Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
- zielonajagoda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
Mi to żaden notesik nie pomoże, przy wiosennym porządkowaniu ogrodu niechybnie jesień mnie zastanie, zrobię tyle ile zdołam, resztą się martwić nie zamierzam, o!
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam niedzielnie
, ja wrzosy przycinam na wyczucie, nie książkowo
. Moje rabaty są w zupełnie innych warunkach jak Wasze ogrody, bo blisko domu. Ciepło odbija od ścian i rośliny rosną zupełnie inaczej
U mnie dzisiaj ciepło, ale bez
tak ponuro.
Dziwne, bo mnie dzisiaj nic a nic nie boli, czuję się jak dzierlatka, a wczoraj ledwo wygramoliłam się z wanny
Miłego dnia i dużo słoneczka

U mnie dzisiaj ciepło, ale bez

Dziwne, bo mnie dzisiaj nic a nic nie boli, czuję się jak dzierlatka, a wczoraj ledwo wygramoliłam się z wanny

Miłego dnia i dużo słoneczka

Pozdrawiam Ela
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Marysiu cudne masz prymulki, krokusy , miodunkę i to są ranniki, no i kurki jak piękne damy
Pokazuje co Ci tam kwitnie , choćby powielane zdjęcia , ale codziennie bardziej rozwinięte, bo tego teraz najbardziej nam potrzeba. Zobacz u mnie o co Cię pytam 

- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Marysiu u Ciebie już tak cudownie pachnie wiosną
Kurki i swojskie jajeczka i mi się marzą ale niestety, póki co nie mamy ich gdzie trzymać, brakuje pomieszczenia i może za 2-3 latka uda mi się to moje marzenie zrealizować

Kurki i swojskie jajeczka i mi się marzą ale niestety, póki co nie mamy ich gdzie trzymać, brakuje pomieszczenia i może za 2-3 latka uda mi się to moje marzenie zrealizować

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
No a ja się właśnie wczoraj rozebrałam w prawdzie tylko do sweterka ,ale dziś wstałam z katarem. 

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Marysiu - ja poproszę o jeden taki serek koryciński
Być może to zbyt śmiała prośba - ale co, pomarzyć sobie zawsze można.
Wiosenka nadeszła, jeśli jeszcze nie do wszystkich ogrodów to na pewno do naszych serduszek
Ja też się przymierzam do wrzośców, bo te rzekomo mniej wypadają niż wrzosy. A wczoraj już widziałam kwitnące w ogrodach i jestem pod ogromnym ich wrażeniem

Być może to zbyt śmiała prośba - ale co, pomarzyć sobie zawsze można.

Wiosenka nadeszła, jeśli jeszcze nie do wszystkich ogrodów to na pewno do naszych serduszek

Ja też się przymierzam do wrzośców, bo te rzekomo mniej wypadają niż wrzosy. A wczoraj już widziałam kwitnące w ogrodach i jestem pod ogromnym ich wrażeniem

- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Czyli już czas przycinać budleje, a wczoraj właśnie patrzyłam na nie i nie wiedziałam, co zrobić. Trzeba będzie jutro z sekatorem ruszyć.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
ASIU ja swoje budleje już przycięłam w lutym, mam jeszcze białą i tak sie zastanawiam jak mocno ją ciachnąć - biała jest mniej okazała, znacznie mniejsza i jej kwiatostany tez mniej urocze.
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam poobiednio
po obiedzie herbatka, a do herbatki FO
Iwonko a próbowałaś? bo ja nie ale listy na zakupy pomagają, szczególnie tworzone przez jakiś czas, bo te ad hoc też nie
Wszystkich nas nie tylko jesień ale i zima zastanie z nie do końca wykonanym planem
Eluś to się ciesz że nic nie boli
a może za bardzo się oszczędzałaś? żartuję ! na takie zmęczenie świetnie robi kąpiel, bo prysznic to nie to samo
Co prawda dalej mam wannę ale jakoś prysznic zwycięża i wanna tylko wtedy jak mnie coś boli
Dziękuję niestety słoneczka ani trochę, a nawet zrobiło się tak ciemno i mroźny wiatr wiał, że myślałam..... no nie powiem co
Miłego popołudnia
Karolinko dziękuję!
ja mam wisterię ale nie kwitnie, co prawda ma już kilka lat i może lata chwila, ale jeszcze kwiatów nie miała
Na wiosnę cieszymy się z każdego rozwiniętego kwiatucha więc zdjęcia są podobne
Aniu już dzisiaj nie jest tak ładnie, bo ponuro i coś wisi w powietrzu
Ja odkąd zostałam w domu (emerytura) to już wcześniej zadbałam o kurnik i od razu na wiosnę pojechałam kupić 5 pierwszych kurek. Kurnik kupiłam na Al taki skręcany, ale stoi do dzisiaj i służy kochinom
Na Twoim miejscu zbudowałabym kurnik z tego Twojego kamienia
oczywiście nie Ty, ale może ktoś pomógłby
Jak nie z kamienia to pisałaś że macie sporo drewna i takie są świetne kurniki, a przykładów w necie pełno
Jak będziesz chciała, to będziesz miała
Elu to znaczy, że rozsądek trzeba zachować
a na katar uderzeniowa dawka rutonoscorbinu tak 3 x po 6 tabletek 
Bea dla Ciebie wszystko

Nie ma wrzośców, a te wrzosy dostałam w Casto za tzw elektrograty sadzonki były nie duże, ale świeże i w doskonałym stanie/ ładnie się przyjęły, a rosną w kwaśnym torfie a powierzchnię wykorowałam i widzę że są zadowolone. Według mnie wrzosy do tej pory w zimie wysychały i dlatego padały. Rosną przy ścianie domu, ale pod północno-zachodniej strony
Wrzośce miałam dawno nie w tym ogrodzie, małą wiedzę i nie rozróżniałam wrzosów i wrzośców 
Asiu trzeba wszystko przycinać, a budleje muszę radykalnie bo jak je oszczędzam to potem nie sposób zrobić zdjęć kwiatkom. W tym roku kwitła chyba na wysokości 3 m

Iwonko a próbowałaś? bo ja nie ale listy na zakupy pomagają, szczególnie tworzone przez jakiś czas, bo te ad hoc też nie

Eluś to się ciesz że nic nie boli

Karolinko dziękuję!

Aniu już dzisiaj nie jest tak ładnie, bo ponuro i coś wisi w powietrzu

Ja odkąd zostałam w domu (emerytura) to już wcześniej zadbałam o kurnik i od razu na wiosnę pojechałam kupić 5 pierwszych kurek. Kurnik kupiłam na Al taki skręcany, ale stoi do dzisiaj i służy kochinom

Jak będziesz chciała, to będziesz miała

Elu to znaczy, że rozsądek trzeba zachować

Bea dla Ciebie wszystko

Nie ma wrzośców, a te wrzosy dostałam w Casto za tzw elektrograty sadzonki były nie duże, ale świeże i w doskonałym stanie/ ładnie się przyjęły, a rosną w kwaśnym torfie a powierzchnię wykorowałam i widzę że są zadowolone. Według mnie wrzosy do tej pory w zimie wysychały i dlatego padały. Rosną przy ścianie domu, ale pod północno-zachodniej strony

Asiu trzeba wszystko przycinać, a budleje muszę radykalnie bo jak je oszczędzam to potem nie sposób zrobić zdjęć kwiatkom. W tym roku kwitła chyba na wysokości 3 m

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Smakowitości serwujesz Marysiu takie swojskiego serku dawno nie jadłam .Ostatni raz jak miałam naście latek czyli to już prehistoria to samo z mlekiem
Jednak jeszcze pamiętam smak tych rarytasów swojski chlebek swojskie mleko i serek a w czasie upałów maślanka po udziałanym maśle Ach pozostały tylko wspomnienia.U mnie też beznadziejna pogoda

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Taki ser to i ja bym zjadła szkoda że tak daleko jesteś he, he.
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Serek taki, że aż mi ślinka cieknie
Co do kurnika Marysiu, to my z blachy planujemy zrobić i docieplić styropianem- najszybciej i najtaniej chyba
Ale w tym roku to już na pewno czasu po prostu na to zabraknie, bo ktoś musi pieniążki zarabiać
A na najbliższe miesiące są niestety inne, ważniejsze wydatki zaplanowane.

Co do kurnika Marysiu, to my z blachy planujemy zrobić i docieplić styropianem- najszybciej i najtaniej chyba

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;

- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Apetycznie wygląda ten ser, ale ja tylko w serniku

Idę święcić palmę

Idę święcić palmę

Pozdrawiam Ela
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ale pysznie Marysiu
my dziś leniuchujemy strasznie, żeby nie pies to pewnie bym na dwór nie wyszła dziś wcale, no ale taka pogoda, więc należy się prawda 

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu szef stada bardzo przystojny
Moje pierwiosnki jeszcze śpią i na razie chyba pobudki mieć nie będą
Moja nowalijka też świetnie daje radę

Moje pierwiosnki jeszcze śpią i na razie chyba pobudki mieć nie będą

Moja nowalijka też świetnie daje radę

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8