Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Agnieszko ;:167 skalniaczek śliczny !!!
Iryski ładnie Ci kwitną :D
U mnie też będą kwitły Twoje/moje iryski ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martuś czasami mamy nazwę roslinki na końcu języka i nie możemy sobie przypomnieć :D

Maryniu ja też bardzo lubię skalne roślinki na rabartach i też tak sadzę , one faktycznie fajnie dopełniają kompozycji i zadarniają miejsca pomiędzy wyższymi roślinkami :D

Izuniu mój skalniak jest,, naścibulony,, :lol: pełno na nim roślinek , a że nieduży to muszą być bardzo ograniczane, u Ciebie są wspaniałe wielkie kępy....
Co do kuklika, u mnie jest kolorystyczny bałagan i chyba dlatego wszystko pasuje :;230 kocham ostre kolorki i sadzę co sie da, bo trudno mi z czegokolwiek zrezygnować, tak, ze u mnie normą są roślinki np żółte i różowe obok siebie i powiem szczerze, ze naprawdę nieźle to wygląda :roll: Takie zestawienie w grzecznym stonowanym ogrodzie by raziło, ale u mnie jest ok....dlatego i pomarańczowiasty kuklik w połączeniu z bordowymi żurawkami i rózowiastymi i błękitnymi floksami u mnie pasuje 8-) :lol:

Aguś no ja też czasami musiałam grozić sztachetą, żeby zmusić M o wypad po kamienie 8-) :lol: Czasami na bliższe wyprawy jeździłam rowerem....ale wtedy tylko kilka kamieni można przytachać, przeważnie jeździliśmy autem po okolicznych polach...

Halinko dziękuję :D Bardzo się ciesze, ze zakwitną Ci iryski :D one są śliczniutkie, ja w zeszłym roku jesienią je przenosiłam i bardzo słabo kwitną...
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS pisze:... Skalniaczek na razie jest bardzo kolorowy, latem kolorku nadają mu już tylko żurawki.... skalniak mam ,, na patelni,, i posadziłam na nim żurawki lubiące słoneczko. Naprawdę polecam takie rozwiązanie, wspaniale się tu czują, są piękne i bardzo się rozrastają. :D
Agnieszko a mogę prosić o podpowiedź jakie żurawki najlepiej zniosą 'patelnię'?
AGNESS pisze:... no ja też czasami musiałam grozić sztachetą, żeby zmusić M o wypad po kamienie 8-) :lol: ...
Może to jest rozwiązanie, ;:24 bo nic innego nie działa na mojego M. :;230 - muszę naszykować sztachetę :lol:

Rewelacyjny jest twój skalniak Agnieszko. ;:180
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu na słoneczku najlepiej sie czują żurawki w czerwonych odcieniach, u mnie rośnie tam Marmelade, Mahogany, Berry Smothie, Giergia Peach, Midnight Rose. Jeszcze czekam na przesyłkę od Igi i planuję dosadzić jeszcze kilka.
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

I ja przyłączam się do pochwał Twojego skalniaka -naprawdę jest co podziwiać ;:65 ;:63
A przy okazji wizyty wyczytałam ważne informacje o żurawkach - ;:196
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, ależ piękne masz te irysy!!
Wracając do rh- Germanię kupiłam niedawno, ale Adrianna chwaliła tę odmianę- rośnie szybko, co w moim przypadku ma duże znaczenie :) Red Jack i Pesil to piękne odmiany, ta ostatnia potrafi kilka lat adaptować się do nowego siedliska.
Marcel Menard wzbudza ambiwaletne uczucia... Kwiaty piękne, jakby tygrysie :lol: Mam go co najmniej od 12 lat- pokrój fatalny. Kiedyś myślałam, że to tylko u mnie... niestety, on tak ma na wszystkich kontynentach :lol: :lol: Warto pasadzić go gdzieś z tyłu rododendronowej rabaty, bo kwiaty są naprawdę piękne :)
Miłego dnia ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus rowerem, czy samochodem natachaliście się tych kamulców ;:180 aby zrobić taką rabatkę.
A ile odmian masz na skalniaku ... chyba ciężko byłoby policzyć ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ulu dzięki :D Mam nadzieję, ze moje doświadczenia na coś Ci się przydadzą :D

Moni bardzo dziękuję za opis odmian ;:196 Marcela posadziłam z przodu, bo jeszcze maluch, najwyżej jak sie rozrośnie to przesadzę głębiej :D Teraz jeszcze poluję na kilka azalii, ale u mnie taki beznadziejny wybór...że pewnie to potrwa :roll:

Joluś oj natachaliśmy sie :roll: ale uwielbiam kamulce i nie popuszczę 8-) :lol:
Na skalniaczku mam faktycznie sporo roślinek, bo ja taka sroka jestem :roll: niczemu nie potrafię się oprzeć. A roślinki skalne to moja pierwsza miłość :D Ale niestety w związku z tym nie mogę dochować się pięknych dużych kęp, bo muszę wszystko bardzo trzymać w ryzach, żeby sie pomieściło :roll:

Dziś dla odmiany żurawki....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Agnieszko a możesz zdradzić nazwy tych dwóch ostatnich ;:196
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Piękne te żuraweczki podaj mi nazwy jeśli możesz czwartej, siódmej, dziewiątej i ostatniej ;:196 są urocze też takie chcę :heja cudne irysy :) skalniak taki doprawdy z charakterkiem :)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu skalniaczek piękny.
Lewizja ma śliczny, mocny kolorek, ja również, podobnie jak Ty lubię kwiaty o żywych, mocnych barwach.
Żurawek masz sporą kolekcję.
Oglądając Twoje zdjęcia dwa razy się zachwycam: roślinkami i sztuką wykonania fotek. :)
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Aga , adres na pw!
Te burze dały w kość sasance!
Zebrałam co się dało , ale kurcze słabo wyglądają te nasionka ,
nie są do końca dojrzałe , ale może choć jedno skiełkuje! :roll:

Ooo , żuraweczkami czarujesz! ;:224
To sobie obejrzę dokładniej! :lol:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Piękne żurawki !
U mnie najgorzej radzą sobie te cytrynowo-limonkowe .... chyba mają za dużo słońca, ale lepszego miejsca nie mogę im dać, bo nie mam ...
U Ciebie wszystkie takie wielkie, eleganckie, zdrowiutkie - widać, że miejsce im pasuje :D
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Agnieszko ślicznie rosną Ci żurawki same cudowności ślicznie wybarwione i zdrowe,moje trochę słońce przypaliło a to dopiero maj... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aga , ale masz piękne żurawki , normalnie zakochałam się w tej z ostatniej fotki ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”