Zaczarowany Ogród IV
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zaczarowany Ogród IV
Ech, Dorotko, współczuję... Doświadczyłam też kradzieży w trudnym dla mnie czasie. Zarabiałam wówczas 560 zł, 180 płaciłam za dojazdy a praktycznie 300 zł za studia. Łatwo policzyć ile zostawało mi na jedzenie... I moje ostatnie niecałe 40 zł zostało mi skradzione w empiku w Krakowie. Makabra, wiem co czujesz. Przytulam 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko współczuję Ci bardzo
Ze złodziejami mieliśmy cztery razy do czynienia i wiem jak to boli kiedy tracisz dużo ,a nawet bardzo dużo . i nic nie możesz odzyskać ...
A potem jak w naszym przypadku przez dobrych kilka lat taką kradzież się odczuwa
Zdrówka i oszczędzaj nerwy ,żebyś się nie rozchorowała

Ze złodziejami mieliśmy cztery razy do czynienia i wiem jak to boli kiedy tracisz dużo ,a nawet bardzo dużo . i nic nie możesz odzyskać ...
A potem jak w naszym przypadku przez dobrych kilka lat taką kradzież się odczuwa

Zdrówka i oszczędzaj nerwy ,żebyś się nie rozchorowała

Pozdrawiam Alicja
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Och, Dorotko, jaka przykra wiadomość
. Wiesz co, ja też noszę wszystko w portfelu, bo przecież właśnie po to on jest, żeby wygodnie przechowywać pieniadze, dokumenty i mieć je pod ręką w jednym miejscu. Niestety, złodzieje wykorzystują sytuacje, zawsze to robili, robią i będa robić. Wyobrażam sobie jak jest Ci przykro, bo uczciwie zarobiłaś, oszczędzałaś i to nie na jakiś gadżet tylko na węgiel dla Rodziców, ech...Przypomniałam sobie jakie to jest przykre, bo kilka lat temu mieliśmy włamanie do mieszkania. Współczuję Ci bardzo. Może to źle zabrzmi, bo w tej chwili na pewno jesteś bardzo rozżalona, ale pamiętaj Dorotko, że to "tylko" pieniądze i dobrze, że Tobie nic się nie stało, bo czasami ludzie tracą o wiele cenniejsze zdrowie lub życie nawet dla mniejszych kwot. Dobrze, że Tobie nic się nie stało
.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ojej Dorotka współczuję Ci bardzo, no okrutni są ludzie, nie myślą o innych, oj przykre 

- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Dorotko i ja Ci współczuję
To przykre , bardzo przykre - brak słów

To przykre , bardzo przykre - brak słów

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
To niesamowite, jak się mogą poplątać ludzkie losy.
Wróciłaś cała happy z udanego wypoczynku i miast cieszyć się wspomnieniami, od ręki dostałaś od życia potężnego kopniaka.
Współczuję Ci z całego serca.
Tym bardziej, że wiem jak boli utrata dużych pieniędzy.
Mnie też okradziono i to nie z prywatnej kasy, a z zebranych od uczniów pieniędzy na podręczniki ( był taki czas, gdy w podręczniki zaopatrywała szkoła). Szczęście w nieszczęściu było takie, że M dobrze zarabiał.
Życzę Ci, by wszystko dobrze się skończyło.
Może złodziej będzie "uczciwy" i chociaż dokumenty podeśle....

Wróciłaś cała happy z udanego wypoczynku i miast cieszyć się wspomnieniami, od ręki dostałaś od życia potężnego kopniaka.

Współczuję Ci z całego serca.

Mnie też okradziono i to nie z prywatnej kasy, a z zebranych od uczniów pieniędzy na podręczniki ( był taki czas, gdy w podręczniki zaopatrywała szkoła). Szczęście w nieszczęściu było takie, że M dobrze zarabiał.
Życzę Ci, by wszystko dobrze się skończyło.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ale miałaś fajny wypad na taki koncert.
Oglądałam tylko skróty w tv.Ale na żywo, w takiej atmosferze, to zawsze są niepowtarzalne chwile i cudne.

