Tamaryszku, 3 sztuki jednej odmiany na rabacie mieszanej, to już jest nieżle, ponieważ one tworzą jednorodną plamę kolorystyczną i niektóre mogą się rozrosnąć w ładną kępę. Chyba, że stawiasz w danym miejscu na jednorodną rabatę i wtedy sadzisz na większej powierzchni kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt sztuk (jeśli roślinka jest mała lub słabo się rozrasta).
100krotko, ja jakoś mam tendencję do kupowania i w ogóle sadzenia nieparzystej liczby roślin. Nie wiem, skąd to się bierze, ale prawdopodobnie od małego mówiono mi, że kwiaty w bukiecie wręcza się nieparzyście

Wiktorio, czyli jest nas już więcej w tej pracy nad swoim ogrodem, czyli...sobą

Aszko, myślę, że jeśli tworzysz różankę, to połączenie różnych odmian róż może pięknie wyglądać, jeśli tylko współgrają ze sobą kolorystycznie

Grzesiu, był taki filozof, który przez całe życie nie ruszył się z Królewca, a stworzył wspaniałe, wiekopomne dzieła. Ale druga teoria mówi, że "podróże kształcą" i chyba czasem warto wyrwać się ze swojego ciepełka, przewietrzyć głowę, zobaczyć, co się na świecie dzieje, jak ludzie żyją...Ja potrzebuję kilka razy do roku zmienić klimat, odpocząć od codzienności, naładować akumulatory...
Ewuś, to chyba możemy już stworzyć Mocną Grupę Ambitnych Ogrodniczek Pracujących nad Sobą.
Moniko, myśleliśmy już O Maderze, choć na razie nie ma zbyt wielkiej oferty. Musiałabym też sprawdzić, jak o tej porze roku z pogodą na tej pięknej wyspie. Natomiast też słyszałam opowieści, że przyroda jest tam niesamowita. Gdybyś mogła dać mi na PW namiary na hotel i Biuro, z którego jechaliście, byłabym wdzięczna.
Pell, witaj w Grupie Remontujących Mieszkanie. Musimy się wspierać, bo nie wiem jak Ty, ale ja żle znoszę takie zawirowania. Wczoraj skoczyło mi ciśnienie i puls...
A szczeniaczek jest przesłodki i wnosi do naszego domu tyle radości - to żywe srebro, ma w sobie niesamowitą radość życia

Dawidku, dziękuję i zapraszam do mojego ogrodu.
A to owocki winnika zmiennego, które już pięknie się wybarwiły i ...jesienne róże, wprawdzie nie herbaciane, ale za to z owockami.