Witam wieczorową porą.
Dziś zimno było,wiało i padało a wieczorem ociepliło się.
Gieniu w tym roku moje hortensje przemarzły w maju i nimi się nie nacieszę.Jedna ma 1 kwiat. Pamiętasz jak kwitły w zeszłym roku? A tak kwitły ,bo mam kwaśną ziemię.Dla nich dobrze ale już dla innych roślin nie za bardzo.Dziś ściągałam mech z rabatek.
Kasiu a o jaką trojeść pytasz ,bo mam krwistą w kolorze różu i białą i trojeść bulwiastą pomarańczowa? U mnie rosną bezproblemową. Późno wiosną odbijają.Radzą sobie w słońcu i półcieniu.
Maryniu my już przeszło 2 tygodnie zajadamy się małosolnymi.Teraz kiszę na zimę. Potem zrobię parę słoików korniszonów i sałatkę z kurkumą. Przetwory lubię robić.Teraz jedynie nie robię dużo,bo co roku mi zostają .A M krzyczy ,że za dużo.
Ewelina z rana było bardzo zimno ale potem już chwilę dało się popracować w
ogrodzie. Troszkę białego mam.Ja lubię kolorowy ogród i żadnym kolorem nie gardzę.
alunia witam w moim ogrodzie. Miło,że wpadłaś i zapraszam ponownie. Dziękuję za odwiedziny.
Aga a chciałabyś je uprawiać na balkonie? Nie wiem czy to dobry pomysł. Ja je wykopuje ,bo sieją się a to dla mnie zaraza.
Iwonko biała lawenda zimuje u mnie bez problemu. Rośnie jak szalona .
Powiadasz ,że u Ciebie opóźnione ,ale przecież miałaś cieplej i chyba nie było u Was wiosennych przymrozków
maryna45m przekonamy się za rok

.Żółte pełne u mnie nie były długowiecznymi roślinami. Biały pełny zimował i kwitnie. Może i ten sobie poradzi.
Soniu właśnie miałam już wysyłać ale jeszcze zauważyłam Twoje odwiedziny .Lawenda urośnie.Moja też była niewielka a teraz jest za duża. To jest jeden sadzonka. Wczoraj była oblepiona od pszczół. Będę ją ścinała do woreczków.Niech w szafie trochę zapachnie. Soniu hortensja w najgorsze i srogie zimy mi nie zmarzła a w tym roku maj ją przymroził. Startowała od zera. Ladnie się opuściła ale ma tylko ten jedyny kwiat.
Soniu poznajesz?