Oglądałam tylko skróty w tv.Ale na żywo, w takiej atmosferze, to zawsze są niepowtarzalne chwile i cudne.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dzisiaj postanowiłam poodwiedzać wątki i jako pierwszy odwiedziłam Twój. A tutaj tyle się dzieję zarówno dobrego, jak i złego. Chcę się podpisać pod słowami kani, bo czuję dokładnie to co ona.
Na nic tu jednak pociechy, bo żalu nie odpędzisz. Większość z nas co najmniej raz w życiu poniosła taką stratę, mniejszą lub większą, więc wiadomo jakie są Twoje odczucia. To nie tylko pieniądze, ale najbardziej boli ten bezpośredni "dotyk zła".
No cóż, przytulam mocno i od tej pory Dorotko NIE NOŚ WSZYSTKIEGO RAZEM, jak napisała Magda.
Na nic tu jednak pociechy, bo żalu nie odpędzisz. Większość z nas co najmniej raz w życiu poniosła taką stratę, mniejszą lub większą, więc wiadomo jakie są Twoje odczucia. To nie tylko pieniądze, ale najbardziej boli ten bezpośredni "dotyk zła".
No cóż, przytulam mocno i od tej pory Dorotko NIE NOŚ WSZYSTKIEGO RAZEM, jak napisała Magda.

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Jakoś nie mogłam się otrząsnąć ale już jest lepiej.
Najgorsze jest to, że musiałam wziąć kredyt. Więc teraz będę zbierać pieniądze na kolejną zimę a do tego płacić raty.
Niech skręci tego złodzieja.
A teraz milsze sprawy.
Z uniejowskich term niewiele zdjęć mam. Nie było kiedy ani jak pstrykać.

W niedzielę mieliśmy dożynki gminne.
Nasze stoisko.

Nasz wieniec.

Z koleżanką zostałyśmy docenione.

Ogrodowo za chwilę.
Najgorsze jest to, że musiałam wziąć kredyt. Więc teraz będę zbierać pieniądze na kolejną zimę a do tego płacić raty.

Niech skręci tego złodzieja.
A teraz milsze sprawy.
Z uniejowskich term niewiele zdjęć mam. Nie było kiedy ani jak pstrykać.

W niedzielę mieliśmy dożynki gminne.
Nasze stoisko.

Nasz wieniec.

Z koleżanką zostałyśmy docenione.

Ogrodowo za chwilę.

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Dorotko, dobrze, że powoli wychodzisz z dołka. Na cudzej krzywdzie szczęścia się nie zbuduje i ten słodziej na pewno to odczuje.
Gratulacje dla Ciebie i Koleżanki
Zasłużyłyście na wyróżnienie. 
Gratulacje dla Ciebie i Koleżanki

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Dobrze, że nie tylko zmartwienia Cię spotkały, ale i miłe chwile miały miejsce. Jakakolwiek strata zawsze boli, ale pozytywne zdarzenia łagodzą troski. Gratuluję wyróżnienia
P.S. A złodzieja na pewno skręci
Tego mu życzymy

P.S. A złodzieja na pewno skręci

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Dorotko to dobrze, że już lepiej, byłam kiedyś w podobnej sytuacji, ot, los taki, ludzie okrutni się zdarzają, musiał ten ktoś wiedzieć, pilnować Ciebie chyba
ale tak życie toczy się dalej i oby już bez takich niespodzianek
pięknie spędziłyście wolny czas, będzie co wspominać zimą, a wieniec śliczny, no i doceniona zostałaś, to super

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Właśnie sobie pomyślałam, ze złodziej będzie na tyle głupi, że użyje skradzionej karty i wpadnie
W kontekście Twojej, hmm nazwijmy to przygody, nazwijmy to myśleniem pozytywnym.
Kiedyś drobny złodziejaszek włamał mi się do garażu, ukradł 3 litry paliwa i pogiął drzwi.
Wykombinowałam, kto to taki, bo po drodze wlazł w kretowisko, zostawił ślad i zapomniał furtki zamknąć za sobą.
Tym śladem trafiłam do celu, a jak policja go wzięła na przesłuchanie to przyznał się do kilkunastu włamań.
A że miał już zawiasy, to skończyło się na odwieszeniu wyroku.
Cóż, prawdą jest, ze kradzione nie tuczy.
Dożynkowy zaprzęg - fantastyczny pomysł, domyślam się też czyj

