Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Z racji tego przymusowego obijania dzisiaj zamęczę Was fotkami ;:224 . Nie przepadam za dużą ilością dni świątecznych :roll: . Zanudzić się można ;:223 .

Abrahamek ;:173 ,

Obrazek

Aniu dziękuję za życzenia zdrówka ;:196 . Może i to jest trzydniówka ale przekonamy się co powie lekarz. Wczoraj wieczorem miała ponad 39 stopni gorączki :shock: . Niby nie narzeka na żaden ból ale słychać kiedy mówi jakby miała kluchy w gardle. Może to angina ? Zobaczymy bo wizytę mamy dopiero o 16 ;:222 . Goździki na pewno w przyszłym roku Ci się poprawią ;:168 . Mi co roku pięknie kwitły mimo, że kilka razy je przesadzałam ;:173 . Pytasz czy wąchałam Rose de Rescht ?? Kochana ja rzuciłam się przed nią na kolana ;:306 i kłaniać musiałam się nisko ;:180 . Pięknie pachnie tylko jakaś taka mikra jeszcze jest ;:306 . Ma chyba 15 cm wysokości ;:306 . Mam nadzieję, że za rok będzie większa ;:224 .

NN , prawdopodobnie to jednak LO .

Obrazek

Obrazek

Małgosiu-clem nie chcę pozbyć się całej kępy irysków, tylko tych żółtych ;:224 . One na razie rosną chwilowo w tamtym miejscu. Tak czy siak muszę towarzystwo przesadzić bo jesienią jak wszystko pójdzie dobrze to tam wjedzie ciężki sprzęt i będzie wyrównywał teren . Żółtych irysków mam na razie dosyć, sąsiadka się o to postarała ;:306 . Żółte irysy rosną na długości kilkunastu metrów . Goździki od początku pięknie mi kwitną. Chyba mnie lubią ;:173 . Dziękuję ;:196 .

Niobe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mary Rose.

Obrazek

Obrazek

Powojnik Juuli i piwonia.

Obrazek

Szałwia powoli się rozkręca.

Obrazek

Gizelka ;:138 .

Obrazek

Proteus i wszechobecne żółte irysy sąsiadki ;:224 .

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu Gizelka otwiera kolejne kwiaty ;:108 . Jutro będzie jeszcze lepiej ;:215 . Powiem Ci, że ona w zeszłym roku miała kilka takich półtorametrowych pędów , które były bardzo giętkie i leżały na ziemi. Zrobiłam jej na szybko prowizoryczną podporę z bambusa, które połączyłam u góry tworząc stożek i owinęłam jej pędy wokół tego właśnie stożka. To pewnie dlatego ma tak dużo pąków z kwiatami ;:108 .

Pierwszy pąk na Pastelli.

Obrazek

NN ,biała angielka.

Obrazek
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Ile róż już Ci kwitnie ;:oj I ta goździkowa droga Obrazek
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie u Ciebie, u mnie dopiero zapowiedzi kwitnienia.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ewelinko, cudowna pierwsza różyczka ;:138
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko piekę chleb i mam czas na nadrobienie zaległości. :D Wspaniale ukwiecony masz ogród. ;:138 U mnie jakoś pustawo w tym roku. Róże już zdominują nasze wątki i rozmowy. ;:173 Wyjątkowo pięknie już zakwitły. Angielka NN śliczna z tym śmietankowym odcieniem. ;:oj The President ja zwykle nie zawiódł. ;:138 Na nowego czekam, bo jego zdjęcia w wątku powojnikowym cudne pokazują. ;:65 Zdrowia dla Emilki. ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ewelinko jak pieknie już róże u Ciebie kwitną ;:333 Gizelka to dopiero potwór różany i na pewno nie trzeba ją okrywać,wytrzymuje największe mrozy:)
Zdrowia dla córeczki,oby nie była to angina ;:224
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Chwilkę mnie nie i było... i mam co oglądać :wit
EWE,juz masz piękny ogród ;:108 Róże,klematisy,bodziszki,irys holenderski
i piękne petunie :!:
Pozdrawiam,
Sławek

Ps.Nie brakuje w nim irysów :?:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, niesamowicie dużo różyczek już Ci kwitnie! ;:63
Ogromnie mi się podoba szpaler białych goździków. ;:333 Zapewne pachną zabójczo...
Ogólnie rzecz biorąc, masz już pełnię lata w ogrodzie. ;:215 ;:215
Deszczu potrzebujesz? To niech popada. ;:303
Dużo zdrówka dla Emilki. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Niedawno co ogród zakładałaś, a ile już masz kwiecia ;:138 Wspaniałe widoki!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Niestety moja Emilka ma anginę ropną :( . Przez 10 dni musi brać antybiotyk i zostać w domu. Trudno utrzymać dziecko przy takiej pogodzie w domu ale jakoś trzeba sobie poradzić. Miałam w planach sporo prac w ogródku ale nie wiem czy dam radę je wykonać . Emilka chce żebym ciągle z Nią siedziała w pokoju ;:131 . No nic, dziecko najważniejsze a ja będę plewiła w doskokach .

Asiu dzięki ;:196 .

Aniu róże starają się jak mogą ;:108 . Czekam na kolejne . Goździkowa droga w przyszłości będzie dłuższa ;:108 .

Anido jak to mawiają " co się odwlecze to nie uciecze " i tego się trzymaj ;:196 . Prędzej czy później zakwitną Twoje róże. Szkoda tylko, że nie będę mogła ich podziwiać. Może założysz swój wątek :lol: ??

Wiolu wszystkie są cudowne ;:224 . Czekamy na kolejne ;:65 .

Soniu moja Teściowa piecze taki pyszny chleb na zakwasie z ziarnami i żurawiną ;:167 . Mogłabym go jeść tonami z samym masełkiem, jest pyszny . Przepis mi podała ale ja jak to zawsze mam opory ;:306 . Może kiedyś się odważę tak jak z pierogami . Róże powoli zakwitają i starają się jak mogą. Te co ładnie przetrwały zimę mają sporo pąków a młodziki na razie skromnie . The President ma ładny kolorek . Dziękuję ;:196 i pozdrawiam .

Aniu- Annes z tą Gizelką to wolałabym żeby u mnie nie szalała z wielkością ;:306 . Kupiłam ją tak impulsywnie i posadziłam w nie do końca dobrym miejscu . Podporę też ma byle jaką . Z dnia na dzień pokazuje kolejne kwiaty . Dziękuję ;:196 , to jednak angina :( .

Sławku irysów brakuje i zdaję sobie z tego sprawę :oops: . Na razie mam tylko te babcine i nowych nie dokupuję bo czekam na powiększenie włości. Później będę miała trochę przeróbek i zyskam miejsca na nowe rośliny . Na razie muszę delektować się irysami w innych wątkach . Pozdrawiam .

Lucynko goździki pachną zabójczo ;:138 . Bardzo je lubię i są u mnie bezproblemowe. Na pewno szpalerek w przyszłości będzie dłuższy . Dzisiaj zapowiadają u mnie przelotne burze więc mam nadzieję, że deszcz spadnie, byle by spokojnie bez żadnych ekscesów. Dziękuję i pozdrawiam ;:196 .

Mati za jakiś czas pokuszę się o wstawienie zdjęć przed i po . Z roku na rok jest coraz lepiej, dziękuję ;:196 .

Pozdrawiam i udanego dnia Wam życzę .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko też piekę chleb na zakwasie, od razu trzy sztuki w większych keksówkach. Tyle mieści się do pieca, a dzieci się cieszą. :) Też wydawało mi się, że to strasznie trudne. ;:124 Jak wyczujesz proporcje, to już potem z górki. ;:108 Smaku takiego chleba nie da się porównać z żadnym. Na rabatach popracujesz jeszcze wiele razy w tym sezonie. Teraz córa ważniejsza. ;:167 Jak sobie przypomnę, jakie zabawy wymyślałam dla chorych dzieci. Obrazek
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Nie mogę się napatrzyć na róże! ;:oj boskie! ;:oj ;:oj
Ja też na nie zachorowałam i w zeszłym roku posadziłam 6 krzaczków, ale zabij mnie a nie powiem nazw bo przyznam się bez bicia ,że to biedy z dyskontów :lol: jednakże wszystkie zaczynają kwitnąć i ładnie rosną ale co z nich da tego nie wiem.
Piękne masz te pełne róże :shock: powiedz mi czy masz odmianę ,która mocno pachnie?? bo takiej poszukuję, pełnej i pachnącej :D i czym je dokarmiasz??
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ewelinko, u Ciebie już lato w pełni ;:oj Róże kwitną ;:138 U mnie niestety jeszcze trzeba długo poczekać, bo bardzo ucierpiały tej zimy. Masz piękne połacie różowego posłonka ;:215 ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”