Zakątek Annes 77
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zakątek Annes 77
Sypie cały czas. Szykuję się na mroźny weekend, mam już tego dosyć. Za to jest pociecha z kota Hamleta, bo bryka i robi się jednak trochę weselej. Gorzej, że zeżarł czubek glicynii, którą przechowuję na parapecie 

Ewo, u Ciebie w roślinach buszuje kot, a u mnie piwonia obskubana przez synka
...ciekawie kiedy przyjdzie ocieplenie...

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hej Aneczka ...za mną słoneczny dzień, prawie cały śnieg sie rozpuscił...jutro kalendarzowa wiosna ...liczę ,że pokaże coś ładnego
Różanych snów 

- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Limelight... cudo
Dawno, Aniu, u Ciebie nie byłam, Widzę, że nastrój jak wszędzie ;).
Szałwię omączoną mam jeszcze, ją się sieje w marcu-kwietniu, dla lepszego wzrostu podobno można podlewać podrośnięte siewki rozcieńczonym florowitem. Chcesz może trochę nasion z własnego zbioru
? Ja sama siałam dopiero 5 dni temu i już coś się pojawia
.

Dawno, Aniu, u Ciebie nie byłam, Widzę, że nastrój jak wszędzie ;).
Szałwię omączoną mam jeszcze, ją się sieje w marcu-kwietniu, dla lepszego wzrostu podobno można podlewać podrośnięte siewki rozcieńczonym florowitem. Chcesz może trochę nasion z własnego zbioru

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zaglądam, co tam u kogo slychać, ale wszędzie lament wielki. tak jak u mnie. Sieję nasiona, ktorych wcześniej nie planowałam, bo już muszę coś robić, żeby nie popaść w letarg.
Pokaalaś sasaneczki. Widziałm w niektórych wątkach, że już wygladały z ziemi, gdy były te ciepłe dni. Ja czekam na swoje niecierpliwie, bo posadziłam kilka białych, ale jeszcze nie widziałam, jak kwitną.
Pokaalaś sasaneczki. Widziałm w niektórych wątkach, że już wygladały z ziemi, gdy były te ciepłe dni. Ja czekam na swoje niecierpliwie, bo posadziłam kilka białych, ale jeszcze nie widziałam, jak kwitną.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
No i co ja mam napisać? Hmmm...nowinek żadnych nie mam
A wiosna co to jest wiosna? Dzisiaj miała przyjść? Nie...to pomyłka
Wiosny nie ma,słońca brak,zamówienia poskładane,oczekiwanie,oczekiwanie......płyta się zacięła
Za to parapetowce dobrze się mają i nic sobie nie robią z braku wiosny i promieni słonecznych...
Wczoraj poprzesadzałam kobeę do większych kubków,mam ich 11,nareszcie obsadzę nimi płot wielki,może osłonią od kurzu ...
Anastasia witaj u mnie
Ten kto pikuje pojedynczo lobelię to jest mistrzem,ja nigdy się tego nie podejmę,nie ma dla mnie sensu tak się męczyć,skoro chcę uzyskac efekt kaskadki małej płynącej...
Ewcia widziałam te złowrogie prognozy,sporo na minusie w weekend,a od czwartku leciutkie ocieplenie
Hamlet wydobrzał i to cieszy,pewnie tez chciałby już pobiegać,a nie oglądać wiosnę z poziomu parapetu
Dorotko witaj....brakowało Cię na forum,dobrze,że jesteś
Zimno wciąż,chyba pójdę do solarium kości podgrzać
Francesko witaj kochana
Tak humor mam wisielczy,a co będę udawała,że się cieszę jak tak nie jest
Serdeczne dzięki za propozycję nasionek,ale mam już tyle na parapetach,że śmiech mnie ogarnia gdzie ja to posadzę? Trochę mamci oddam na balkon...Może za rok spróbuję z szałwią...nie wzeszły mi nasiona szałwii,wyrzuciłam do kosza
Trzymam kciuki za Twoją
Wandziu lamenty oj lamenty ...jak tu nie narzekać
Przez tą pogodę coraz mniej mam w portfelu,bo ciągle oglądam inne ogrody i cuda...a potem klikam i zamawiam ...gdyby przyszła wiosna i pojechałabym na działkę to tylko by mi na lepsze wyszło
Sasanki są prześliczne,nie mam białej,ale koniecznie muszę ją upolować...
Moje przedszkole kobeowe...a na koniec tych utyskiwań pochwalę się ....chociaż to mnie cieszy