W kontekście Twojej, hmm nazwijmy to przygody, nazwijmy to myśleniem pozytywnym.
Kiedyś drobny złodziejaszek włamał mi się do garażu, ukradł 3 litry paliwa i pogiął drzwi.
Wykombinowałam, kto to taki, bo po drodze wlazł w kretowisko, zostawił ślad i zapomniał furtki zamknąć za sobą.
Tym śladem trafiłam do celu, a jak policja go wzięła na przesłuchanie to przyznał się do kilkunastu włamań.
A że miał już zawiasy, to skończyło się na odwieszeniu wyroku.
Cóż, prawdą jest, ze kradzione nie tuczy.
Dożynkowy zaprzęg - fantastyczny pomysł, domyślam się też czyj

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Iwonka1, Iwonko, pogoda dopisała, moczyliśmy się cały dzień. A piszczałam na koncercie nie gorzej niż nie jedna nastolatka.
Masz rację, nie tylko zmartwienia mnie spotkały. Spędziłam cudowne pięć dni ze swoją rodziną. Bez pośpiechu, bez nerwów, bez stresu.
A złodzieja skręci. Ja niewielu osobom źle życzę. Ale jak już tak się dzieje, to mam nadzieję, że nie na darmo.
JAKUCH, Jadziu, byłam happy i mam zamiar nadal być. Żaden wredny człowiek nie pozbawi mnie uśmiechu! Choć ciężko jest mi chwilami. Złe przeżycia wiele nas uczą. Szkoda, ze trzeba przez to przechodzić. Teraz już pilnuję torebki jak oka w głowie.
leszczyna, Krysiu, faktycznie, udało nam sie pod samą sceną być. I na próbie. Bajka. Korzystam z życia pełnymi garściami.
Co do podlewania pokrzywą to nie przesadzaj. Ja podlewam raz w miesiącu.
kania, Kasiu, korzystam ile wlezie ale baterie najlepiej ładuję pracując w ogrodzie.
Co do złodzieja, to masz rację. Człowiek ciuła i ciuła, żeby mamie pomóc (mój tatuś już 9 lat nie żyje) a taki skur ....l przyjdzie i zabierze. Ale faktycznie to tylko pieniądze. Wszystko co dla mnie najważniejsze złodziej nie da rady ukraść.
Margo2, Gosiu, tak, to zwykli ludzie. I okazuje się, ze bardzo sympatyczni.
alicjad31, Alu, znajomi mówili, że mnie nie było widać. Trudno. Nie po to poszłam na koncert, żeby w telewizji zaistnieć, tylko żeby się dobrze bawić.
I już się nie denerwuję. Przynajmniej się staram.
Wiem, że szybko może mi psychika siąść a tego bym nie chciała.
Madziagos, Magda, gdybym ja tego złodzieja w ręce złapała ....
Węgla nie da rady kupować w miarę potrzeby. U nas czym więcej kupisz, tym taniej. W dodatku jest jeden koszt dostawy. Dlatego zbieramy cały rok, żeby kupić od razu więcej.
Teraz i ja będę cwana. Szkoda tylko, ze taką bolesną nauczkę przeszłam. Jedyna szansa, że złodziej będzie chciał karta w sklepie zapłacić, wtedy wpadnie. Ale ... wątpię.
Dobrze, że Tobie się udało znaleźć winowajcę!
A wracając do dobrych rzeczy, to faktycznie, wieniec dożynkowy to mój pomysł.
kropelka, Mariolka
Byle nas to więcej nie spotkało.
iwona0042, Iwonko, ludzie są podli. W portfelu miałam zdjęcia ze Stasieńkiem robione w takiej maszynie. Wygłupialiśmy się. Złodziej widział komu zabiera portfel! Nic go nie ruszyło.
kasia100780, Kasiu
TerDob, Tereniu, już jest lepiej. Dam radę. Kto jak nie ja?
plocczanka, Lucynko, a Ty widziałaś kiedyś "uczciwego" złodzieja? Pieniądze i srebro zabrał a resztę wyrzucił. Ale bokiem mu ta kasa wyjdzie!
anabuko1, Aniu, faktycznie, świetnie było. Dawno tak nie szalałam jak nastolatka na koncercie.
wanda7, Wandziu, teraz to ja mądrzejsza będę. Szkoda, ze dopiero teraz.
Z żalem jest coraz lepiej. Już tylko do poduszki płaczę.
Zaraz będą zdjęcia ogrodu, tylko przegram zdjęcia.
Buziole wszystkim za miłe słowa wsparcia.
Teraz tylko dobre i miłe tematy.

