Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelinko, mieliśmy owczarka niemieckiego, który w ogóle nie mógł jeździć samochodem. Nie wymiotował, ale całą drogę szczekał i próbował wysiadać, kręcił się i wiercił, a to był duży pies. Na szczęście tylko taki problem z nim mieliśmy. ;:108
Piesek naszego syna ma chorobę lokomocyjną, ale wet polecił odpowiednie tabletki, które podaje się pieskowi na godzinę przed podróżą i jest spokój przez całą drogę. Tak więc nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. ;:138

Zima pokazuje jeszcze rogi, ale to już jej ostatnie podrygi i nawet się nie obejrzymy, a buchnie wiosną, czego Tobie, sobie i wszystkim spragnionym życzę. ;:167 ;:196 Zdrówka dla Was. ;:97 ;:97 ;:97 ;:97 i dla zwierzątek. ;:167 ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko nie jest tak źle, śnieg chroni roślinki przed mrozem ;:108 U mnie całkiem łyso i mroźno, a to dużo gorzej ;:185 Ocieplenie ma przyjść w najbliższych dniach, miejmy nadzieję, że już na dobre ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo Ci dziękuję za tyle zdjęć Coli. Nawet nie wiesz ile radości tym mi sprawiłaś ;:196
Wracają cudowne wspomnienia
Może i ja kiedyś znowu będę się cieszyła takim maleństwem?
U mnie Flesz w swoim dorosłym życiu nie niszczył niczego, oprócz swojego legowiska :roll:
Nie pamiętam za bardzo okresu szczenięcego, co może oznaczać, że jeśli cokolwiek zniszczył to był to drobiazg
Poza tym mogło leżeć wszystko na stole, czy blacie, ale nawet nie spojrzał na to. Ale wystarczyło, że coś spadło i było już po tym. Podłoga to było jego terytorium. No i ręka. Czyli zbyt nisko umieszczona rączka z ciastkiem też była jego ;:306
No i nigdy, ale to nigdy nie karmcie jej podczas posiłków. Nigdy nie można jej dać czegokolwiek pod stołem
Jak raz dostanie to już będzie dziadowała.
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, ale macie cudnego psa! ;:167 Ja to jestem bardziej kociara, ale kocham wszystkie zwierzęta i jak widzę takie puchate cudo, to od razu mam ochotę wyściskać :D ;:167

Wiosna widzę powoli do Ciebie zagląda :) Podobno idzie jakieś lekkie ocieplenie, oby! Do wiosny juz niedaleko :D

Miłego weekendu Ci życzę ;:196 :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Zima trwa w najlepsze a ja dla poprawy humoru zamówiłam sobie wczoraj trochę lilii ;:224 . Dzisiaj spakowałam część rzeczy na turnus a będąc przy okazji w sklepie wstąpiłam do Lidla i kupiłam mikołajka płaskolistnego oraz bodziszka himalajskiego. Może coś z tych bylin będzie . Wypożyczyłam sobie też kilka książek na turnus bo to ostatni dzwonek na czytanie, później nie będę miała zbyt wiele czasu. Mam wielką nadzieję ,że po powrocie będę mogła poszaleć w ogrodzie . Czekam na to z niecierpliwością . Dzisiaj proponuję mały przegląd lilii .

