Ogród Andzi
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Andzi
Bardzo oryginalna ta rabata,podoba mi się.Muszę zgapić do siebie.
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu Ty jesteś niesamowita "tylko usuniecie darni i dosypanie ziemi" . Iryski masz śliczne. Gratuluję nowego kierowcy może Cię przywiezie do mnie.
Witajcie
Dziewczyny
z braku czasu nie buszuję ostatnio po ogrodach, rabata z kłodami musi odczekać. Naprawdę to nie wiem co w tym miejscu posadzić
najważniejsze to zapełnić wszystko ziemią, ziemia musi obsiąść przed posadzeniem roślin. Od góry wyłożę włókninę taką specjalną stosowaną na rabaty, będę miała mniej plewienia. Co do roślin to na pewno będą to rośliny mieszane, tak jak w całym ogrodzie...taki groch z kapustą
Kilka fotek z ostatnich kilku dni

Dziewczyny

Kilka fotek z ostatnich kilku dni

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Aniu iryski w ładnych kolorach posiadasz,ładnie się trzymają nie pokładają się...
Aster alpejski ślicznie kwitnie muszę się za nim rozejrzeć...
Rabata z konarami ja bym widziała hostową,ale to chyba na słonecznym miejscu jest...
Aster alpejski ślicznie kwitnie muszę się za nim rozejrzeć...
Rabata z konarami ja bym widziała hostową,ale to chyba na słonecznym miejscu jest...
- jola1
No chociaż tak blisko mieszkamy to u Ciebie musi być inny klimat bo zakwitł Ci wiciokrzew a moje jeszcze w pąkach i to małych. Jeden mi znowu przemarzł ale ładnie odbija no ale kiedy on zakwitnie?
Marylko
te irysy najwyższe pokładają się, odmiana z ogromnymi kwiatami. Mniejsze stoją prosto, zaplanowałam że te najwyższe przesadzę w inne miejsce i zrobię jakieś podpórki.
Astry mam w dwu odcieniach ten jest ciemniejszy a drugi kolor o ton jaśniejszy, prawie nie widać różnicy.
Nie oberwę kwiatów po przekwitnięciu to może się rozsieje...będę pamiętać
Marylko miejsce z konarami jest słoneczne ale w tym miejscu posadzony jest migdałek na pniu i bez, przesadzę go w inne miejsce a posadzę jakieś drzewko liściaste.
Pod spodem od strony ogrodu hosty pasowały by idealnie a jeśli hosty to jeszcze jakieś kwasolubne krzaczki
Jolka
wiciokrzew biały już przekwita...pomarańczowy kwitnie. Jeszcze miałam bordowy ale umarzł...w zaciszu może by przetrwał ale rósł na przeciągu.
Ten pomarańczowy jest po przycięciu i przesadzeniu, kwitnie słabo...w środku wyrosła jakaś kępa trawy nie do wyrwania...cały czas odbija, nie mam pojęcia jak to zlikwidować. Na białym pokazały się mszyce i oczywiście na różach.

Astry mam w dwu odcieniach ten jest ciemniejszy a drugi kolor o ton jaśniejszy, prawie nie widać różnicy.
Nie oberwę kwiatów po przekwitnięciu to może się rozsieje...będę pamiętać

Marylko miejsce z konarami jest słoneczne ale w tym miejscu posadzony jest migdałek na pniu i bez, przesadzę go w inne miejsce a posadzę jakieś drzewko liściaste.
Pod spodem od strony ogrodu hosty pasowały by idealnie a jeśli hosty to jeszcze jakieś kwasolubne krzaczki

Jolka

Ten pomarańczowy jest po przycięciu i przesadzeniu, kwitnie słabo...w środku wyrosła jakaś kępa trawy nie do wyrwania...cały czas odbija, nie mam pojęcia jak to zlikwidować. Na białym pokazały się mszyce i oczywiście na różach.

- jola1
Aniu trochę u mnie dzisiaj popadało taki przyjemny rzęsisty deszcz.
Też walczę z mszycami w tym roku pojawiły się na świerkach :wężowym i Inversa, a brzozę piętrową pryskałam już drugi raz.Dodatkowo buki zostały zaatakowane przez wełnowce. Okropność ile tego draństwa się namnożyło.
Aniu mam zapytanie czy chcesz jechać do Tadeusza bo mogę Cię zapakować i zabrać?
Też walczę z mszycami w tym roku pojawiły się na świerkach :wężowym i Inversa, a brzozę piętrową pryskałam już drugi raz.Dodatkowo buki zostały zaatakowane przez wełnowce. Okropność ile tego draństwa się namnożyło.
Aniu mam zapytanie czy chcesz jechać do Tadeusza bo mogę Cię zapakować i zabrać?
-
- 500p
- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Kontakt:
Aniu piękne masz iryski . Cały ogród bardzo mi się podoba

- evikc
- 500p
- Od: 18 lis 2010, o 00:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Świetny pomysł z tymi korzeniami, naprawdę świetny! Właśnie szukam pomysłów na nową rabatę pozwolisz,że w miarę możliwości zmałpuję twój pomysł? 

Jolka też przejrzałam co jest podjadane przez robale...prawie wszystkie iglaki mają brązowe igły. Może przetrwają a jak nie to trzeba wykopać i spalić. Nie mam na szczęście iglaków unikatowych tylko te pospolite
beatann
dziękuję :P nie wszystkie w tym roku kwitły...przesadziłam w inne miejsce i chyba dlatego nie zawiązały kwiatów.
evikc
bardzo się cieszę że taka rabata wpadła Ci w oko...chętnie zobaczę coś podobnego
Kombinuję żeby coś zrobić z takiego materiału co mam...trafiła się okazja
gratisowe korzenie to od razu sobie pomyślałam że będą się nadawać do ogrodu. Mam jeszcze kilka niedużych pniaków myślę teraz gdzie je umieścić
Ciekawe po jakim czasie kora odpadnie
biały kolor będzie ekstra wyglądał.

beatann

evikc

Kombinuję żeby coś zrobić z takiego materiału co mam...trafiła się okazja

- jola1
Aniu ale u Ciebie kolorowo w ogrodzie, u mnie teraz tak raczej różne odcienie zieleni. W piątek byłam już blisko Ciebie ale pomyślałam że tak bez uprzedzenia to może nie wypada .
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Ania....cudny ten różowy powojnik
a w ogóle to masz bardzo kolorowy ogród 

- evikc
- 500p
- Od: 18 lis 2010, o 00:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny busz w ogrodzie kolorowy, chciałoby się siąść i podziwiać. Zauważyłam kilka ciekawych odmian, nie pytam co to starczy chciejstw