U Lesi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Lesi

Post »

Serdeczne gratulacje dla szczęśliwych Rodziców ;:167
Zuzia słodziutka!! Zdjęcia śliczne :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Igorze - witaj :wit . The Pilgrim powinna być właśnie taka pastelowa, biało-żółta, choć przyznaję, że moja róża rośnie pierwszy sezon u mnie a sfotografowany kwiat był jednym z pierwszych. Może masz inną angielską różę np. Graham Thomas?

Magdo - dziękuję w imieniu córki ;:167 Sam poród nie był straszny, bałam się, że mnie do szpitala nie przyjmą - bo Wawie niestety takie historie się zdarzają...
Z Zuzką już wychodziłam na spacer, tylko widzę, że przy takich temperaturach bardziej się męczy niż ma frajdę, nawet gdy spacer jest o godz. 9-10 rano w cieniu...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko - spróbuję znaleźć czas i obfocić, choć dziś przyjeżdżają kolejni goście do Zuzi :roll:
Z tego co pamiętam kwiat jest spory ok. 7 cm ale przyjrzę się dokładniej.
Żarówa kolor ostrej pomarańczy/czerwieni.....

Moniko - dziękuję. ;:167

Igorze - jeśli to The Pilgrim, a wszystko na to wskazuje, to myślę, że powinnieneś być zadowolony.
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie dałam rady zrobić fotek mojej pomyłce, ale porównałam pomyłkę z opisem na stronach Rosarium i wychodzi mi, że to na 99% Leonardo...
Wczoraj spadł upragniony deszcz (w tej chwili nadal pada :heja ), oczywiście wcześniej zatrudniłam gości (moi rodzice) do podlewania ogrodu :evil:
Marszałek łapie znowu mączniaka prawdziwego, a na niektórych różach też pojawia się szara pleśń - rośliny wyraźnie osłabił upał i niedobór wody, jak tylko przestanie padać trzeba będzie prysnąć, bo na ekologię już za późno (ale w przyszłym roku obiecuję poprawę ;:170 )
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejne róże z mojej kolekcji...

Alba Meiland - szczepiona na pniu, trochę rozczarowuje, bo brzydko przekwita, kwiaty wyglądają efektownie jedynie w obiektywie aparatu w realu jest trochę gorzej...
Obrazek
Obrazek

Eden Rose
Obrazek
Obrazek

Erotika i jej jedyny kwiat (trochę wymarzła ;:223 )
Obrazek
linki Lesi
aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu u mnie też pada, hurra!!!
Alba M. na pniu wyleciała po zimie, niestety przemarzła mimo solodnego okrycia. W ubiegłym rokunkwitła i podobała mi się do czasu, gdy zaczęła prrzekwitać. Paskuda. Nawet tak bardzo jej nie żałowałam.
Edenka piękna. Jak tam Twój Red Climbing? Moje dwie bardzo różne, jedna kwitnie nieprzerwanie od końca czerwca i ma sporo ponad metr, druga kwitnie jednym kwiatkiem i ma ok. 40 cm. Nadal ta róża działa mi na nerwy, po spodziewałam się eksplozji kwiecia, szczególnie, że w trzecim roku pomieszkiwania u mnie,to nie są nadmierne wymagania.
Pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Z "zazdrością" patrzę na Edenkę :roll: :D
Ja kupiłam na All. i okazało się to czymś zupełnie innym. :(
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Asiu, Eden piękny! U nas dopiero dziś deszcz (wczoraj się nie liczy, bo zaraz odparowało to, co przez chwilę napadało - ale teraz to raczej porządnie podlane :heja ).
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu - Red Climbing udaje różę rabatową, trochę kwitnie (kwiaty są ładne), ale żeby ta róża jakoś rosła... Fakt, że jest posadzona w dość niefortunnym miejscu - a to przyczepka z drewnem ją nadłamała, a to kosiarką oberwała... do tego zawsze zahacza się wężem ogrodowy w trakcie podlewania no i zimą nie była specjalnie chroniona przed wiatrem - jak na te warunki to i tak chyba dobrze się trzyma :;230 Potem wkleję zdjęcia.

