Ślimacze wzgórze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ślimacze wzgórze

Post »

Agato, u nas też ciepło. Piękna złota jesień. Moje irgi bezimienne ale z historią. Przyjechały w doniczce z Borów Tucholskich a tam rosły w ogródku mojej córeczki. Dostała je od sąsiada, który chciał zrobić z niej ogrodniczkę. Z małych patyczków urosły całkiem spore krzaczki mimo tego, że co roku przemarzają i odbijają.

Atka-a1, :wit witaj w moim wątku. Zapraszam serdecznie.

Witaj Stachu, :wit prawda, że mamy piękną jesień.

Marysiu,
amba19 pisze:Ja myślę że to łącze ...podziemne :;230
:;230 :;230 :;230 Ja też się już nimi nie przejmuję. Rozgrabiam tylko kopczyki przed koszeniem trawy. Nawet nie dosiewam, z czasem zarosną. A ile mniej robali będzie wiosną.

Dangar1, witaj :wit . Jak przyjdzie szaruga to zaczniemy odliczać dni do wiosny. Na razie cieszmy się piękną jesienią.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Witaj, zaglądam z rewizytą, po sąsiedzku prawie że, ale u Ciebie pięknie. I wspaniała lokalizacja. Na razie tylko rzuciłem okiem, ale dużo jesiennego czasu na dokładne zwiedzenue Twojego ogrodu.
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Witaj Remi na Ślimaczym Wzgórzu. Po sąsiedzku, po sąsiedzku. Zapraszam również do mego nieogrodowego wątku Wędrówki.

Jeszcze kilka zdjęć z niedzielnego spaceru po ogródku.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lusiu jakim aparatem robisz zdjęcia, są bardzo wyraziste. U mnie smagliczka (drugi rzut) też jeszcze kwitnie jestem z niej bardzo zadowolona i staram się ją wysiewać co roku.
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

A ja Cię nie pochwalę za zdjęcia, bo zadzierać nosa będziesz! Powiem tylko, że jak zwykle. :D :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Witaj Maju, ;:138 ;:138 ;:138 Cieszę się, że już wróciłaś. Zakładaj swój wątek i wstawiaj zdjęcia, opisuj co robiłaś kiedy Cię nie było. Nie zwlekaj. :tan. Już się cieszę na myśl, że obejrzę Twoje królestwo.

-- 3 lis 2011, o 19:34 --

Olu, moja smagliczka rośnie od wiosny, kupiłam ją na hali i bardzo dobrze jej u mnie było. Zdjęcia robię cyfrówką, Nikonem Coolpix P80. Bardzo jestem z niego(aparatu) zadowolona.
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

;:196 Okrutnie leniwa jestem - oglądając Wasze ogrody, widzę że trzeba chronologicznie, systematycznie, składnie i ładnie... Jak dokopię się do fotek z wiosny, to spróbuję swoich sił i coś tam, coś tam. ;:100
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne to sedum. Dużo kwiatów jeszcze u Ciebie kwitnie. U mnie tylko parę marnych kwiatów róż i jedna chryzantema. Wszystko przemarzło.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lusia, czy to możliwe, że widziałam Twój ogród kiedyś na d......? chyba tak....
a jeśli tak, to...tu jest piękniej pokazany:)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Majeczko, proszę dokop się, dokop i pokazuj, nie musi być chronologicznie i składnie. Na pewno będzie ładnie i ciekawie.

Dangar1
dangar1 pisze:U mnie tylko parę marnych kwiatów róż i jedna chryzantema
Widziałam u Ciebie bajecznie kolorowy ogród. Piękny, jesienny. I mnóstwo iglastych kulek.

Witaj :wit Justi177 ,tu jest forum ogrodnicze i wszystkie zdjęcia są z mego ogródka a tam tylko kilka galerii poświęciłam swemu ogródkowi.

-- 4 lis 2011, o 19:48 --

Przekwitłe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło się ogląda zdjęcia z tego aparatu wykonane przez Ciebie Lusiu, dojrzały jesienny ogród wygląda bardzo ładnie. Na pierwszym zdjęciu powyżej to przetacznik? A na ostatnim? Dzisiaj wieczorem jest wielka mleczna mgła.
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Olu, u nas w mieście też była mgła. Trochę przesadziłaś z tym "dojrzałym" :;230 :;230 tylko pięciolatek. Na pierwszym zdjęciu to liatra a na ostatnim języczka pomarańczowa.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D Lusiu dla mnie nawet jednoroczny ogród na jesieni jest już dojrzały :wink: Jak na pięciolatka Twój ogród jest bardzo zaawansowany :) U mnie liatrie w tym roku właściwie nie kwitły, a część zamarła, wszedł na nie jakiś grzyb. Mam nadzieje że w przyszłym roku już go nie będzie. Gęsta mgła utrzymuje się do tej pory.
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Olu w Twoim rodzinnym mieście piękne słońce. Zachęca do spacerów. A ja niestety nie mam czasu.
Mam krasnala ogrodowego, który od tego miesiąca zbiera kasę na wiosenne zakupy. Mam nadzieję, że do wiosny uda nam się co nieco uzbierać.
A oto i on.
Obrazek
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D Dobra myśl, a do tego można sobie przygotować przez zimę listę zakupów roślinnych .. i się jej trzymać później :;230, ale to już inny temat..
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”