Ogródek pod dębami część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami część 4

Post »

powiem Ci Wandziu,ze ja kiedys z powodzeniem wysiewałam lobelie, zawsze niebieską ,bo ta lubie najbardziej.
Po pikowaniu rosły wg mnie ładniejsze niz w sprzedazy ,takie byczki :heja
W ubiegłym roku kociaki mi zrzuciły rozsadę , uratowałam niewiele :twisted:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja jednak podziekuje i kupie jak w tym roku juz w doniczce. U mnie 2 sadzonki wystarcza na robienie efektu, tak ze spoko :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

lulka, tu się z tobą nie zgodzę. Lilie w porównaniu z takimi na przykład irysami czy liliowcami kwitną baaardzo długo. Oczywiście, że za krótko, bo człowiek chciałby je widzieć przez całe lato, ale ja jestem z ich kwitnienia całkiem zadowolona. ;:108
No miałam na myśli, że wolałabym popatrzeć cały sezon na nie :D Uwilebiam te kwiatuchy i ich zapach
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,nie sądzę,żeby na początku stycznia były nowe nasiona.Za duzo lat w handlu byłam,żeby w to uwierzyć.Żadna przemysłowka nie zamawia towaru,bo są remanenty,a to nie jest jeden dzień.Wczoraj byłam w brico,to cały czas był jeszcze remanent,więc niemożliwe,żeby był nowy towar.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

I tu się mylisz Małgosiu. Byłam właśnie w sklepie ogrodniczym i jest już pełno nasion jednorocznych /bylin mniej/.
Pozdrawiam Hala
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Halinko,mylić się rzeczą ludzka.Wczoraj w biedronce nie było ani jednej paczki papierosów,bo maja przyjść z dostawą nowe ceny.Wszystkie wykupione czy schowane,żeby sprzedać drożej?
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Małgosiu ;:196 mi chodziło tylko o sklep ogrodniczy :oops: . Masz rację sklepy pod osłonką inwentaryzacji mają okazję podnieść ceny. I to jest nie fair wobec klienta :!:
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Lulka, ja też uwielbiam ten ich zapach, chociaż niektórzy mówią, że jest cmentarny. Zupełnie ich nie rozumiem.

Keetee, no to współczuję. Tyle wysiłku i skrzynka z zasiewami spada na podłogę. Kot pewnie dostał porządną burę, co?

Christinkrysiu, w takim razie muszę sprawdzić tę ciekawą lobelię.

Dziewczyny, tak czy owak musimy w sklepie sprawdzać na nasionach, jaki jest rok produkcji. jeśli chodzi o kwiatki, które wysiewa się już w lutym, na przykład pierwiosnki, to nasionka na pewno są świeże. A inne to nie wiem.

Ale dzisiaj okropna pogoda. Wyszłam po bułki i dopadł mnie taki porywisty wiatr i jakiś niby deszcz z paproszkami śniegu. że szybko czmychnęłam z powrotem, pilnując, żeby wietrzysko nie wyrwało mi tych bułek z ręki. Ale za to kupiłam sobie też precelek z lukrem i właśnie go pojadam razem z kaweczką, zagłębiając się w letnich wspominkach.
Chcę zakończyć temat lilii konkretnymi odmianami. Może się to komuś przyda, tym bardziej, ze poprzychodziły nowe katalogi i nęcą nas znowu jak co roku do robienia zakupów.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Wróciłam jeszcze popatrzeć na te cudne lilie :) U mnie dzisiaj też jest obrzydliwa pogoda, wieje i pada, nie chce się z domu wyjść... a tutaj cieplutko i kolorowo :)

Pozdrawiam cieplutko

Danka
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Danusiu, witam powtórnie. Miło mi, że zaglądasz, aby się tutaj nieco ogrzać. Danusiu, obiecuję, że odwiedzę ciebie również, ale nadrabiam po kolei zaległości i troszkę czasu mi to zajmie. Nie chcę nikogo pominąć po drodze, bo wszystkich was kocham za te ogrodnicze pasje. Więc jeszcze troszkę poczekaj na mnie, dobrze? :D

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U nas taka sama pogoda . Wieje okropnie mało głowa nie odpadnie . Masz niezłą liliową kolekcję Wandziu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Witaj Wandziu, w ramach poprawy nastroju przeszłam kolejny raz ścieżkami Twojego ogrodu.
Pieknie, lubię Twoje zakątki pod dębani, pozornie zarośnięta zielonością, a jednak trzymane w ryzach. Pod wplywem fotek irysków i lilii przed sekunda dokonałam zakupów na allegro. Tęsknię za ogrodem.
odkryłam u sien=bie na działce , między tujami siewke dębu. Ma teraz ok 30 cm. Zastanawiam sie gdzie i czy w ogóle ją u nas wsadzić czy też przenieść gdzieś do lasu.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Wando o,to już niezła kolekcja lilii.Cudownie je oglądać tak jak i inne kwiaty.Ja już też po zamówieniu(około 14 nowych lilii ,także liliowców i bylinek)Chyba ogród mam zgumy :;230
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Wandziu wiem jak to jest ;:196 ja mam tyle zaległości do odrobienia, że chyba do wiosny nie zdążę, niestety doba ma tylko 24 godziny :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Jadziu, kolekcja faktycznie się niemała zrobiła i już nie będę jej poszerzać.

Edytko, a więc jednak mnie po cichu odwiedzasz, a ja już myślałam, żeśmy się jakoś zagubiły. Bardzo mi się zrobiło przyjemnie, gdy zostawiłaś ślad swojej bytności. Wiesz, piszesz omojej zieloności. Czasami wydaje mi się, że mam za mało kolorów, gdy na wisonę robią się przerwy pomiędzy kwitnieniem pewnych grup roślin. I dlatego postanowiłam urozmaicić te widoki różami, które kwitną cały sezon. Mam nadzieję, że tym sposobem zachowam proporcje pomiędzy kolorem a zielenią. Piszesz o siewce dębowej. Bardzo mnie wzruszyłaś tym, że chcesz się nią zaopiekować. Drzewa to już z niej raczej nie zobaczysz, z całym poważaniem dla twojego wieku, ale przesadzić zawsze można. No cóż, ja starciłąm tę wrażliwośc, bo mam co roku mnóstwo dębowych siewek, które po prostu wyrywam. Tak to bywa z nadmiarem. Równie przykry, jak niedobór ;:108

An-ka. A więc nie tylko róże zamawiasz? Miło to słyszeć. Ja jeszcze nie zamawiam. W tamtym roku też tak wcześnie pozamawiałam i potem to wszystko stało w doniczkach bardzo długo. Powyciągało się przeokropnie do góry. Teraz gdy dostałąm katalog, też od razu wzięłam się do zapisywania nowych zakupów, ale sama dałam sobie po łapach, żeby jednak jeszcze zaczekać.

Damapi ;:196

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”