Witaj Kasiu oczywiście tu jest bardzo dużo nikt do tej pory z nimi nie walczył chociaż skarżyli się sąsiedzi że zjadają im całe grządki marchwi.Teraz my z sąsiadką wzięłyśmy się za nie ostro ale musi to potrwaćbabi52 pisze:Geniu jak zawsze kolorowo, wesoło w Twoim ogródku.Masz problemy z nornicami?
Kaśka
Grzesiu jestem ciekawa jaka wysoka u mnie będzie w niektórych ogrodach wszystkie lilie są wyższe niż u mnie może dlatego że ja mam taką ścisłą ziemię.Chociaż muszę przyznać że kwitną pięknieGrzesiu pisze:Piękne lilie-i widziałem że kupiłaś sobie Truimphatora???
Piękna lilia moja w tym roku miała 1,8 metra wysokości
Była taka jak ja i miała 9 kwiatów wielkości ręki
I co fajne rozrasta się czyli wytwarza cebulki potomne....
Witaj Urszulo widzisz a ja miałam,też w tamtym moim ogrodzie ale teraz nie wiem jaką bo myślałam że to jedna i ta sama lilia tylko różnie ludzie ją nazywają .Mażesz napisać jaka to różnicaUrszula B pisze:masz chyba wszystkie możliwe kolory lilii:)... moim marzeniem jest zdobycie lilii św. Antoniego, moja mama i babcia ją miały w ogródku i ja na starej działce też.. kiedy sprzedaliśmy działkę nie zabrałam jej a teraz żałuję.. bo długo szukam jej.. trafiam na lilie św. Józefa a tej jakoś nie mogę trafić..
ależ musi pachnieć pięknie jak te lilie wszystkie zaczynają u ciebie kwitnąć
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
Witaj Aniu kanny wydaje się że w porządku ale jak po .odpisuje to dokładnie je przejrzę.kubanki pisze:Geniu, Ty już pewnie smacznie śpisz, a ja nie tak dawno wróciłam od babci.
Roślinki już na strychu u rodziców. Mam nadzieję, że Twoje kanny w porządku.
Ucieszyłam na koniec dnia oczy Twoimi tulipanami w bajecznych kolorach i pięknymi liliami.
A tak po cichutku, żeby nikt mnie nie wyśmiał, napisz mi w paru słowach czym się różnią lilie i liliowce. Wiem tylko, że lilie z cebul, a liliowce z kłączy rosną
Witaj Jolu cieszę się że mogłam sprawić Ci radość moimi kwiatkami u mnie też nie ma śniegu jest tak tylko poprószone i to nie wszędzie.Ale jest lekki mrozik więc kwiatuszki nie wyjdą z ziemi.JolantaGraj pisze:GENIU ,patrzę ,patrzę i napatrzeć się nie mogę na te twoje cudne lilie ,liliowce, tulipany itp .
Zaraz weselej się robi ,bo u mnie już od 10 dni prawie bez przerwy sypie śnieg .Mam go już serdecznie dosyć .Pozostaje mi tylko forum ,na poprawę humorku.
Dziękuję GENIU ,za to ,że jesteś i pokazujesz nam swój piękny i kolorowy ogród .
![]()
![]()