Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Oj tak Ewelinko , prawda. Zawsze to na chwilę się wyskoczy w przerwie gdy obiad się gotuje. Gdybym miała jechać na działkę oddaloną od domu, to już by musiała być wyprawa na conajmniej pół dnia. :wink:
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przebiśniegi o tej porze roku cieszą tak bardzo jak róże w pełni lata :D
Olu, pięknie je pokazałaś ;:173
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U Ciebie też zwiastuny wiosny się pokazały Olu ;:333. Taka mała rzecz a jak cieszy! :D
Miłego weekendu!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochani, właśnie wróciłam z ogrodu. ;:7
Ledwo wlóczę nogami ale jestem spełniona i szczęśliwa. :heja To jest to co tygryski kochają najbardziej!
Usunęłam wszystkie po zimowe badyle i liście, zgrabiłam cały ogród, obcięłam powojniki i hortensje bukietowe.
Zajrzałam do hortensji ogrodowych jak się mają pod włókniną. Pąków pełno ,więc niech jeszcze siedzą opatulone. ;:108
Coraz więcej znalazłam odbijających roślinek, jak tylko suche liście z rabat usunęłam. :tan
Jeszcze trochę i przyjdzie czas na róże i trawy. Teraz muszą spokojnie czekać na swoją kolej.
A wy jak tam, też podziałaliscie dziś na ogrodzie?

Aguś przebisniegów mam dość pokaźne dwie kępki. Masz rację cieszą takie pierwsze kwitnienia bardzo. :uszy

Maryniu przy dzisiejszym sprzątaniu jeszcze więcej znalazłam takich oznak wiosny.
I powiem ci mam dość, ciekawe czy jutro wstanę... ;:306
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Byłam i ja Olu na działce i 3 godz.intensywnie się wygimnastykowałam przy wycinaniu a właściwe wyłamywaniu bo to szybciej szło zeszłorocznych chabazi...
Chwilami plecy ostro się buntowały ale pooszło...Po powrocie szybki obiadek i ;:41 Po godzince byłam już zregenerowana aż miło! :tan A Ty się jutra obawiasz ?przecież Ty młoda kobitka jesteś !!! ;:131
A teraz przy sobocie po robocie luzik i pełny relaxik ;:304

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Ja też ledwo zipię i wszystko mnie boli, gdyż też popracowałam. Do obcięcia zostały mi jeszcze jeżówki, może jutro je ciachnę. Powiedz skąd wiedziałaś że można już przyciąć hortensje- nie za wcześnie?
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Olu,i u Ciebie pierwsze kwiatuszki sie pokazały,jakie to miłe ,pracy mamy wszyscy dużo,ja też przez poprzednie dwa dni urobiłam sie od rana do 17 i dzisiaj już takiej werwy nie miałam ,no i krócej byłam w ogrodzie ,ale jedną dużą rabatę popchnęłam :uszy ,pozdrawiam i pięknej niedzieli życzę :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu co za dziwactwo, żeby cieszyć się z bolących kości. ;:113 Jak to zapalonym ogrodniczkom niewiele trzeba do szczęścia, parę chwil grzebania w ziemi i wypatrywania z nosem przy ziemi pierwszych oznak wiosny. ;:306 Masz siewki ostróżek bylinowych? Jakoś nigdy nie pomyślałam o siewie. ;:131
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień doberek wszystkim.Obrazek
W piątek obiecałam sobie że w weekend odsypiam cały tydzień. Wczoraj pospałam do 8 -ej a dziś o 6-ej oczy szeroko otwarte. ;:306 A że za oknem powitało mnie piękne ;:3 , co tu dużo myśleć złapałam aparat i dawaj na ogród. Sąsiedzi jak mnie zobaczyli to pewnie pukali się w czoło... ;:108
Mam nadzieję że jeszcze spali... ;:173
I na tym zapowiedź dobrej pogody się skończyła, zaczęło straszyć deszczem i teraz delikatnie pada.
Jeszcze szybko psa wytargałam na siku , żeby później jej dupka nie zmokła. ;:306
Z jakim wzrokiem Daisy popatrzyła na mnie , jak kazałam jej wstać...jakby mogła to by zabiła, że jej przeszkadzam a ona w najlepsze śpi. ;:306

Maryniu wiesz, zakwasy zawsze mogą być po takim okresie nieróbstwa...
Bardzo czułam mięśnie nóg, tym bardziej że w pracy ostatnio dużo siedzę i moje nogi źle to znoszą.
Ale jest dobrze... ;:7 Mogłabym znów dziś wyskoczyć , ale za bardzo nie mam co robić.
Z grubsza posprzątane, plewić nie plewię bo po zimie nie wiadomo gdzie co pochowane.
Róż jeszcze nie tykam, trawy też czekają... Muszę kupić miedzian i niedługo prysnąć róże.
Na razie to w planach...

Obrazek

Marlenko moje hortensje już miały patyczki z dość nabrzmiałymi noskami. Zawsze je ciacham w marcu. Nic im nie będzie...Możesz śmiało ciąć. ;:108
Tylko ogrodowe hortensje zostawiłam jeszcze okryte, bo one mogą zmarznąć a pąki zawiązują na zeszłorocznych pędach. A mam ich 6 szt. I tych nie obcinamy tylko wycinamy uschnięte pędy.

