Kolejny <storczykomaniak>
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejny <storczykomaniak>
to ja też chętnie poczytam dobre rady ... bo moja cambria coś ostatnio pomarniała 

- marwes
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu (kasia74) bardzo się cieszę że u nie też znajdziesz coś niecoś do oglądania.
Kasiu (kasiunieczka_32) dziękuje, przyznam się że jak je trochę zaniedbałem to odwdzięczyły się kwitnięciami . Myślę że za to że dałem im trochę odetchnąć od siebie , nie oglądam ich parę razy dziennie , itp.. itd.
Sylwio (Sylki3) bardzo dziękuję za pochwały.
Masz racje , podlewanie spędza mi sen z powiek praktycznie nie obejrzysz się a już połowa dna umyka
Kasiu (kasialb1) bardzo dziękuję
Małgosiu (nina1611) bardzo dziękuję
Tomku (tom_mix) wszystkie moje storczyki z grupy cambri stoją na północnym oknie , codziennie mają zraszane podłoże któremu nie pozwalam przesychać .
Warunkiem jest wentylator który pracuje non stop na oknie ( taki z zasilacza od kompa) .
Raz na dwa tygodnie moczę je w wodzie z nawozem. Rośliny na zmianę raz w tygodniu pryskane są słabszym roztworem topsinu z bioseptem.
I takim oto sposobem trzymają się nieżle a nawet zakwitają .
Dodam że w pokoju tym jeszcze nie załączyłem grzejników tak więc temperatura nie przekracza 20*C, a w nocy przy szybie spada do 17*C.( wentylator też pracuje w nocy tylko że steruje nim zegar czasowy).

Kasiu (kasiunieczka_32) dziękuje, przyznam się że jak je trochę zaniedbałem to odwdzięczyły się kwitnięciami . Myślę że za to że dałem im trochę odetchnąć od siebie , nie oglądam ich parę razy dziennie , itp.. itd.

Sylwio (Sylki3) bardzo dziękuję za pochwały.
Masz racje , podlewanie spędza mi sen z powiek praktycznie nie obejrzysz się a już połowa dna umyka

Kasiu (kasialb1) bardzo dziękuję

Małgosiu (nina1611) bardzo dziękuję

Tomku (tom_mix) wszystkie moje storczyki z grupy cambri stoją na północnym oknie , codziennie mają zraszane podłoże któremu nie pozwalam przesychać .
Warunkiem jest wentylator który pracuje non stop na oknie ( taki z zasilacza od kompa) .
Raz na dwa tygodnie moczę je w wodzie z nawozem. Rośliny na zmianę raz w tygodniu pryskane są słabszym roztworem topsinu z bioseptem.
I takim oto sposobem trzymają się nieżle a nawet zakwitają .
Dodam że w pokoju tym jeszcze nie załączyłem grzejników tak więc temperatura nie przekracza 20*C, a w nocy przy szybie spada do 17*C.( wentylator też pracuje w nocy tylko że steruje nim zegar czasowy).
- marwes
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marku kolejne cudo,
ja swojej daję czas do wiosny i jak nie puści chociaż jednego pędu to ją odeślę do Ciebie. 

- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
Beallara jest cudna!!! 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Marku,
chyba już drugi sezon Twoja Balleara zakwitła tuż przed moją
Piękna jest...uwielbiam etap tuż przed pęknięciem pąków
Gratuluję i zazdroszczę zapachu
chyba już drugi sezon Twoja Balleara zakwitła tuż przed moją

Piękna jest...uwielbiam etap tuż przed pęknięciem pąków

Gratuluję i zazdroszczę zapachu

- marwes
Kasiu (kasia74) bardzo dziękuję w imieniu beallary,ale nie wiedziałem że można zsyłką do mnie straszyć storczyki....

Kasiu właściwie to teraz nie wiem czego życzyć temu Twojemu storczykowi ...
Małgosiu (nina 1611) bardzo dziękuję
Justynko (justus27) zgadza się jak sięgnąłem pamięcią to rzeczywiście tak jest.
Popieram Twoje spostrzeżenia iż obserwowanie pąków tego storczyka niesie ze sobą wiele emocji zwłaszcza gdy" odrywają "się płatki okółka ,jest to naprawdę fantastyczny widok.

Kasiu właściwie to teraz nie wiem czego życzyć temu Twojemu storczykowi ...

Małgosiu (nina 1611) bardzo dziękuję
Justynko (justus27) zgadza się jak sięgnąłem pamięcią to rzeczywiście tak jest.
Popieram Twoje spostrzeżenia iż obserwowanie pąków tego storczyka niesie ze sobą wiele emocji zwłaszcza gdy" odrywają "się płatki okółka ,jest to naprawdę fantastyczny widok.
-
Marku życz co chcesz ja i tak straciłam już do niego serce, albo mam lepszy pomysł, żeknij słowo, a spakuję go w karton i pojedzie do Turka. Może chociaż u Ciebie uda się zobaczyć jego piękne kwiaty.
- marwes
Kasiu a o jakim storczyku mieszańcowym z rodziny Cambrii piszesz czy o tym co pisałaś na PW 

- marwes
Adamie ależ ja nie uważam tego za żadne osiągnięcie .
Ja po prostu kocham ją za jej zapach i dlatego jest u mnie
Ja po prostu kocham ją za jej zapach i dlatego jest u mnie

-
Tak Marku, o tym samym uparciuchu.
- marwes
Adamie bardzo dziękuję , udaje mi się to co roku i nawet osoby z forum mają o demnie sadzonki bo nieźle przyrasta w bulwy.
Choć teraz postanowiłem utrzymać w większej formie bo widziałem taką w realu i jest to nieopisany widok a tym bardziej zapach jaki wydzielają kwiaty.
Choć teraz postanowiłem utrzymać w większej formie bo widziałem taką w realu i jest to nieopisany widok a tym bardziej zapach jaki wydzielają kwiaty.
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Marku pięknie Ci zakwitła ta Bealara. Moja już powoli zbiera się do przekwitnięcia więc u Ciebie będę ją podziwiać.
Zaintrygowało mnie jedno, bo byłam przekonana, że *Morning Joy* nie pachnie, nawet Lucynce o tym pisałam a Twoja pachnie. Już sama nie wiem.
Bardzo lubię jej zapach. Moja pachnie z nutą pieprzu. A Twoja?
Zaintrygowało mnie jedno, bo byłam przekonana, że *Morning Joy* nie pachnie, nawet Lucynce o tym pisałam a Twoja pachnie. Już sama nie wiem.
Bardzo lubię jej zapach. Moja pachnie z nutą pieprzu. A Twoja?
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Mareczku zbiorowe zdjęcie świetne i widzę że nawet obrazek ze storczykiem się na nie załapał
Szkoda że zapachu niemożna też tu pokazywać ,oj szkoda ,chętnie bym powąchała Twoją Beallara
Wiesz że moje ocidium trzyma mnie cały czas w napięciu Pączki już są tak duże no oczywiście jak na tego storczyka i nic chyba czeka aż dwa pozostałe pędy dogonią tego pierwszego i dopiero będzie widok

Szkoda że zapachu niemożna też tu pokazywać ,oj szkoda ,chętnie bym powąchała Twoją Beallara
Wiesz że moje ocidium trzyma mnie cały czas w napięciu Pączki już są tak duże no oczywiście jak na tego storczyka i nic chyba czeka aż dwa pozostałe pędy dogonią tego pierwszego i dopiero będzie widok

Zdjęcie zbiorowe piękne:)