Dzieci dorosły czas na ogród
Re: Dzieci dorosły czas na ogród
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
powiało moimi ukochanymi orlikami! Oj,a tu ponad pół roku trzeba czekać, a jak się doczekam to będę rok starsza 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jakie ładne orliki
, ja swoje posiałam tego roku i duzo dostałam, więc na wiosnę też będę się nimi cieszyć. Ale czy będą równie ładne jak Twoje? Czas pokaże. No i będę wtedy starsza 

Dziewczyny co wy z tym "starsza"
ja tak miałam jak dobijałam trzydziestki a teraz o tym nie myślę
byle bym zdrowa była a co najważniejsze aby nic nie bolało
choć czasem jak budzę się rano i nic mnie nie boli to zastanawiam się co jest
a orliki to ja już traktuje jak chwasty
chciała bym aby wszystkie bylin-ki tak się mnożyły jak one
ja tak miałam jak dobijałam trzydziestki a teraz o tym nie myślę
byle bym zdrowa była a co najważniejsze aby nic nie bolało
choć czasem jak budzę się rano i nic mnie nie boli to zastanawiam się co jest

a orliki to ja już traktuje jak chwasty
chciała bym aby wszystkie bylin-ki tak się mnożyły jak one

- Sosenki4
No właśnie takie opinie o nich słyszałam, ze jak chwasty się sieją, ale u mnie póki co ich nie było, więc nie mogę o nich złego słowa powiedzieć, a tylko podziwiać.
No to ze mną wszystko w porządku, bo głowa mnie łupie jak diabli i chyba mam zapalenie zatok szczękowych.
No to ze mną wszystko w porządku, bo głowa mnie łupie jak diabli i chyba mam zapalenie zatok szczękowych.
Marzenko ja z zatokami to już walczę któryś rok
czoło mi pęka , policzki bolą a lekarz mi mówi ze trzeba było w czapce chodzić , tylko że ja chodzę i chodziłam
czoło mi pęka , policzki bolą a lekarz mi mówi ze trzeba było w czapce chodzić , tylko że ja chodzę i chodziłam
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Ale orlikowo się zrobiło 

-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53

Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
- Maska
- Kontakt:
Renatko rób sobie napary z szałwii rumianku. Zagotuj w rondlu, ręcznik na głowę i wdychaj to bardzo dobrze robi uwierz puszcza wszystko co tam siedzi! I trzeba robić takie napary przy każdym katarze, żeby nic nie zalegało.
Orliki się sieją,ale dopiero po kilku latach. ja mam 7 lat ogród i dopiero w tym roku widzę że siewki mam w całym ogrodzie. Ale w większości zostawiam albo przesadzam , bo jak rosną w żurawinie to przesadzam! Najlepiej się sieją w lekkiej ziemi (torf+piasek).
Orliki się sieją,ale dopiero po kilku latach. ja mam 7 lat ogród i dopiero w tym roku widzę że siewki mam w całym ogrodzie. Ale w większości zostawiam albo przesadzam , bo jak rosną w żurawinie to przesadzam! Najlepiej się sieją w lekkiej ziemi (torf+piasek).
- Sosenki4
Marysiu, dzięki za podpowiedź z naparem, bo ja sobie te zatoki załatwiłam chcąc na siłę wydmuchać nos, coś tam naderwałam tak mocno dmuchałam
. Ale tym razem chyba już wszystko wylazło
Co do orlików, to mam przed sobą 6 żmudnych lat, bo dopiero teraz je posiałam.
Renatko, ja już Ci kiedyś pisałam, ze zmień tego konowała na prawdziwego lekarza.

Co do orlików, to mam przed sobą 6 żmudnych lat, bo dopiero teraz je posiałam.
Renatko, ja już Ci kiedyś pisałam, ze zmień tego konowała na prawdziwego lekarza.
- Maska
- Kontakt:
Marzenko ja Ci wysłałam roślinki orlików!
Mario bardzo dziękuje za podpowiedz ,
wiecie co mówi się że na medycynę trudno się dostać ale jak patrze na tego swojego lekarza to zastanawiam się jak ją skończył
a zresztą ja to mam chyba takie szczęście kilka lat temu jak wywalczyłam skierowanie najpierw do ortopedy a później do reumatologa bo młodszego syna kolana bolały to wiecie co mi Pani doktor reumatolog z Konina powiedziała że jak syna bolą kolana podczas kucania i zginania kolan to niech tego nie robi , myślałam że tą babę na strzępy rozerwę, normalnie jak patrzę na tą służbę zdrowia to szlak mnie trafia , ubezpieczenia się płaci tylko po co i komu , jeśli nie pójdziesz prywatnie do lekarza to na państwową służbę nie ma co liczyć bo oni zdiagnozować dobrze nie umieją .
A co do orlików ja nie miałam takich problemów a teraz to dopiero likwiduje jak zakwitną , bo one się mieszają i nigdy nie wiadomo co nowego może nam wyrosnąć.
wiecie co mówi się że na medycynę trudno się dostać ale jak patrze na tego swojego lekarza to zastanawiam się jak ją skończył
a zresztą ja to mam chyba takie szczęście kilka lat temu jak wywalczyłam skierowanie najpierw do ortopedy a później do reumatologa bo młodszego syna kolana bolały to wiecie co mi Pani doktor reumatolog z Konina powiedziała że jak syna bolą kolana podczas kucania i zginania kolan to niech tego nie robi , myślałam że tą babę na strzępy rozerwę, normalnie jak patrzę na tą służbę zdrowia to szlak mnie trafia , ubezpieczenia się płaci tylko po co i komu , jeśli nie pójdziesz prywatnie do lekarza to na państwową służbę nie ma co liczyć bo oni zdiagnozować dobrze nie umieją .
A co do orlików ja nie miałam takich problemów a teraz to dopiero likwiduje jak zakwitną , bo one się mieszają i nigdy nie wiadomo co nowego może nam wyrosnąć.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Specjaliści tez spoko- np. do neurologa idę pierwszy raz prywatnie/80zl/...a następne wizyty na NFZ , przy tym wszystkie badania darmowe...rezonans , tomograf komputerowy...Szkoda, że wszyscy nie są tacy...

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki