Podpowiadam: w R&Ć i w .....bundzie już są jesienne oferty
Mój ogród wśród łąk część 5
- Pulpa222
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk część 5
Róże pokazałaś śliczne. Cały czas zastanawiam się nad Artemisem, ale mam sporo białego w ogrodzie, bo dwie pnące ogromniaste. On ma śliczny układ płatków i tyle kwiatów na gałązce
.
. Reszty nie zdążyłam obejrzeć
.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Małgosiu jaki masz cudny busz w ogrodzie. Różane panienki też super zaczynają kwitnienie...
U mnie również od południa zaczęło lać i to dość mocno...Miałam jechać na miłe spotkanie z koleżanką na Rodosie i niestety wylądowałyśmy w domu.
Ulewa połamała mi niektóre róże. Widzę że zwisają i nadają się do bukietu...
Z tym winem to serio? Takie zapasy masz że aż skrzynię potrzebujesz?

U mnie również od południa zaczęło lać i to dość mocno...Miałam jechać na miłe spotkanie z koleżanką na Rodosie i niestety wylądowałyśmy w domu.
Z tym winem to serio? Takie zapasy masz że aż skrzynię potrzebujesz?
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu, pytasz, jak minęła niedziela, hmmm...ano podobnie, jak u Ciebie, z niedosytem ogrodowym z powodu deszczu, ale nie całkiem bezczynnie. Okazuje się, że w pelerynie przeciwdeszczowej też można pracować
.
Twoje różane portrety zaserwowłam sobie do porannej kawki - pyszny zestaw!
Twoje różane portrety zaserwowłam sobie do porannej kawki - pyszny zestaw!
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Po deszczowej niedzieli nastał całkiem przyjemniutki poniedziałek. Owszem, byłam w pracy jak słoneczko operowało, ale jakże milej płynął dzień. Popołudnie spędziłam w kuchni, ale bardzo przyjemnie, bo pracowałam z grzybami. Jak ja kocham grzybki. W każdej postaci. Jutro na obiad będzie u mnie pyszny sos grzybowy ( z mnóstwem grzybków) i krokiety nafaszerowane grzybami i kapustą. To cudowny czas
Miłeczko - Mnie zawsze dalie kojarzą się z Twoją osobą. Od początku mojego życia w świecie FO . Nie ściemniam, przecież wiesz. Taka fascynacja kwiatami danego gatunku jest godna podziwu, i ja to robię. Podziwiam i przekazuję dalej w świat miłość do tych cudnych kwiatów, chociaż marny ze mnie nauczyciel, bo nie przywiązuję wagi do nazw. Ale niektóre już rozróżniam
To nie Mary Rose, bo mam taką gwiazdę, ma inne kwiatki. Obstawiam Chippendale. Albo Abraham Darby...no żesz nie wiem, bo na obrazkach prawie takie same
Marysiu - Nie, to tamta pomyłka, z zeszłego roku ale jeszcze nie mogę się otrząsnąć
Aniu - Artemisa bierz w ciemno. Będziesz zadowolona.Ja chyba się skuszę na jeszcze jednego, jak zakupię najpotrzebniejsze róże na nową rabatę. To cudna róża. Będziesz zadowolona.
Aż się boję do tych szkółek zajrzeć. Dziecko do szkoły muszę wyposażać
Olka - Serio, serio. Mój M odkrył w sobie zapędy winiarskie i robi winko. Nawet dobre, ale to nie mój klimat
U Ciebie ulewa połamała róże, a u mnie całodniowy deszcz zmaltretował większość z nich. Na razie wyglądają paskudnie. Muszą się bidulki otrząsnąć.
Kasiu - Do kawki najlepiej smakują różane porteciki. Też sobie często funduję taką przyjemność o poranku
A ja jakoś nie lubię w deszczu. Musiałam wyskoczyć do warzywnika po warzywka i jesooo jak ja długo nie mogłam się rozgrzać. Ja wybieram kocyk i...kominek
Jak ja się ucieszyłam, że mam perowskię w ogrodzie. Myślałam, że zmarzła. A tu proszę...uwielbiam kolor blue