A wiosna co to jest wiosna? Dzisiaj miała przyjść? Nie...to pomyłka

Wiosny nie ma,słońca brak,zamówienia poskładane,oczekiwanie,oczekiwanie......płyta się zacięła

Za to parapetowce dobrze się mają i nic sobie nie robią z braku wiosny i promieni słonecznych...
Wczoraj poprzesadzałam kobeę do większych kubków,mam ich 11,nareszcie obsadzę nimi płot wielki,może osłonią od kurzu ...
Anastasia witaj u mnie

Ten kto pikuje pojedynczo lobelię to jest mistrzem,ja nigdy się tego nie podejmę,nie ma dla mnie sensu tak się męczyć,skoro chcę uzyskac efekt kaskadki małej płynącej...
Ewcia widziałam te złowrogie prognozy,sporo na minusie w weekend,a od czwartku leciutkie ocieplenie

Hamlet wydobrzał i to cieszy,pewnie tez chciałby już pobiegać,a nie oglądać wiosnę z poziomu parapetu

Dorotko witaj....brakowało Cię na forum,dobrze,że jesteś

Zimno wciąż,chyba pójdę do solarium kości podgrzać

Francesko witaj kochana

Tak humor mam wisielczy,a co będę udawała,że się cieszę jak tak nie jest

Serdeczne dzięki za propozycję nasionek,ale mam już tyle na parapetach,że śmiech mnie ogarnia gdzie ja to posadzę? Trochę mamci oddam na balkon...Może za rok spróbuję z szałwią...nie wzeszły mi nasiona szałwii,wyrzuciłam do kosza

Trzymam kciuki za Twoją

Wandziu lamenty oj lamenty ...jak tu nie narzekać

Sasanki są prześliczne,nie mam białej,ale koniecznie muszę ją upolować...
Moje przedszkole kobeowe...a na koniec tych utyskiwań pochwalę się ....chociaż to mnie cieszy

-
Aneczka ale Ci sie kobea udała ...niezłe byczki
Dobrze będzie...zobaczysz...to takie pyskówki ostatnie tej zimy ....zaraz sobie pójdzie

Dobrze będzie...zobaczysz...to takie pyskówki ostatnie tej zimy ....zaraz sobie pójdzie

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Aniu jakie piękne kobee masz na parapecie!!! Moje dwie się pną , a dwie jakieś słabowate , chyba brak słońca im doskwiera!
Życzę
Życzę

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
O
Droga Forumowa Koleżanko
Toż to specjalistyczna uprawa pnączy jednorocznych.
piękny widok.
Ania, załatwiłaś tak jakby, sobie wiosnę
Liczyliśmy na wiosnę w marcu....a wyszło: "umiesz liczyć - licz na siebie"
i super to wygląda u Ciebie 

Droga Forumowa Koleżanko

Toż to specjalistyczna uprawa pnączy jednorocznych.

Ania, załatwiłaś tak jakby, sobie wiosnę

Liczyliśmy na wiosnę w marcu....a wyszło: "umiesz liczyć - licz na siebie"

Pozdrawiam
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Piękne kobee
.
Dostałam właśnie głupawki, bo przypomniała mi się wizja morderczych kobei duszących we śnie z innego wątku...
. Ale bardziej serio - jeśli długo będzie zimno to nieźle Ci wyrosną w domu
.

