Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Nie wiem ile zdjęć uda mi się dzisiaj wstawić, ale na pierwszy ogień idą te najświeższe. Dziś rano gdy spojrzałam w okno zobaczyłam szczygła we własnej osobie pojadającego sobie ziarenka słonecznika. Widać było, że mu smakuje - bez pośpiechu, z lubością odłupywał kolejne ziarenka i z namysłem zajadał :D
Niestety zdjęcia są nieostre, bo robione przez szybę ( :roll: ) i z dość dużej odległości :(
Gdy wróciłam do pokoju po mnw. pół godziny szczygły były już dwa i jadły sobie śniadanko w całkowitej zgodzie (dwa ostatnie zdjęcia) :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne ptaszęta, u mnie też bywają przelotem. :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki Karolino, już będę wiedziała jak nazywają się te ptaszki. U mnie ptactwa mnogo, tylko nie wiem jak sie nazywają. Niedawno blisko domu była sójka, szkoda, że nie miałam aparatu zamiast motyki.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A wiesz Grażynko, że ja chyba pierwszy raz widziałam szczygła u nas w ogrodzie. Zwłaszcza pół metra od mojego okna :lol:

Krysiu, u mnie też się sójki trafiają, najczęściej najpierw słychać odgłosy dzikich kłótni, a potem ukazują się sójki (te, które nie wybrały się za morze oczywiście :wink: ) :lol:
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Karolinko miałaś superaśnych gości :D Fantastyczna ta ptaszyna :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05

Post »

A one tak bez zezwolenia dobrały się do Twojego Amanta ?? :lol: :lol:
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Masz rację Karolinko - to bardzo płochliwe ptaszęta, ale bardzo wdzięczne . :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Basiu, mnie też goście zaskoczyli i zauroczyli :D A dzisiaj znów widziałam szczygiełka! :D Widocznie smaczny słonecznik mi wyrósł :lol:

Krysiu, faktycznie, bezczelność z ich strony :lol: Ale teraz już dałam im moje błogosławieństwo. Tak serio, myślałam żeby zebrać nasiona z tego olbrzyma, ale niech sobie ptaszęta pojedzą. Zresztą parę ziarenek pewnie zostawią :wink:

Grażynko, ja się nie mogę na nie napatrzeć jak przylatują, są śliczne! :D Szkoda, że się mnie boją :(

Co nieco tam jeszcze w ogródku kwitnie, a że fotosik dziś wyjątkowo łaskawy, to proszę bardzo :lol: :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Urzekła mnie róża na 10 zdjęciu - czy ona ma takie ciemne liście ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ma Grażynko. Mnie też urzekł jej kolor liści, a właściwie połączenie kolorów liści i płatków. Mój aparat nie zawsze oddaje realne kolory, ale te są dokładnie takie jak w rzeczywistości :D A szkoda, że nie przenosi zapachu...
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05

Post »

Faktycznie ta róża jest piękna. Pojechałam tam za dwa dni i już nie mieli - chyba wzięłaś ostatnią :wink: :cry:
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolinko - jest cudna a skoro ma takie nietypowe liście to ja się piszę na sadzoneczkę jeżeli będziesz ją kiedyś rozmnażać. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
konto-nieaktywne2
---
Od: 18 sty 2007, o 08:26

Post »

Piękne są te jesienne zdjęcia. :D
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wink: Powtórzę za Kacprem - naprawdę piękne są te jesienne fotki, Karolinko. Pisałaś u mnie, że już
smutno na ogrodzie, a tu jest jeszcze co podziwiać :shock: - róża pomarańczowa śliczna ;:333 .
A już sesja zdjęciowa ze szczygłami - rewelacja ! Świetnie udało Ci się je 'upolować', brawo ;:63

Pozdrowionka :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu, tak mi przykro! :( Faktycznie, jak sobie przypomnę, to chyba taka była tylko jedna :oops: :( , albo dwie... nie jestem pewna :roll: Jeśli kiedyś uda mi się ją rozmnożyć, to służę uprzejmie :)

Grażynko, problem w tym czy mi się uda ją rozmnożyć :roll: Ja jestem jednak nadal żółtodziobem :oops: Ale popróbujemy na przyszły rok :D

Kacprze, dziękuję, jesień może nie jest tak optymistyczna jak lato, ale też ma swój urok :D

Aniu, wszystko zależy od tego gdzie skierować obiektyw :lol: Tak naprawdę to sfociłam te ostatnie barwne akcenty, a reszta... :? :roll: :wink: Szczygłom przekażę jutro "komplimenta", bo na pewno się stawią na słonecznikowe śniadanko (może im zaproponować jogurt do tego? :wink: )

A dziś do szczygłów dołączyła sikorka i omal nie wleciała mi do pokoju (już siedziała na parapecie :shock: ) :lol: :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”