Gosiu - staram się kupować róże z pewnych źródeł, choć jak widać nawet to nie gwarantuje, że dostanie się to co się zamawiało... Edenka miała swój rozkwit w okolicach porodu i tylko przez balkon miałam okazję podziwiać jej kwitnienie, a było jeszcze piękniej niż na pokazanych zdjęciach... :twisted:

Dominiko - ten deszcz to jak wybawienie ;:138
linki Lesi
aktualny
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witaj Lesiu.

Bardzo ładnie u Ciebie w ogródku, lubię takie rabaty nieregularne, kwitnące,kolorowe.Płotek drewniany podobny do Twojego to także u siebie planuję postawić,bo z dwóch stron mam siatkę chyba 30 letnią ,która bardziej szpeci niż oddziela działki...zresztą nie mam potrzeby zasłaniać się od sąsiadów, ale takie drewniane przęsła dają taką przytulność i uporządkowanie.

Wiosną to faktycznie od tych tulipanów widoczki zapierają dech w piersiach. Róże pięknie kwitną, odmiana Eden jest przepiękna, i taka pomarańczowa-nie pamiętam nazwy- eh..chciałoby sie mieć jeszcze kilka takich ślicznotek. :)

Gratulacje dla Rodziców .Dużo zdrówka życzę Zuzi,żeby sie zdrowo i pogodnie chowała.

Pozdrawiam.Anna
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Joasiu,
I jak tam szczęśliwa mama i Zuzia sobie radzą dobrze, że trochę gorączka na dworzu spadła to i na spacerek chce się wyjść, ja teraz podobnie jak Ty jestem "uwiązana" małym dzieckiem tyle, że to moje to istny wulkan energii, no ale czego się nie robi dla kochanych wnucząt, kwiatuszki Joasiu przepiękne, a zestawienie powojniczek i róże super też takie lubię,
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - dziękuję za miłe słowa ;:196 tym bardziej, że w tym roku ogród radzi sobie sam, prawie bez mojej pomocy :wink: W przyszłym sezonie planuję kilka zmian, zainstalowanie pergoli, przesadzenie kilku roślin, dokończenie zaokrąglania rabat itp.
Co do przęseł - fajna sprawa, poza nadawaniem przytulności nadają też mikroklimat, osłaniają przed ostrymi wiatrami. Jedna praktyczna rada: warto kupić przęsła z grubszego drewna i pomalować je drewnochronem więcej niż 2x (u mnie malowane są 4x), aby po 2 sezonach nie trzeba było ich wymieniać...

Asiu - Zuzia też robi się coraz bardziej aktywna, mniej śpi w ciągu dnia i wymaga coraz więcej uwagi. Ale czego się nie robi dla dzieci ...
Zestawienie róże + powojniki to angielska klasyka a ja jestem ogromną fanką stylu angielskiego..
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak wygląda u mnie Red Climbing (uchwycony przy maksymalnym rozkwicie), cały krzew ma słownie 3 krótkie gałęzie...
Obrazek

New Dawn
Obrazek
Obrazek

(obie róże rośną drugi sezon bez pergoli :oops: )

First Lady
Obrazek

Niezawodna White Rose
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Lovely Fairy
Obrazek

Mary Rose
Obrazek
Obrazek
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Lovely Fairy jest niezawodna. Uwielbiam ją za mnóstwo drobnych kwiatków.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Cudowne róże, Asiu!!! Red Climbing śliczna, szkoda że tak słabo rośnie. Może ona gorsza niż Eden pod tym względem i dopiero po kilku latach się rozbuja :roll:

Z przyjemnością ogromną obejrzałam White Rose - upewniłam się, że to był świetny wybór :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”