Agarow78 - na jakimś-tam etapie, ta metoda nie skutkuje
kociara pisze: Nie chciałabym abyś posądziła mnie o jakąś złośliwość,absolutnie nie mam
tego na myśli ale ciekawa jestem ile fiołeczków jesteś w stanie zidentyfikować
z wyglądu i je nazwać . Przyznam , iż niektóre są bardzo podobne a Ty masz
ich tak ogromną ilość

.
Pewnie kilkanaście nazwałabym z pamięci ale aż tyle ???????????? - w moim
przypadku wykluczone
Po to są karteczki

. Nie powiem, pamięć sobie ćwiczę, dużą część pamiętam w sensie poznaję po kwiatku, ale nie wszystkie. Czasem mi się niektóre mylą np Frosty Frolic i Frosty Spring - oba ciapate, oba "Frosty". Teraz już po kwitnieniu lepiej mi się zakodowało

, jestem wzrokowcem

.
Na forum odkręcałam pomyłkę Saszienki z Annuszką, zakodowało mi się jakoś odwrotnie, dopiero przy przestawianiu fiołków pomyłka wyszła na jaw (Annuszkę mam w wersji sport, ale na tyle charakterystyczny, że po liściach poznaję, czekam na kolejne kwitnienia, ale do tego daleko, fiołka trzeba przesadzić i cierpliwie poczekać).
Mroofka - jak dla mnie z tej serii Ma's Prince Froggie

, ale Pirat owszem, niczego sobie. Kolorystyka jak w Purple Passion, a ten z kolei to jeden z moich bardziej ulubionych
Karolinab20 -

<---- to od fiołków
Hen_s - My Sweetheart ma jeszcze niespotykane liście, takie zwinięte w trąbki

, Stormy Rage - bardzo delikatny, listki mniejesze od innych fiołków, a Buckeye Beffudled stawiam na to, że jeszcze wypięknieje, jak brzydkie kaczątko
No wiecie co, zablokowało moją odpowiedź, "za dużo uśmieszków" - smutna mina, mi są uśmieszki bardzo potrzebne, muszę do Administracji złożyć wniosek o większy limit uhahahahaaaaaaaaa.