobrze, że znalazłaś ten kabelek, a mogłaś wyjąć kartę i wsadzić do komputera. Tyle zdjęć, tyle roślin !!!
A jak widzę tego w spodniach w paski choćby na zdjęciu to mam miękkie nogi równo rok temu o mało nie straciłam przez takiego jednego życia, dobrze że uciął mnie tylko w palec. Jednak nie odczula się na jad szerszenia, zestaw reanimacyjny stale wypycha moją kieszeń co wychodzę z domu!
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wpadłam napić się wody, a tu goście w ogrodzie. :wit
Aniu! U mnie dzika zwierzyna głównie w postaci ptaków, ale i coś większego trafia ;:224 szkoda tylko, że w efekcie trafienia moja cytrynka trafiła do warsztatu, a sarna na przetwory (nie miałam okazji pokosztować).
Marysiu! Kabelek był w odświętnej torbie, bo małemu Komuniście zdjęcia robiłam, a żeby włożyć do laptopa, to trzeba jeszcze wpaść na pomysł i umieć. ;:306 teraz poszukam jak i co ;:224 tak czy siak wyjście na piwo przydało się, że hej! ;:304

-- 9 cze 2013, o 20:41 --

Mam takie pojęcie co dzieje się w ogrodzie, że nie zobaczyłam wyrastających pędów kwiatowych u juki. ;:223 Mam ich kilka w dwóch miejscach i jedna kępa usłyszała o planach usunięcia i się postarała. Liche te kwiatki będą, ale zawszeć cóś. ;:333

-- 9 cze 2013, o 20:43 --

Mam jeszcze małą godzinkę więc zmykam do ogródka. ;:65
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A nie popadało u ciebie? Bo takie chmury tam szły... :roll:
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Umnie dziś nie padało.Całe szczęście...Poszalałam wczoraj z motyką i jeszcze jutro pewnie szaleństwa ciąg dalszy ;:223 moje plecy ciężko to znoszą.Wracam do domu, a tam 3 małe dziubki wołają :jeśććć, piććć...Mamoooo Witek mnie bijeeee...... ;:145 ;:145

Renatko, mieszkam w takiej okolicy że asfaltu w promieniu 500 m nie ujrzysz ;:224
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu jak możesz napisz mi na pw skąd jesteś, ja jutro mam dzień ogrodowo zmarnowany, bo mam fryzjera ;:145
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałam super popołudnie w ogrodzie! Młoda wyjechała na trochę do Płocka, H w pracy czyli żaden ,,dziubek" nie wołał o nic.
Była chwila grozy bo nadciągały chmury, ale tylko lekko się schłodziło ;:215 więc było przyjemnie ;:215
Aniu! Ja mam luksus i fryzjerka przyjeżdża do mnie. Bardzo fajna dziewczyna (i niedrogo mnie to kosztuje).
Aniu! W dobrą pogodę zazdroszczę, ale w deszcz i zimą już mniej. Nie masz na pewno wariatów jadących 160 km/h w terenie zabudowanym, albo motocyklistów na jednym kole, bez tłumika. :twisted:
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Takich 160 to może nie ma, ale inni na podwójnym gazie też się znajdą...niestety.Mieszkam na zakręcie i dom jest bardzo blisko drogi, więc jakby się dobrze rozpędził to wjechałby wprost na nasze łóżko....dla bezpieczeństwa położyliśmy przed bramą taaakie wieeeelkie głazy ;:172 i jakoś samochody nagle zwolniły ;:306
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurcze, ale na asfalcie to mi pewnie tych kamiurów nie pozwolą położyć... ;:306 Taki głaz dobra rzecz, dziury w asfalcie też, ale naszą droge naprawili kilka lat temu i się zaczęło! ;:223
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Też mieszkam na zakręcie. :D
Mój ogródek cz.1
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”