Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Post »

Lucynko! z tą nieśmiałością to nie przesadzajmy :;230 ja tylko nie lubię się narzucać, może miałam do czynienia z takimi i uraz pozostał :D Wygląda na to że ja też będę w formie na święta więc wszystko dobre co się dobrze kończy :;230
O rodzinie można godzinami ;:162
Śliczna ta Twoja wiosenka ;:63 tulipan ma niespotykany kolor i cesarskie ładnie Ci kwitną.
Śpij spokojnie dam Ci buziaka na dobranoc ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aż przykro czytać, że twoja mama może sama siedzieć w święta mając syna za ścianą
Ale czasem tak jest
Moja mama opiekuje się właśnie teściową. Babcia teraz mieszka u rodziców
Starość jest straszna. Tylko nikt niestety nie wybiera swojego losu
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie w tym zabieganym przedświątecznym dniu (raczej wieczorem :;230 )
Duużo pracy sobie zaplanowałam na dzisiaj, niewiele zrobiłam, ale nie płaczę. Zdążę.

Dario - ciekawostką jest to, że moja bratowa zapadła na bardzo poważna chorobę, w wyniku której już nigdy nie będzie samodzielnie chodziła. Albo wózek, albo balkonik, ewentualnie 'po ścianie'. Myślałam, że czegoś ją to nauczyło. Myliłam się. Bardzo! ;:174

Staszko - ;:180 ;:167 ;:196

Kasiu [Kasiula] - nie zostanie odtrącona. Dobrze 'wyprała mózgi' swoim dwóm córkom i synowi. Dla nich matka to święta nieomylność. Do babci zaglądają tylko wtedy, gdy wiedzą, że matka nie widzi. Ciągle jej się boją, albo nie chcą sprawić przykrości. Trudno mi ich zrozumieć. Nawet mój brat nie jest w stanie mi tego wytłumaczyć. Już dawno przestał spodnie nosić. Tak mu wygodnie. Tylko jedna z córek nie dała się zmanipulować, ale to dlatego, że była nielubiana przez matkę i u babci znajdowała miłość. Niestety, ona mieszka w USA. ;:131

Marysiu [Maska] - mnie możesz nawet dokopać, nie obrażam się nigdy na nikogo i o nic. ;:185
Cieszę się, że wracasz do zdrowia. Dzięki temu święta będą dla Ciebie i rodzinki przyjemniejsze. ;:333
A z rodziną podobno tylko na zdjęciach się dobrze wychodzi. No, może nie z każdą, ale często tak bywa. ;:108
Świetnie mi się spało. Dziękuję. ;:167

Gosiu [Margo] - Tak, masz rację. Starość się Panu Bogu nie udała. Wobec tego nie pozostaje nam nic innego, jak przyjąć z pokorą to, co nam jest dane. ;:168

Majowo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miałam chwilę pobyć na Fo, ale nie chce mi się do garów zmykać. Zmyknę, tylko jeszcze do Was zajrzę.
Dobrej spokojnej nocy. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Lucynko, wesoło, wiosennie u Ciebie ;:333
Fajna odskocznia przy tej szarudze za oknem. Ja próbuje zrobić zdjęcie moim lampkom na zewnątrz, ale niezbyt wychodzi ;:222
U mnie dziś dzień leniuchowania. Większość świąt się goszczę, więc mam mniej pracy niż zawsze :heja
Przyjemnej pracy w kuchni ;:196
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko czego Ty jeszcze nie wymyślisz, chyba z przepracowania ;:185
Współczuję Ci bardzo i ja mieszkałam w bloku i pamiętam takie akcje, a jeszcze 10 lat temu dużo lokatorów sprzedawało mieszkanie a nowi kuli, targali i stukali i co chwile ktoś inny. Tutaj jak szaleję to sama sobie :;230
Życzę żeby szybko skończył i żebyś się mogła swoimi dziećmi nacieszyć ;:4
A i lepszej pogody, bo śniegu to na pewno nie będzie ;:185
Całusy przedświąteczne ;:196 ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ha-ha-ha! Na dziś po robocie. To jeszcze zajrzałam.

