I moje też
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p
- Od: 21 paź 2011, o 09:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: I moje też
Kurczę nie wpadłabym na to, że coś może przezimować w lodówce
Co za genialny pomysł. Człowiek tak się zakotwiczy na tych piwnicach i szopach, a jak ich nie ma to paraliżu dostaje umysłowego... Muszę przetestować.

Pozdrawiam Edyta 
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty

Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty

Piękny parapet. A żółtasek taki radosny ma kolorek;;)
- theoria_
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Kingo, już dłuższy czas niczego nie pokazywałaś i wprost nie mogę uwierzyć, że Twoje grudniki jeszcze nie szaleją! Postąpiłam zgodnie z Twoją radą i swoją szlumbergerę częściej podlewałam, ale zapomniałam dopytać jak długo przesuszać ją po przekwitnięciu 

Masz rację , wszystkie szaleją, ale stoją tak wysoko na półkach,ze schodzą mi z oczu. Jak się wyskrobię na stołek i podlewam, to zachwycam się. Oprócz starego, naprawdę bożonarodzeniowego, on konserwatywnie, kwitnie kiedy trzeba. Byłam zajęta ostatnio pokazem akwarystycznym moich stworzonek, lubiących wodę. Ale dziś już po.
Grudniki zasuszam co najmniej 1 miesiąc, czasem zapomnę o nich i trochę dłużej.Po tym czasie zwykle mają zawiązki kwiatów, to przenoszę je w cieplejsze miejsce, zaczynam pomalutku podlewać. Kwitnące traktuję rozcieńczoną gnojowicą, a potem cieszę się kwiatkami. Dobrze, że mi przypomniałaś!
A M. decipiens ssp. albescens cały czas kwitnie, pomimo zasuszenia!
Grudniki zasuszam co najmniej 1 miesiąc, czasem zapomnę o nich i trochę dłużej.Po tym czasie zwykle mają zawiązki kwiatów, to przenoszę je w cieplejsze miejsce, zaczynam pomalutku podlewać. Kwitnące traktuję rozcieńczoną gnojowicą, a potem cieszę się kwiatkami. Dobrze, że mi przypomniałaś!

A M. decipiens ssp. albescens cały czas kwitnie, pomimo zasuszenia!
- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kinga, cebulki, które wysłałam, to taki hipcio:

Te z lodówki włożyłam do ziemi - zobaczymy co dalej.

Te z lodówki włożyłam do ziemi - zobaczymy co dalej.

To ostro wystartowały, zaraz zakwitnie ten pierwszy. Pokażesz prawda?Czekam.
- theoria_
- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Kontakt:
Dzięki. Liczę na jakąś maleńką fotorelację 

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Kochana Kinguś
Dawno u Ciebie nie byłam ale do swojego wątku też rzadko wpadam, więc proszę bardzo, wybacz
Śliczne masz chryzantemy,cudne kolory. Ciekawe czy przezimują zimę?
I cudowne są storczyki. Ja dziś zaszalałam i kupiłam sobie w biedr.... fioletowy o drobnych płatkach. Ale wiele innych też mi się podobało. Tylko, że są po 22 zł - to raz, a po drugie _ ja nie mam odpowiednich parapetów.
Buziaczki ślę

Dawno u Ciebie nie byłam ale do swojego wątku też rzadko wpadam, więc proszę bardzo, wybacz

Śliczne masz chryzantemy,cudne kolory. Ciekawe czy przezimują zimę?
I cudowne są storczyki. Ja dziś zaszalałam i kupiłam sobie w biedr.... fioletowy o drobnych płatkach. Ale wiele innych też mi się podobało. Tylko, że są po 22 zł - to raz, a po drugie _ ja nie mam odpowiednich parapetów.
Buziaczki ślę

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Piękny, ale się cieszę, że też mam! Majka, a jaką średnicę musi mieć cebula, żeby zakwitł hipek?
ciekawy owoc sabotka
- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hehehe te Twoje, to jakieś trzy lata potrzebują do kwitnienia.Kinga Domańska pisze:Piękny, ale się cieszę, że też mam! Majka, a jaką średnicę musi mieć cebula, żeby zakwitł hipek?

Może dożyję?
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Witaj Kinguś,
co u Ciebie na parapetach słychać nowego? DO SIEGO ROKU!!!

Adresy do moich wątków