A złodzieja skręci. Ja niewielu osobom źle życzę. Ale jak już tak się dzieje, to mam nadzieję, że nie na darmo.

JAKUCH, Jadziu, byłam happy i mam zamiar nadal być. Żaden wredny człowiek nie pozbawi mnie uśmiechu! Choć ciężko jest mi chwilami. Złe przeżycia wiele nas uczą. Szkoda, ze trzeba przez to przechodzić. Teraz już pilnuję torebki jak oka w głowie.
leszczyna, Krysiu, faktycznie, udało nam sie pod samą sceną być. I na próbie. Bajka. Korzystam z życia pełnymi garściami.

Co do podlewania pokrzywą to nie przesadzaj. Ja podlewam raz w miesiącu.
kania, Kasiu, korzystam ile wlezie ale baterie najlepiej ładuję pracując w ogrodzie.

Co do złodzieja, to masz rację. Człowiek ciuła i ciuła, żeby mamie pomóc (mój tatuś już 9 lat nie żyje) a taki skur ....l przyjdzie i zabierze. Ale faktycznie to tylko pieniądze. Wszystko co dla mnie najważniejsze złodziej nie da rady ukraść.
Margo2, Gosiu, tak, to zwykli ludzie. I okazuje się, ze bardzo sympatyczni.

alicjad31, Alu, znajomi mówili, że mnie nie było widać. Trudno. Nie po to poszłam na koncert, żeby w telewizji zaistnieć, tylko żeby się dobrze bawić.

I już się nie denerwuję. Przynajmniej się staram.

Madziagos, Magda, gdybym ja tego złodzieja w ręce złapała ....
Węgla nie da rady kupować w miarę potrzeby. U nas czym więcej kupisz, tym taniej. W dodatku jest jeden koszt dostawy. Dlatego zbieramy cały rok, żeby kupić od razu więcej.
Teraz i ja będę cwana. Szkoda tylko, ze taką bolesną nauczkę przeszłam. Jedyna szansa, że złodziej będzie chciał karta w sklepie zapłacić, wtedy wpadnie. Ale ... wątpię.
Dobrze, że Tobie się udało znaleźć winowajcę!

A wracając do dobrych rzeczy, to faktycznie, wieniec dożynkowy to mój pomysł.

kropelka, Mariolka

iwona0042, Iwonko, ludzie są podli. W portfelu miałam zdjęcia ze Stasieńkiem robione w takiej maszynie. Wygłupialiśmy się. Złodziej widział komu zabiera portfel! Nic go nie ruszyło.
kasia100780, Kasiu

TerDob, Tereniu, już jest lepiej. Dam radę. Kto jak nie ja?

plocczanka, Lucynko, a Ty widziałaś kiedyś "uczciwego" złodzieja? Pieniądze i srebro zabrał a resztę wyrzucił. Ale bokiem mu ta kasa wyjdzie!
anabuko1, Aniu, faktycznie, świetnie było. Dawno tak nie szalałam jak nastolatka na koncercie.

wanda7, Wandziu, teraz to ja mądrzejsza będę. Szkoda, ze dopiero teraz.

Zaraz będą zdjęcia ogrodu, tylko przegram zdjęcia.
Buziole wszystkim za miłe słowa wsparcia.
Teraz tylko dobre i miłe tematy.