Dostałam właśnie głupawki, bo przypomniała mi się wizja morderczych kobei duszących we śnie z innego wątku...

- Annes 77
O widzę,że kobee furorę robią
Dorotko no byki takie porosły,a to dopiero początek
Musi być lepiej...troszkę jeszcze pomarudzę...a potem wyjrzy słoneczko
Magenta nie dziękuję,pilnuję ich,a jak wietrzę pokój to biegam z nimi ,żeby nie przewiało.Moja mamcia tez wysiała i kilka jej wzeszło,po czym po paru dniach oklapły...ja amatorka w tej dziedzinie,ale myślę,że to właśnie przez te zimne powietrze....
Justynko fajnie to określiłaś,trzeba sobie jakoś radzić z tą wiosną,której nie ma wciąż
Parapety zapełnione u mnie,u dzieci,pies nie ma gdzie siedzieć,nie rozumie dlaczego jej kocyk leży na kanapie,a nie na parapecie.
Uwielbia oglądać ptaki i wszystko co się rusza,a pani jej nie pozwala...wszystko dla tych chabazi (powiedzenie jule)
Agatko tym swoim wpisem mnie pobudziłaś do życia...zaczęłam się bać o moje życie...kobee duszące w śnie?
A swoją drogą w wątku kobeowym widziałam jak kobea potrafi zarosnąć pomieszczenie...i to jedna sadzonka ....chyba je do piwnicy wyniosę
Jeśli pokazałam już kobiałki to i pokażę moje lobelie z krążków...krążki powsadzałam do kubeczków,obsypałam ziemią i niech do maja tak siedzą sobie

Dorotko no byki takie porosły,a to dopiero początek

Musi być lepiej...troszkę jeszcze pomarudzę...a potem wyjrzy słoneczko

Magenta nie dziękuję,pilnuję ich,a jak wietrzę pokój to biegam z nimi ,żeby nie przewiało.Moja mamcia tez wysiała i kilka jej wzeszło,po czym po paru dniach oklapły...ja amatorka w tej dziedzinie,ale myślę,że to właśnie przez te zimne powietrze....
Justynko fajnie to określiłaś,trzeba sobie jakoś radzić z tą wiosną,której nie ma wciąż

Parapety zapełnione u mnie,u dzieci,pies nie ma gdzie siedzieć,nie rozumie dlaczego jej kocyk leży na kanapie,a nie na parapecie.
Uwielbia oglądać ptaki i wszystko co się rusza,a pani jej nie pozwala...wszystko dla tych chabazi (powiedzenie jule)

Agatko tym swoim wpisem mnie pobudziłaś do życia...zaczęłam się bać o moje życie...kobee duszące w śnie?

A swoją drogą w wątku kobeowym widziałam jak kobea potrafi zarosnąć pomieszczenie...i to jedna sadzonka ....chyba je do piwnicy wyniosę

Jeśli pokazałam już kobiałki to i pokażę moje lobelie z krążków...krążki powsadzałam do kubeczków,obsypałam ziemią i niech do maja tak siedzą sobie

-
No proszę jak Ci wszystko superaśnie rośnie
Ciekawe jak tam moje sadzoneczki w zaciszu u sasiadki 

- Annes 77
Dorotko rośnie owszem...ale w tym kubeczku coś jeszcze innego się zasiało...dziwne 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu sieweczek u Ciebie cała masa 
Piszecie o białej sasance..... ja też niestety nie mam.... kupiłam, ale okazała się jaśniuteńko różowa.... też śliczna, ale na białą nadal poluję.....

Piszecie o białej sasance..... ja też niestety nie mam.... kupiłam, ale okazała się jaśniuteńko różowa.... też śliczna, ale na białą nadal poluję.....
- Annes 77
Aguś fajnie się kupuje nasionka,a potem jak je wysiejesz to robi się mały busz...ale daję na razie radę...
Biała sasanka ...mamy cel
Jeszcze żółta by się przydała 
Biała sasanka ...mamy cel