Witam,
Dziś dzień spędzony w ogrodzie. Coś przesadzałam,coś innego dosadzałam. Troszkę sobie użyłam.
Soniu stara kępą kokoryczy kwitła wiosną a teraz kwitną siewki. A w zeszłym roku kwitła stara kępa do lata ale nie było siewek. Aminki są jednoroczne. U mnie licho rosną ,ale w Twojej lżejszej ziemi powinny pokazać całe piękno i jeszcze mogą się wysiać. Skoro się podobają to to nasionka będą.
Mariolu to kupiłam jako Cibora zmienna, czyli papirus,kocia trawa. Będę ją traktować jako pokojową roślinę.
Jolu może przyszły rok będzie lepszy dla Twoich pomidorów.Nasionka zbieram.
Florian ja też bardzo lubię kleomę, bo kwitnie do pierwszych przymrozków. Co roku wysiewam, choć wolałabym,żeby się wysiewała sama. A co do pomidorów w przyszłym roku siej. Ja lubię wysiewać i je pikować. Potem wysadzam,a resztą zajmuje się M. czyli kołki ,podwiązywanie i prowadzenie grona. Podkreślam,że niczym je nie pryskamy.
Marysiu moje czarne jak dojrzewają to są w środku czerwone i mi bardzo smakują.Jeśli masz na nie ochotę to służę nasionkami.
Alu nie zrażaj się niepowodzeniami w siewach, Tak czasem bywa. Ja lubię zbierać nasionka i wysiewać swoje, bo mam gwarancje ,że wzejdą.