Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Mi to żaden notesik nie pomoże, przy wiosennym porządkowaniu ogrodu niechybnie jesień mnie zastanie, zrobię tyle ile zdołam, resztą się martwić nie zamierzam, o!
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam niedzielnie :wit , ja wrzosy przycinam na wyczucie, nie książkowo ;:185 . Moje rabaty są w zupełnie innych warunkach jak Wasze ogrody, bo blisko domu. Ciepło odbija od ścian i rośliny rosną zupełnie inaczej ;:108
U mnie dzisiaj ciepło, ale bez ;:3 tak ponuro.
Dziwne, bo mnie dzisiaj nic a nic nie boli, czuję się jak dzierlatka, a wczoraj ledwo wygramoliłam się z wanny ;:306
Miłego dnia i dużo słoneczka ;:168
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Marysiu cudne masz prymulki, krokusy , miodunkę i to są ranniki, no i kurki jak piękne damy ;:138 Pokazuje co Ci tam kwitnie , choćby powielane zdjęcia , ale codziennie bardziej rozwinięte, bo tego teraz najbardziej nam potrzeba. Zobacz u mnie o co Cię pytam :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Marysiu u Ciebie już tak cudownie pachnie wiosną ;:196
Kurki i swojskie jajeczka i mi się marzą ale niestety, póki co nie mamy ich gdzie trzymać, brakuje pomieszczenia i może za 2-3 latka uda mi się to moje marzenie zrealizować ;:224
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

No a ja się właśnie wczoraj rozebrałam w prawdzie tylko do sweterka ,ale dziś wstałam z katarem. ;:306
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu - ja poproszę o jeden taki serek koryciński :tan
Być może to zbyt śmiała prośba - ale co, pomarzyć sobie zawsze można. :oops:
Wiosenka nadeszła, jeśli jeszcze nie do wszystkich ogrodów to na pewno do naszych serduszek ;:167
Ja też się przymierzam do wrzośców, bo te rzekomo mniej wypadają niż wrzosy. A wczoraj już widziałam kwitnące w ogrodach i jestem pod ogromnym ich wrażeniem ;:3
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Czyli już czas przycinać budleje, a wczoraj właśnie patrzyłam na nie i nie wiedziałam, co zrobić. Trzeba będzie jutro z sekatorem ruszyć.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ASIU ja swoje budleje już przycięłam w lutym, mam jeszcze białą i tak sie zastanawiam jak mocno ją ciachnąć - biała jest mniej okazała, znacznie mniejsza i jej kwiatostany tez mniej urocze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam poobiednio :wit po obiedzie herbatka, a do herbatki FO :D

Iwonko a próbowałaś? bo ja nie ale listy na zakupy pomagają, szczególnie tworzone przez jakiś czas, bo te ad hoc też nie ;:185 Wszystkich nas nie tylko jesień ale i zima zastanie z nie do końca wykonanym planem Obrazek

Eluś to się ciesz że nic nie boli :tan a może za bardzo się oszczędzałaś? żartuję ! na takie zmęczenie świetnie robi kąpiel, bo prysznic to nie to samo ;:185 Co prawda dalej mam wannę ale jakoś prysznic zwycięża i wanna tylko wtedy jak mnie coś boli ;:131 Dziękuję niestety słoneczka ani trochę, a nawet zrobiło się tak ciemno i mroźny wiatr wiał, że myślałam..... no nie powiem co ;:223 Miłego popołudnia Obrazek

Karolinko dziękuję! Obrazek ja mam wisterię ale nie kwitnie, co prawda ma już kilka lat i może lata chwila, ale jeszcze kwiatów nie miała ;:185 Na wiosnę cieszymy się z każdego rozwiniętego kwiatucha więc zdjęcia są podobne ;:131

Aniu już dzisiaj nie jest tak ładnie, bo ponuro i coś wisi w powietrzu ;:202
Ja odkąd zostałam w domu (emerytura) to już wcześniej zadbałam o kurnik i od razu na wiosnę pojechałam kupić 5 pierwszych kurek. Kurnik kupiłam na Al taki skręcany, ale stoi do dzisiaj i służy kochinom :D Na Twoim miejscu zbudowałabym kurnik z tego Twojego kamienia ;:333 oczywiście nie Ty, ale może ktoś pomógłby Obrazek Jak nie z kamienia to pisałaś że macie sporo drewna i takie są świetne kurniki, a przykładów w necie pełno Obrazek
Jak będziesz chciała, to będziesz miała Obrazek

Elu to znaczy, że rozsądek trzeba zachować ;:306 a na katar uderzeniowa dawka rutonoscorbinu tak 3 x po 6 tabletek Obrazek

Bea dla Ciebie wszystko Obrazek

Obrazek

Nie ma wrzośców, a te wrzosy dostałam w Casto za tzw elektrograty sadzonki były nie duże, ale świeże i w doskonałym stanie/ ładnie się przyjęły, a rosną w kwaśnym torfie a powierzchnię wykorowałam i widzę że są zadowolone. Według mnie wrzosy do tej pory w zimie wysychały i dlatego padały. Rosną przy ścianie domu, ale pod północno-zachodniej strony :D Wrzośce miałam dawno nie w tym ogrodzie, małą wiedzę i nie rozróżniałam wrzosów i wrzośców ;:131

Asiu trzeba wszystko przycinać, a budleje muszę radykalnie bo jak je oszczędzam to potem nie sposób zrobić zdjęć kwiatkom. W tym roku kwitła chyba na wysokości 3 m ;:oj
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Smakowitości serwujesz Marysiu takie swojskiego serku dawno nie jadłam .Ostatni raz jak miałam naście latek czyli to już prehistoria to samo z mlekiem :wink: Jednak jeszcze pamiętam smak tych rarytasów swojski chlebek swojskie mleko i serek a w czasie upałów maślanka po udziałanym maśle Ach pozostały tylko wspomnienia.U mnie też beznadziejna pogoda
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Taki ser to i ja bym zjadła szkoda że tak daleko jesteś he, he.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Serek taki, że aż mi ślinka cieknie ;:oj
Co do kurnika Marysiu, to my z blachy planujemy zrobić i docieplić styropianem- najszybciej i najtaniej chyba ;:131 Ale w tym roku to już na pewno czasu po prostu na to zabraknie, bo ktoś musi pieniążki zarabiać ;:224 A na najbliższe miesiące są niestety inne, ważniejsze wydatki zaplanowane.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Apetycznie wygląda ten ser, ale ja tylko w serniku :heja ;:131
Idę święcić palmę ;:108 ;:118
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale pysznie Marysiu ;:215 my dziś leniuchujemy strasznie, żeby nie pies to pewnie bym na dwór nie wyszła dziś wcale, no ale taka pogoda, więc należy się prawda :wit
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu szef stada bardzo przystojnyObrazek
Moje pierwiosnki jeszcze śpią i na razie chyba pobudki mieć nie będą ;:oj
Moja nowalijka też świetnie daje radę ;:333
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates