Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Mireczko witaj ;:196 Uwielbiam zupe owocowa z wisni , na dodatek z ziemniakami z cebulka....pycha to zupa z dzieciństwa ,moja babcia ja robiła ;:173
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zaprosisz :?:
;:168
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja lubię chleb posypany czarnuszką. Ładna u Ciebie.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Czy to są na pewno zdjęcia z tego roku ?

To co u Ciebie kwitnie w u mnie jeszcze w pączkach .... aż na daty popatrzyłam ...

Przepiękna rudbekia - Ja mam tylko całe żółte... a chciałabym własnie z ciemnym środkiem :)

Barszczu z wiśni nigdy nie jadłam - a chętnie bym spróbowała.... podasz przepis ?
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, rzeczywiście, chyba na Twoich piaskach wszystko szybciej kwitnie. Rabaty o goracych barwach , super. A co do komentarza o brakujacych pieniadzach na sadzonki, to od czego wymiany...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Mireczko stworzyłaś bajeczny busz. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Wisienki, co prawda, już się kończą u mnie, ale zaciekawił mnie barszcz z wiśni. Mówisz, potrawa regionalna, ale ja jej nie znam. Czy mogłabyś udostępnić przepis? ;:109
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Jak ja uwielbiam te lipcowe kolory , przepięknie masz teraz w Ogrodzie , wiem co mówię bo ja Lipcóweczka jestem ;:172
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Moi mili,gorąco Was witam ;:196 Dopchałam się wreszcie do komputera i z radością zamierzam tu trochę posiedzieć :D Gościliśmy pierwszych wakacyjnych gości,czas był gorący, ale tydzień minął szybko i przyjemnie.Duchota straszna,nawet nocny deszcz nie przyniósł orzeżwienia.Myślałam o forumowiczach z Warmii po informacjach o niszczycielskich burzach :( Może wystarczy mi czasu zajrzeć do kogoś.Mam nadzieję,że nie przeczytam strasznych wieści.
Dorotko,czuję,że chodzi nam o ten sam smak z dzieciństwa ;:108 Ja chociaż raz w sezonie staram się go ugotować.Na początku nie bardzo mi wychodził,ale teraz już chyba to jest to ;:333 Rodzina podzielona na zwolenników i wrogów tego przysmaku :;230
Tadziu,zapraszam serdecznie,tylko masz zjeść do końca :wink: Bez grymaszenia :D
Chleb posypany czarnuszką :shock: ?Aniu,pierwsze słyszę :shock: Ale spróbuję,tylko powiedz czy posypać liśćmi czy kwiatem :roll: Nasturcję już jadłam ;:108 Na wymiany jestem otwarta a mój kryzys wynika z utraty pracy ;:145 Pracowałam w firmie rodzinnej,dzieci im dorosły, a że o pracę trudno przejęli moje stanowisko.Niby rozumiem,nie mam pretensji ,ale cholernie mi szkoda
:? Bernadetko,zdjęcia aktualne jak bum cyk-cyk :lol: Rudbekię tępię,bo rości sobie prawo do dominacji,a co do kolorów,to jest najróżniejsza.Brązowego mniej,w innej więcej,są i czysto żółte.Czy do piwonii mam dołączyć nasionka rudbekii?Żaden problem :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepis na barszcz prosty.Szklankę wiśni gotuję krótko,zaprawiam śmietaną ,słodzę do smaku, ale i soli dodaję szczyptę.Wydaje mi się,że daje to taką głębię smaku :roll: Dobrze jest,jak trochę postoi,naciągnie.Młode ziemniaczki okraszone suto+koperek i pełnia szczęścia w upalne dni :heja
Basiu,zapraszam ;:180 Nawet,jak się spóżnisz to ugotuję z zamrożonych ;:108
Halinko,dziękuję.Busz,to dobre określenie.Przechadzam się nawet z sekatorem,bo zdarza się,że kępa mikołajków pokłada się na ścieżkach,a nie jest przyjemne to ich głaskanie po gołych nogach :;230 Na prawdę nie znasz barszczu z wiśni,krajanko?
Bino-lipcóweczko,tak,jest pięknie!I chłońmy to na zapas :D Nie miałam czasu zrobić nowych zdjęć ale widziałam już,że jeżówki mi kwitną i jeszcze coś.Jutro zrobię a dzisiaj połażę u Was :wit
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

spróbuję ugotować ten barszcz.. chociaż przeczuwam , że moi chłopcy nie będą zachwyceni nowym wynalazkiem .. ale co tam , spróbuję :)
Za nasionka będę bardzo wdzięczna - szczególnie za te, z brązem :) :)
Nigdy jeszcze nie siałam rudbekii :) :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19

Post »

Nenufary :!: ;:oj Och, są fantastyczne. Może kiedyś wykopię jakieś małe oczko w ogrodzie, żeby tylko móc je hodować. :roll: Po ilości kwiatów widać, że lato w pełni. ;:3
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Ślicznie i kolorowo ;:138. Z przepisu na barszcz chętnie skorzytam, nigdy takiego nie jadłam, więc warto spróbować czegoś nowego :D.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miriam, na takie połączenie smaków (barszcz z wiśni) sama bym pewnie nie wpadła. Przyjdzie czas, to muszę spróbować. Póki kosy nie zjadły wszystkich wiśni.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W natłoku nowości smakowych warto zadbać o smaki dzieciństwa(jeżeli chodzi o barszcz).Pracuję na plantacji borówek,krzyż mi pęka :( Wkleję kilka aktualnych zdjęć co u mnie kwitnie a co ledwo zauważam z braku czasu.Dla Bernadetki(i innych zainteresowanych :D ) moja kolekcja rudbekii;
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
A tu już jeżówki.Sadzonki drogie,może spróbuję wysiewania :roll:
Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”