Rośliny doniczkowe - effa
- effa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oto on:

Czytałam, że te szczepione powinno się delikatnie podlewać w okresie zimy, mam tylko nadzieję, że u mnie przetrwa do wiosny
Macie może jakieś doświadczenie? Rady mile widziane
A to taka moja mała pocieszajka zakupiona na kiermaszu kwiatowym:

Kosztował 10zł i nie mogłam się oprzeć, tym bardziej, że chorowałam na takiego
a wczoraj tej samej wielkości znalazłam w kwiaciarni za 16 zł
Bo o tym szczepionym to już normalnie nie wspomnę bo aż się zła robię - na kiermaszu były takie po 10zł a jakieś babsko w kwiaciarni wcisnęło go mojemu M za 28zł !!!!
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
bardzo mi się podobają te szczepione kaktusy są naprawde takie ...ozdobne
powiedzcie jednak jak to jest,przecież to żywa roślina tak? no to dlaczego są w różnych kolorach,przecież w naturze nie ma żółtych czy czerwonych kaktusów...no i jeszcze jeden problem ,one rosną tak samo jak zwykłezielone kaktusy i czy też muszą mieć okres zimowania?
tyle moich pytań ,bo ja ciekawska baba jestem ,a tak w ogóle to piękne kaktuski
tyle moich pytań ,bo ja ciekawska baba jestem ,a tak w ogóle to piękne kaktuski
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewo zarówno ten szcepiony kaktusik, jak i pocieszajka, bardzo mi się spodobały.
Ja też mam takiego szczepionego, i dobrze, że do Ciebie dziś trafiłam, bo nie wiedziałasm, że się go w zimę podlewa. Jak zgłębisz ten temacik, to napisz.
A tą wstrętną naciągaczkę w kwiaciarni, to na Twoim miejscu, bym psami poszczuła. Tak naciągnąć Twojego M i nadwyrężyć budżet. Nie może tak być
Ja też mam takiego szczepionego, i dobrze, że do Ciebie dziś trafiłam, bo nie wiedziałasm, że się go w zimę podlewa. Jak zgłębisz ten temacik, to napisz.
A tą wstrętną naciągaczkę w kwiaciarni, to na Twoim miejscu, bym psami poszczuła. Tak naciągnąć Twojego M i nadwyrężyć budżet. Nie może tak być
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- effa

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Dziękuję Kasiu za odwiedziny i miłe słowa 
Panią z kwiaciarni też bym udusiła, ale z drugiej strony "widziały gały co brały". Mój M po prostu nie zna się na cenach i nawet nie wiedział że przepłacił, jak mu powiedziałam że za tą cenę to by mi dwa kupił normalnie, a na kiermaszu nawet trzy to też się zezłościł, no ale cóż... Pani kwiaciarka też zarobić musi i marżę swoją daje
takie prawo rynku
Co do szczepionych kaktusików to znalazłam takie o to informacje.
Dzisiaj pokażę mojego drugiego grudniczka, który wczoraj raczył pokazać kwiatuszka w pełnej okazałości

Panią z kwiaciarni też bym udusiła, ale z drugiej strony "widziały gały co brały". Mój M po prostu nie zna się na cenach i nawet nie wiedział że przepłacił, jak mu powiedziałam że za tą cenę to by mi dwa kupił normalnie, a na kiermaszu nawet trzy to też się zezłościł, no ale cóż... Pani kwiaciarka też zarobić musi i marżę swoją daje
Co do szczepionych kaktusików to znalazłam takie o to informacje.
Dzisiaj pokażę mojego drugiego grudniczka, który wczoraj raczył pokazać kwiatuszka w pełnej okazałości

-
Saraaa
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zaraz idę sprawdzić to info o kaktysach, ale najpierw muszę wyrazić mój zachwyt nad kwitnącym gridniczkiem.
Ewuś, piękny kolorek, taki biało różowy. I jak Ci one fajnie na baczność stoją. Moje wisiały bezwładnie
Zdjęcia zrobione po mistrzowsku.
6 z plusem za całokształt
Ewuś, piękny kolorek, taki biało różowy. I jak Ci one fajnie na baczność stoją. Moje wisiały bezwładnie
Zdjęcia zrobione po mistrzowsku.
6 z plusem za całokształt
Moje doniczkowce i sukulenty
- anoli

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Nie przychodzą mi powiadomienia z Twojego wątku, a tu takie cudeńka. Kaktusiki i grudnik rewelacja, bardzo mi się podobają osłonki kaktusowe - takie radosne kolory
Cudne zdjęcia grudniczkowi zrobiłaś, takie artystyczne 
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona