Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Debiut bodziszkowy wielce udany w takim razie. Na pewno warto mieć ich więcej w ogrodzie.
Porzeczki będzie obfitość :)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cóż za cierpiąca twarz! Biedactwo :( Czy dostał potrójna porcję pieszczot i pocieszań od każdego członka rodziny? Dla zwierzaków to bardzo ważne. Czasem myślę, czy nie potrzebują takiej troski i uwagi bardziej niż ludzie :roll: Ciesze się bardzo, ze jest poprawa. Mam nadzieję, że w związku z tym tajemniczy Izulek wyruszy w podróż do krainy kwitnących krzewów ... ?

Bodziszek intrygujący ... czy to żałobny? I piękny klematis, tak bujnie kwitnący! :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Psia bida ma się lepiej - macha ogonem i po raz pierwszy od sześciu dni okazał zainteresowanie jedzeniem i wąchaniem kwiatków w ogródku :heja W domu nastroje o wiele bardziej pogodne, niż aura za oknem. Zaraz pójdę nadrabiać zaległości w spaniu, a jak pośpię to zaległości w ogródkach.

Aniu Zielona - już mi na porzeczkę leci ślinka. Pryskałam dziś wodą z octem, bo już się na krzaczki rzuciły mszyce :evil: Wszędzie ich pełno, ani chłód ich nie wystraszył, ani deszcz nie przeszkadza. Pancerne jakieś te mszyce, czy co? Jak pancerne, to ocet ich nie poparzy... Jutro pooglądam skutki.

Czarodziejko - to mu trzeba przyznać, że cierpi malowniczo :wink: Ale faktycznie był w kiepskiej formie i nawet go nie interesowało podłączanie do kroplówki. Dziś ten numer nie przejdzie, ale nie szkodzi bo zaczął jeść.I jak nie uważać i troszczyć się o psie nieszczęście, co nawet poskarżyć się nie może. Ale z wyjazdu w stronę czarodziejskiej krainy raczej nici - jeździmy codziennie do veta na zastrzyki, a w łapie wenflon...

Intrygujący bodziszek i owszem żałobny. Czarodziejki wiedzą wszystko :D Muszę się poduczyć bodziszków. Wkoło tego chodzę wkoło i nadziwić mu się nie mogę. A klematis piękny, jak nigdy dotąd :D I to tak sam z siebie... no może z deszczu :D
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Powojnik piękny Ja dwa dni temu nabyłam ten sam gatunek o kwiatkach biskupich
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zaraz zasnę z nosem w kompie... Coś zostawię na sen i na przebudzenie. Zielono wkoło, prawda? Hosty nie znane mi z imienia - zaskakują chęcią życia. Wcześniej parę lat je męczyłam pod świerkami... były takie marne, że zapomniałam jak wyglądają. Chodzę i zastanawiam się, skąd ich się tyle nabrało. Z forum? I jeszcze nadal uroczy ciemiernik orientalny.

Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewo - biskupi będzie baaardzo strojny. Jakoś tak nie pomyślałam i mój zlewa się z kolorem muru. Albo nie - nie zlewa się, tylko jest idealnie dopasowany :wink:
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Izo, pisałam o Twoim skalniaku bo mi się bardzo podoba :D . Te powojniki botaniczne mnie załamują, są takie piękne, a ja ich nie mam. To okropne przeoczenie.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Hosty rosną Ci jak na drożdżach,nie gryzą je ślimaki :?: ,to ich przysmak... :) Ciemiernik jeszcze kwitnący...ho,ho,ale w sumie mój też jeszcze ma kwiaty... ;:224 Bodziszek żałobny u Ciebie jakby ładniejszy,i liście jaśniutkie,u mnie ciemna zieleń z jeszcze ciemniejszym wzorem pośrodku...liścia :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuś - tak ciut ciut, to się przekomarzałam :wink: A powojniki botaniczne są urocze - ale tylko ten zdecydował się pozostać w moim ogródku. Kilka definitywnie odmówiło współpracy zaraz po posadzeniu. Z pewnością nadrobisz niedopatrzenie... będę podglądać Twoje wybory.

Nelu - jak tylko oczy otworzę, to jest kontrolne zbieranie ślimaków - przecież każdy wie, gdzie w jego ogródku spędzają poranki te bestie :wink: Troszkę zjadły, ale wolą kapustę i kalafiora. Zniknęły z warzywnika i będę musiała zrobić nową dostawę :;230 Nad ślimakami panuję jak na razie, ale mszyce wymykają się spod kontroli.
A może mój bodziszek jest chory albo z niedoborami ??? Bo on jeszcze ma różowość na liściach, zieleni ciemnej ani nic... Oglądam go z nieustającym zadziwieniem. Rośnie na jasnym stanowisku, a u Ciebie?
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

U mnie też mu słońca nie brakuje...Mszyc o dziwo ...nie mam za wiele ,czy opryski z czosnku i mydła co dały...?Ale przypomniało mi się ,że można opryskać jednodniowym wyciągiem z pokrzywy z dodatkiem paru kropel Ludwika....Wczoraj nastawiłam wyciąg... ,wieczorem ,gdy już byłam padnięta ...olśnienie -pokrzywa moczona w wiadrze nie zużyta... :roll: no to dawaj do słojów i do lodówki.Jutro pryskanko... :D
U mnie nie można zapanować nad ślimakami...pasuje im klimat,mokro,gliniasto i pełno roślin do konsumpcji... :;230 Muszę wyszukać na polu bylicy ,czyli piołunu,porozkładać na grządkach,ślimory uciekają od niej ,drażnią ich zmysł powonienia... :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jednemu los ślimaki zsyła, drugiemu mszyce. Ślimaki na piasku mają ciężki żywot, więc nie stanowią plagi. A ty Nelu będziesz musiała im tortury z bylicy sprawić, żeby ich żywot za lekki nie był :;230
Dziś mszyce na szybko wodą z octem i mydłem ogrodniczym dręczyłam. Muszę pokrzywę nastawić ;:14 Piękne mi urosły pod siatką :D Jestem z nich naprawdę dumna.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

aleb-azi pisze:Jednemu los ślimaki zsyła, drugiemu mszyce.
A trzeciemu pędraki, pozwolę sobie uzupełnić tę maksymę :D
aleb-azi pisze: Muszę pokrzywę nastawić Piękne mi urosły pod siatką Jestem z nich naprawdę dumna.
No proszę, jak to nigdy nie wiadomo, co się komu tak naprawdę podoba :;230 Tu niby powojniki,róże, tulipany, a tak naprawdę to tylko przykrywka, najważniejsze mieć dorodną pokrzywę!
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Hosty to jednak powinny się znaleźć w każdym ogrodzie- tyle odmian jest do wyboru. Dobrze że znalazłaś im lepsze miejsce. A ten ciemiernik to pięknie się trzyma.
U mnie też tragedia z mszycą- suchodrzew, trzmielina, bez, są opanowane przez te czarne zarazy. Już chyba nie pomoże żadne naturalne remedium. Zaczynam myśleć nad ciężką artylerią ;:163 ;:161 ;:134
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Izo, hosty pięknie ci rosną. na pewno będziesz zadowolona ;:108
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ciemiernik orientalny jeszcze piękniejszy od żałobnego.
aleb-azi pisze: (...) z wyjazdu w stronę czarodziejskiej krainy raczej nici - jeździmy codziennie do veta na zastrzyki, a w łapie wenflon...
;:151 ;:199
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”