Obrazek

Obrazek

Jolu ja również nie mogę doczekać się wiosny i ten ostatni czas zawsze się ciągnie :;230 . Mam jednak nadzieję, że po powrocie z turnusu zastanę wiosnę i będę mogła zacząć prace w ogrodzie. Tak, suczka to Golden i mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz ;:224 . W zasadzie już po tym miesiącu spędzonym z nią muszę przyznać, że jest cudowna ;:167 . Szybko załapała kilka rzeczy i widać, że nauka sprawia jej przyjemność ;:333 . Oczywiście jak to szczeniak sporo jeszcze potrafi nabroić ale myślę, że wszystko jest do wyuczenia . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Mariuszu otóż to ! Śpiesz się powoli jak mawiają ;:224 . Mam całe życie na upiększenie całej działki więc nie ma co się spieszyć tylko dozować sobie z umiarem ;:224 . Na turnus jesteśmy w połowie spakowane i prawdę mówiąc okropnie nie chce mi się jechać no ale wiem, że to dla dobra dziecka więc jakoś przeżyję te dwa tygodnie. Czas szybko mi zleci bo zajęcia są porozkładane tak, że ciągle coś się dzieje. Tylko weekendy są bardzo nudne a przepustki są tylko na 12 h ;:222 . Mam nadzieję, że wiosna pojawi się jak tylko wrócimy do domu. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Lucynko nasza Cola siedzi w samochodzie spokojnie ale niestety po czasie wymiotuje ;:222 . Nie wiem czy to kwestia "przyzwyczajenia" do jazdy czy to jest już na pewno choroba lokomocyjna. Będziemy obserwować i powoli dawkować jej podróże samochodem. Potem zobaczymy co dalej. Wolałabym, żeby szybko przyzwyczaiła się do jazdy bo jakby nie patrzeć chcemy z nią jeździć np. na działkę do teściów a to prawie 30 km . Niby niewiele ale nie chcę żeby pies się męczył ;:185 . Ja również mam nadzieję, że to ostatnie podrygi zimy i czekam na wiosnę. Bardzo dziękuję i również życzę Ci zdrówka ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Natalio faktycznie bez śniegu to nie ciekawa sytuacja. Mam nadzieję, że strat nie poniesiesz. Ja też liczę na to, że wiosna jest już za rogiem i zaraz do nas przyjdzie. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Małgosiu jestem za tym, żebyś w swoim czasie znowu zaprosiła do swojego domu pieska ;:108 . Tym bardziej, że z tego co pamiętam większość czasu jesteś w domu sama bo eM za granicą. Fajnie mieć takiego towarzysza przy sobie ;:333 . Z tym karmieniem właśnie tak robimy. Nigdy Cola nie dostaje jeść pod stołem tylko ma swoją michę i tylko z niej może jeść. Od razu w pierwszy dzień zaznaczyłam dzieciom i eMowi, że przy stole nie mogą dawać psu jeść . Poza tym ta rasa ma skłonność do otyłości więc tym bardziej takie dokarmiania może zaszkodzić. Pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Dominiko każdy pieszczoch jest kochany ale kot chodzi własnymi ścieżkami a pies jest jednak wierniejszy . Cola jest z nami dopiero od miesiąca ale już bardzo się do niej przyzwyczaiłam . Wiosna powoli do nas idzie ale coś opieszała tego roku ;:306 . Oby w połowie marca było już korzystnie z pogodą . Dziękuję i wzajemnie :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i spokojnego wieczoru życzę .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko kiedy zaczyna wam się turnus? Mnie jakoś jeszcze w ogóle nie ciągnie do ogrodu ani do wysiewów. Za bardzo w kość dał mi się remont i teraz pragnę tylko spokoju i nicnierobienia.... ;:306
Podczytuję sobie co wieczór i to jest jedyna moja rozrywka. Z weną ogrodową czekam na cieplutkie promienie ;:3 , które obudzą we mnie uśpioną ogrodniczkę.... ;:224
A tak na poważnie to bym musiała się zabrać za sianie bo mi roślinki nie zdążą urosnąć....
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Olu na turnus rehabilitacyjny jedziemy z Weroniką we wtorek 6 marca. Planowo tylko na dwa tygodnie więc 20 będziemy już w domu. Mam nadzieję , że obędzie się bez chorób bo wtedy zajęcia są zredukowane albo wcale ich nie ma :( . Wysiewy zrobię dopiero po powrocie ale raczej skromnie :lol: . Nie dziwię Ci się , że po remoncie nie masz na nic ochoty a w dodatku pogoda jeszcze do ogrodu nie zachęca . Jak tylko przyświeci Ci słoneczko natychmiast dostaniesz energii na pracę ;:3 . Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, widzę, że masz duży zbiór pięknych lilii! ;:138 ;:138
W związku z planowanym wyjazdem jesteś zajęta przygotowaniami, to i czas szybciej Ci mija. ;:333 A gdy wrócisz, to zapewne pogoda pozwoli działać w ogrodzie, a poza tym za chwilę będą święta, a po to już pełna wiosna. :tan
Pozdrawiam cieplutko i zdrówka Wam życzę ;:167 ;:196 A Colę proszę podrapać za uszkiem. ;:168
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

O, fajnie, to nie tylko ja będę siała dopiero po 20 marca.
W grupie raźniej, Ewelinko, nawet z wysiewami ;:172
Samych miłych chwil na turnusie życzę, byście wróciły bardzo wypoczęte i bardzo zadowolone. ;:168
Lilie cudne i takie dorodne. ;:167
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Piękne lilie ;:108
Akurat to coś dla mnie.
Szkoda, że zapachu nie da się przekazać przez Internet.
Ja powoli dojrzewam do lilii himalajskiej, pewnie zakupię w tym roku.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Piękna kolekcja lilii :D Sam mam ich trochę i chcę jeszcze więcej ;:173
Szczególnie lubię białe, choć lekki róż też mi się podoba.
Pewnie jak wrócisz z turnusu to ogród będzie powoli budził się do życia ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko ja też jedyne zamówienie (oprócz nasion) to poczyniłam w Lilyp... bo też chyba mam okres liliowy. Pokazałaś ładną kolekcję lilii! Z tymi jeżówkami może nie będzie tak źle? zima przyszła późno a u Ciebie nawet dłużej było ciepło to pewnie zdążyły się ukorzenić. Życzę solidnego wypoczynku na turnusie, który jest korzyścią dla Was obu ;:4 Pozdrawiam i ciepłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lilie cudowne... ten zapach, kształt kwiatów! Księżniczki ogrodów! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Ewelinko
Lilie przecudnej urody, wszystkie w moim guście :D
Zdjęcie białego kwiatu z niebieską ostróżką nie do przebicia :!:
Piesek bardzo sympatyczny i ładny, żeby tylko kłopotu z im nie było.
A co z nim teraz będzie , jak wyjedziesz :?:
Szkoda, że w lutym nie dostałyście terminu bo jak Ciebie nie będzie może przyjść wiosenka ;:3
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Piękne lilie! ;:oj ja je uwielbiam, ale teraz jakoś nie mam w tym moim ogrodzie :shock: patrząc na twoje zapewne nadrobię :lol: na razie się cieszę bo koleusy mi obrodziły jak nIgdy :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”