A tutaj szykuje się kolejna niebieska panienka, czyli barbula

A jaką ja mam trawę, oj dawno nie miała takiego soczystego kolorku

Na jej tle Ziguś wygląda całkiem nieźle

A przy tych pracach utknęłam na dobre

- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu róże podglądam, bo mnie kuszą.
Czy Baronessa taka niska, jak w opisach.
Szukam towarzyszki dla Chopina i Artemis. U ciebie pięknie to połączenie wygląda.
Perowskia zrobiła ci niespodziankę,
jak ją cudnie pokazałaś.
Podziwiam grzybiarzy,
bo sama nie zbieram i nie jem. Też do pietruszki używam wideł, bo urosła ogromna, a marchewka jak palec.
Muszę się doszkolić, dlaczego taka marna.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Małgosiu,
czyżby nowa rabata w toku?
czyżby nowa rabata w toku?
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aaa to dobrze, bo już się zmartwiłam
Małgoś Zyguś chyba też nie wierzy że po takiej trawie stąpa
Niestety znowu padało i nie ma kiedy kosić, bo u mnie wysoka 
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Barbule faktycznie są bardzo ładne
. Błękity, to są błękity
. Tak się czasem staram wprowadzić więcej błękitnego koloru i on gdzieś niknie po jakimś czasie. Za mało uparta jestem
.
Nową rabatę pokazujesz?; i to z jaką ścieżką
.
O Artemisie pomyślę
.
Nową rabatę pokazujesz?; i to z jaką ścieżką
O Artemisie pomyślę
Pozdrawiam Ania
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Małgosiu, ja też nie lubię w deszczu ale jak się ma na działkę ograniczony czas, to na pogodę się nie narzeka, tylko przyjmuje jaka jest i realizuje plan robót. Z powodu deszczu plan ograniczyłam do minimum ale jednak. Peleryna przeciwdeszczowa ma zaletę - komary przez nią się nie przebijają
.
Świetna perowskia
. Koteczek taki zawadiacki
. Trawa soczysta, zielona, chrupiąca, mokre lato ma swoje zalety 
Świetna perowskia
Też uwielbiam kolor niebieski w ogrodzie
Moja perovska zmarzła
, ale barbula ma się całkiem dobrze. Ale Twoja to chyba variegata? Boska 
Moja perovska zmarzła
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Wróciłam z bieszczadzkiej dziczy i nadrabiam, a tu wszyscy pędzą z wątkami...
Preferujemy ten sam sposób spędzania wakacji
Też lubimy ciszę i spokój, jedynie dla zwiedzania robimy wyjątek.
Pięknie teraz u Ciebie, i przecudne ostróżki. Kupiłam podobne niedawno, więc mam nadzieję, że się przyjmą i będą się rozsiewać jak dzikie.
Preferujemy ten sam sposób spędzania wakacji
Pięknie teraz u Ciebie, i przecudne ostróżki. Kupiłam podobne niedawno, więc mam nadzieję, że się przyjmą i będą się rozsiewać jak dzikie.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Soniu - Trawki już na swoich miejscach
Baronessa jest niską rabatówką. Mam ją pierwszy rok i jestem nią zachwycona. Zdrowa róża, krzaczek zgrabny i podoba mi się jej wyraźny, różowy kolor. Polecam. Nie wiem jaki krzak buduje Chopin, ale u mnie Artemis jest z tyłu rabaty, a od przodu przytula się Baronesse.
Madzia - U mnie totalna rewolucja. Powstaje nowa rabata wzdłuż ścieżki, dwie inne przechodzą generalne porządki ( mam zapędy do uporządkowania troszkę tego buszu ), kilka większych roślin czeka w kolejce na zmianę miejscówki. Tak mnie jakoś wzięło.
Marysiu - Oj my też z koszeniem wbijamy się pomiędzy jednym deszczem a kolejnym. Źle się kosi mokrą trawę
Aniu - Artemisa bierz w ciemno, mówię Ci
Jeśli chodzi o rabatę...to najpierw była ścieżka
Kasiu - Tak, również uważam, że mokre lato ma kilka plusów. Za głośno nie mówię, bo jednak oczekuję wraz z moimi zmokniętymi różami na kilka dni ciepełka. Ja koniecznie potrzebuję zagrzebać się na cały dzień na plaży co może uskutecznię w weekend?
Izuś - Zdobyłam taką Barbulę przez przypadek, ale jestem z niej bardzo zadowolona. Od pierwszego kwitnienia jestem jest fanką
Sylwia - Jak ja Ci zazdroszczę pobytu w Bieszczadach. Tylko raz w życiu liznęłam troszkę tej krainy. Mam niedosyt.
Jak nie przyjmą Ci się ostróżki, służę uprzejmie moimi bo siewek mam sporo, a wiosną na bank będę miała ich tysiące ( no przesadzam ale ciut będzie).
Za bramą już nic nie rośnie....jakoś smutnawo i pustawo się porobiło.

Dzielżany są cudne, prawda? Niesamowity kolor i układ płatków.

Dobrej nocy
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Małgosiu dziękuję,
pomyślę nad Baronessą, choć Chopin może ją zdominować.
Mam nadzieję, że trawy się dobrze ukorzenią i przetrwają zimę. Jak nie wiosna będą kolejne siewki.
Dzielżan z trawami i ulem,piękny widok. 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne róze
A te ostrózki.To ponowne ich kwitnienie??
Taki dorodne i takie wysokie.Suuper.
Czymś ich karmisz,że takie dorodne???
A te ostrózki.To ponowne ich kwitnienie??
Taki dorodne i takie wysokie.Suuper.
Czymś ich karmisz,że takie dorodne???
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Re: Mój ogród wśród łąk część 5ycznych dodałabym
Małgosiu - przyglądam się Twojej ubiegłorocznej pomyłce i na Abrahama mi ta różyczka nie wygląda. No chyba, że mój komputer przekłamał kolor. On w naturze bardziej morelowy niż różowy. Do cech charakterystycznych dla Abrahama ( może to pomoże Ci w identyfikacji) wyróżnia się on tym, że ma duże i ostre kolce oraz to że w pierwszych latach pokłada się . Na Forum często czytam, że żeby dostrzec jego piękno, trzeba się pod nim położyć.
Czy Papageno jest u Ciebie zdrowa? U mnie więcej poplamionych liści niż tych bez plam.
Czy Papageno jest u Ciebie zdrowa? U mnie więcej poplamionych liści niż tych bez plam.