U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

Przemku,co ja czytam,czy to już czas sadzić do doniczek kany?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku zgadzam się też z Pawłem ,ja też muszę część roślin wykopywać i wydawać , albo sadzić za płotem ,bo pojawiły się roślinki bardziej atrakcyjne , a ogródek nie duży .

U Ciebie pierwsze oznaki wiosny u mnie zapewne też , ale jurto dopiero zamierzam się bliżej przyjrzeć ogrodowi .

Genia
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Przemku u nas też pogoda dzisiaj super, pooglądałam roślinki na działce i wszystkie w świetnej formie , nawet pieris mi nie zmarzł chociaż zapomniałam go okryć
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Przemku, świetne zdjęcia, tylko pozazdrościć pogody, bo u mnie zimno, wieje tak, że głowę chce urwać, ale jutro ma się nieco poprawić, więc czekam ;) a ab. procera rzec można taka wypasiona ;) piękna osobliwość w najlepszym wydaniu :), a stokrotka to jak balsam dla duszy o tej porze rok :)

PS Pamelko ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku piękna ta alejka trawiasta pośród kamieni.
Jak w prawdziwym fachowo urządzonym ogrodzie. ;:333
Stokrotka ..? :shock: ....szkoda, że nie u mnie. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
darob66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sie 2007, o 22:11
Kontakt:

Post »

Witaj Przemku.Piękne zdjęcia przedwiośnia.Bardzo podoba mi się ta szeroka alejka 'trawnikowa'.Ja kiedyś podobną miałam, z czasem jednak szybciutko zniknęła na rzecz nowych nasadzeń :wink:
Pozdrawiam Marzena
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Zazdroszczę ;:3 ,bo w większości kraju ,zimno ,mokro i ponuro . :(
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Nieprawda, może i buro i ponuro ale wiosna Wrocław odwiedziła już... mam nadzieję, że się zadomowi ;:3
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Jola fajną czuprynę ma ta Twoja palmówka ale patrzę i szukam i nigdzie tej wierzby palmowej nie widzę znasz może jej fachową nazwę :wink: Ja jodełek nie owijam jedynie młody klonik palmowy opatuliłem

Małgosiu no ja tak troszke wyjątkowo kilka posadziłem :)

Geniu jak teraz patrzę to dobrze, że tych alejek dużo zrobiłem w zazie czego będzie co "zaorać" :D

Kasiu póki co zima nie poczyniła szkód, zawsze przed silnym mrozem natura narzuciła śniegową pierzynkę oby tak pozostało do wiosny.

Sylwek jak jest zasada że u Ciebie cieplej :D tak dzis był wyjątek i ja się troszke ucieszyłem ze słonka Jodełka to jedna z moich ulubionych ;:108 Mała stokrotka a tyle radości.

Łukasz w zeszły weekend słonko Ciebie postawiło na nogi :D dziś na mnie przyszła kolej :wink: . Ten kwiatuch mnie zaskoczył :shock: nie myślałem że na drugi dzień po zniknięciu śniegu będzie juz pierwszy kwiatek :D ale jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, pomyśleć że takie stokrotki będę za kilka miesięcy kosiarką traktował :wink: A dziś ten kwiatek na wagę złota, najpiękniejszy kwiat w ogródku.

Grażynko dziękuję :D a najważniejsze że alejki juz bez śniegu

Marzenko witam :D i dziękuję za miłe słowa, alejki nie aż takie szerokie jedynie na długość szpadla , a przecież mogą być na poł długości szpadla :;230

Jola to chyba pierwszy raz w tym roku pojawiło się tyle słońca i bardzo mi poprawiło samopoczucie :D

Magda to prawda ;:108 już jakiś czas temu czytałem u Sylwka, że było pięknie i słonecznie :D
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przemku więcej takich zdjęć słoneczno -wiosennych ;:196 u mnie też ponuro ,mgliście i deszczowo (depresyjnie) wiec potrzeba takich cudnych widoków. Czy Twój kwiatuszek to stokrotka ? Żurawka wygląda jakby dopiero wsadzona :D , one pięknie sobie radzą w zimowe , śnieżne dni .Moja też ma się dobrze .Te wystające noski :D u mnie krokusy zaczynają wyglądać .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Przemku, pisząc o Twoim sadku, wcale nie miałem na myśli, by kasować drzewa. One będą kanwą nowej części ogrodu, którą może kiedyś tam stworzysz ;:224
A zdjęcia przedwiosenne super :!: U Ciebie stokrotka - u mnie bratek kwitnie :)
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

przemekg pisze:Janusz ale sobie namieszałem w głowie tymi kannami :) A jeszcze jak zobaczyłem w katalogu Dutch Gardens tą odmianę o której była mowa w Twoim wątku znaczy Pink Sunburst :shock: o pięknym wzorze na liściach i dużych kwiatach to wbrew logice zamówię ją :tan
W http://www.swiatcebul.pl tez jest poszukiwana przez Ciebie kanna.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Kasiu wczoraj był bardzo piękny dzień :D ale tylko jeden, dzis wróciło wszystko do szarości, deszczu i wiatru, a ma być jeszcze mniej przyjemnie :? Żurawki jak widać świetnie pod śniegiem zniosły nawet silne grudniowe mrozy, oby trzymały formę tak dalej :wink:

Jacku pierwsze kwiatki na pocieszenie :) w takim małym epizodzie wiosennym w środku zimy. Hehe jak napisałeś że ogród rozejdzie się również na teren za domem zaraz na myśl przyszła mi piła łańcuchowa :wink: i eksterminacja jabłonek :;230

Przemku dziękuję, ale zobaczę najpierw co z tej firmy przyślą :wink: nie będę zamawiał tej kanny ze wszystkich możliwych źródeł aż tak kannom jeszcze się nie poddałem, ale ta ze względu na to iż nie jest bardzo wysoka zainteresowała mnie :)

;:132 W oczekiwaniu na wiosnę :D

Obrazek

Dziś wreszcie otrzymałem zamówione książki :P trzeba się troszkę podszkolić przed nowem sezonem :wink:

Obrazek

ciekawy odcinek http://www.tvp.pl/styl-zycia/dom-i-ogro ... art_rec=80
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Ciekawe pozycje. To teraz będziesz śmigał z sekatorem i fachową wiedzą co i jak ciąć :)
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Jakoś zapomniałam o swoim wątku i dopiero zobaczyłam więc sprawdziłam szkółkę z tymi iglaczkami na pniu GARDEX
http://www.piechoccy.pl/
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”