Obrazek

Martuś ty to widziałam na całego już działasz. ;:219
Ja jeszcze aż tak nie jestem do przodu. Wydaje mi się że jest jeszcze bardzo mokro, przynajmniej u mnie. Też będę musiała zrobić miejsce pod róże które zamówiłam. Na niektóre miejscówka jest ale reszta to nie wiadomo gdzie ma mieszkać... ;:306 Muszę im lokum przygotować...
Żeby mnie nie zaskoczyły tylko....

Obrazek

Soniu a jakie spragnione tego byłyśmy!!Obrazek
Wczoraj moje młodsze dziecko siedziało na huśtawce słuchając muzyki i patrzyło jak działam na ogrodzie. I mówi mi nie myśl sobie że ja kiedyś będę przy tym robić... ;:306
Nigdy nic nie wiadomo. Jaka fajna szkoła po gimnazjalna jest u nas ..Technikum architektury krajobrazu. Ja bym mogła do niej z chęcią iść... ;:215
Soniu ostróżki siałam ale jednoroczne. Bylinowe próbowałam w zeszłym roku wysiać ale jakoś słabo przyrastały a w końcu padły. Nic z nich nie było...
Te jednoroczne polecam. Udają się w 100 % a piękne są.

Obrazek

No i pada u mnie. Okno mam uchylone i słyszę deszczyk... ;:218
Na koniec jeszcze parę fotopstryków i lecę w odwiedziny do waszych wątków...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tu to nie wiadomo czy coś dojrzycie....Ale musiałam to zdjęcie wstawić. Sasanki będą!!!
Cieszę się z nich jak głupia. Ciekawe jaki kolorek? ;:167

Obrazek

No i bym zapomniała. Przyleciały szpaczki, jak co roku działają w naszej budce...
Kurcze mieliśmy ją z lekka przelecieć nową farbą i tak jakoś zeszło. Ale ptaszkom widzę pasuje... ;:215 Ostro już remont w środku zaczęły... ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłej niedzieli kochani.Obrazek
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

:wit Ale piękne zdjęcia szpaków , a budka piętrowa dwa wejścia widzę :)
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p
Od: 26 maja 2016, o 20:39

Post »

Olu, fantastycznie Twój ogród budzi się po zimie! I jakie masz miłe towarzystwo! :) Dzisiaj pogoda także jest cudna - planujesz jakieś prace czy raczej będziesz odpoczywać?

Ja dopiero dziś zaczynam wstępne porządki na balkonie. Odespałam moje wojaże i czas zakasać rękawy. Pewnie jutro ja nie będę mogła wstać (i to nie dlatego, że to tak niemile widziany poniedziałek! :D

Ściskam Cię mocno!
Zapraszam na Anusiny balkonik :)
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

_oleander_ ja też dzis skoro świt działałam na działce a teraz delektuje się pięknym dniem leżąc na leżaku :heja idąc za Twoją radą obcięłam dziś hortensje a patyczki wrzuciłam di kubeczka z wodą, a nóż uda mi się je ukorzenić.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Adamanna masz rację, budka ma dwa wejścia, ale nie jest podzielona na parter i piętro...
To jedna całość. Po prostu ptaszki mają wlot i wylot. Albo wyjście ewakuacyjne jak przystało na porządną budowlę.... ;:306

Aniu tak jak pisałam powyżej ,rano straszyło deszczem ale za to później pogoda się zrobiła przecudowna!Tak ;:3 grzeje że na termometrze od strony południowej miałam przeszło 20 stopni...
Gdyby nie wiatr który ochładza powietrze byłoby gorąco.
Dziś nic nie robię, odpoczywam. Byłam na spacerku z psem a niedługo idę do koleżanki obgadać nasze spotkanie czwartkowe. Robimy sobie w cztery osoby z poprzedniej pracy, spotkanie z okazji Dnia Kobiet. ;:108

Marlenko dobrze że ciachnęłaś hortensje. To już czas na nie. Sonia też wczoraj dawała sygnały , że to już...Rany ,marzec....początek właściwie a tu leżaczki.. :uszy .Moi sąsiedzi wczoraj też grillowali na całego. Sezon rozpoczęli...
Z patyczkami warto próbować. W tamtym roku się bawiłam a teraz mam problem , bo nie mam miejsca żeby je wsadzić i ładnie wyeksponować w przyszłości. Na razie siedzą wszystkie na jednej rabacie...Ale żeby każdy miał takie problemy , prawda :?:
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Fajnych masz lokatorów, jeszcze w tym roku ich nie sporkałam ;:185
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Olu nie kupiłam jeszcze nasion mam nadzieję ,ze ubiegłoroczne się wysiały i bedzie sporo siewek, bo mam je każdego roku .Niestety tylko niebieskie, różowych niet .Kurcze chciałam jutro jechać na prześledzenie co i gdzie, a tu padzy :wink: i to dosyć porządnie .Ciekawe czy do jutra przestanie.Fajne lokum dla ptaszków z wyjściem awaryjnym ;:215 Śledzenie wiosny niczego sobie ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”