Witajcie

.
Niestety moja Emilka ma anginę ropną

. Przez 10 dni musi brać antybiotyk i zostać w domu. Trudno utrzymać dziecko przy takiej pogodzie w domu ale jakoś trzeba sobie poradzić. Miałam w planach sporo prac w ogródku ale nie wiem czy dam radę je wykonać . Emilka chce żebym ciągle z Nią siedziała w pokoju

. No nic, dziecko najważniejsze a ja będę plewiła w doskokach .
Asiu dzięki

.
Aniu róże starają się jak mogą

. Czekam na kolejne . Goździkowa droga w przyszłości będzie dłuższa

.
Anido jak to mawiają " co się odwlecze to nie uciecze " i tego się trzymaj

. Prędzej czy później zakwitną Twoje róże. Szkoda tylko, że nie będę mogła ich podziwiać. Może założysz swój wątek

??
Wiolu wszystkie są cudowne

. Czekamy na kolejne

.
Soniu moja Teściowa piecze taki pyszny chleb na zakwasie z ziarnami i żurawiną

. Mogłabym go jeść tonami z samym masełkiem, jest pyszny . Przepis mi podała ale ja jak to zawsze mam opory

. Może kiedyś się odważę tak jak z pierogami . Róże powoli zakwitają i starają się jak mogą. Te co ładnie przetrwały zimę mają sporo pąków a młodziki na razie skromnie . The President ma ładny kolorek . Dziękuję

i pozdrawiam .
Aniu- Annes z tą Gizelką to wolałabym żeby u mnie nie szalała z wielkością

. Kupiłam ją tak impulsywnie i posadziłam w nie do końca dobrym miejscu . Podporę też ma byle jaką . Z dnia na dzień pokazuje kolejne kwiaty . Dziękuję

, to jednak angina

.
Sławku irysów brakuje i zdaję sobie z tego sprawę

. Na razie mam tylko te babcine i nowych nie dokupuję bo czekam na powiększenie włości. Później będę miała trochę przeróbek i zyskam miejsca na nowe rośliny . Na razie muszę delektować się irysami w innych wątkach . Pozdrawiam .
Lucynko goździki pachną zabójczo

. Bardzo je lubię i są u mnie bezproblemowe. Na pewno szpalerek w przyszłości będzie dłuższy . Dzisiaj zapowiadają u mnie przelotne burze więc mam nadzieję, że deszcz spadnie, byle by spokojnie bez żadnych ekscesów. Dziękuję i pozdrawiam

.
Mati za jakiś czas pokuszę się o wstawienie zdjęć przed i po . Z roku na rok jest coraz lepiej, dziękuję

.
Pozdrawiam i udanego dnia Wam życzę .