Zuziu - zazdroszczę Ci (troszeczkę), że masz możliwość wybyć podczas świąt choć na trochę. Ktoś inny niech się wyrabia, Ty sobie nieco odetchniesz. Ja nie mogę. Jednak niekrzywduję sobie. Jeszcze daję radę. ;:131
A u mnie w tym roku święta długie, bo jeden z synów wraz z żoną przyjedzie dopiero w poniedziałek, a odjazd obu warszawiaków we wtorek. Tak więc odpoczywać będę w sylwestra i Nowy Rok. Środa będzie dniem sprzątania po gościach. A później ... !!! nasionka, ziemia, szklarenki i hajda! Aby do wiosny! :tan :tan

Marysiu [Maska] - ależ ja niczego nie wymyślam, ja żem taka jest. ;:108
A u sąsiada ciągle głośno. Już nie młot, ale jakieś stukanie - pukanie. To może do świąt skończy ;:145
Niestety, w bloku tak już jest. Przed pięcioma laty, gdy mama po operacji guza piersi mieszkała u nas całą zimę, jeden z sąsiadów hałasował przez półtora miesiąca non stop od 16,00 nawet do 23 z minutami. Mama była tym wykończona, ale ani prośby, ani groźby nie zmusiły sąsiada do opamiętania. Wobec tego ja i dwie inne sąsiadki tak mu potem uprzykrzałyśmy życie, że zapamięta nas po wsze czasy. Sąsiadka zdobyła podstępem numer jego telefonu kom. i wydzwaniałyśmy na zmianę po nocy tak coś ok. miesiąca. :;230 :;230
;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Remonty, remontami - sama zaliczam u siebie co jakiś czas, ale są na to odpowiednie godziny i jak którejś nocy ok. 1:00 usłyszałam stukanie-pukanie w parkiet u sąsiadów nad nami, to nie miałam zamiaru wstawać, ubierać się i przemawiać im do rozsądku tylko sięgnęłam po tel. i zadzwoniłam po policję, żeby oni im wytłumaczyli o co chodzi.
Od tamtej pory sąsiedzi raczej mieszczą się w przyzwoitych godzinach ze swoim hałasowaniem.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale złośliwe baby ;:oj ale ja też zrobiłam kawał sąsiadom tylko jeden raz. Mają psa, a właściwie dwa psy o jeden rasowy domowy (głupi jak but) a drugi łańcuchowy. Ten biedak łańcuchowy dniami i nocami wył, bo chciał do tego w domu. Pies jest od naszej strony więc oni spali, a ja musiałam okna szczelnie zamykać. No to zadzwoniłam w środku nocy, ale telefon pewnie na dole a oni śpią na górze to nie miało to żadnego sensu ;:222 Strasznie ich przez tego psa znielubiliśmy ;:14
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja jestem wyczulona na ciszę w nocy, mimo że sama często robię coś do późna - ale nikomu nie przeszkadzam, bo są to ciche prace.
Zawsze byłam raczej typem "sowy".
Ale była też taka sytuacja w lecie: wiecie, że nie dało się spać przy zamkniętych oknach, bo nie było czym oddychać z tego upału i tylko w nocy temperatura spadała odrobinkę. A tu pewnej nocy robotnicy drogowi podjechali pod blok z jakąś hałasująca maszyną i zaczęli coś robić. Myślałam, że zwątpię. Poczekałam 15 min, a potem tel. do straży miejskiej. Strażnik niby ich bronił, że pewnie takie polecenie z ZIKiTu dostali, a ja się spytałam - to co, mam rozumieć że ZIKiTu przepisy nie obowiązują? Zasugerowałam, że skoro muszą być jakieś roboty o tej porze wykonywane, to przy użyciu sprzętu, który nie powoduje hałasu. A rozmowa była nagrywana, więc raczyli mimo wszytko przyjechać i hałas ustał.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U nas było zawsze w zwyczaju, że osoba robiąca remont wywieszała na klatce kartkę z informacją dla sąsiadów, ze w takim terminie planuje remont i może troche chałasować w określonych godzinach. I oczywiście z góry przepraszała za niedogodności. Np. moja ekipa miała przykazane, ze głośne prace ma zakończyć do 20, a potem mogą sobie po cichu robić. No i się starali tak, ze sąsiadka pode mną nawet nie zauważyła, ze remont zrobiłam :wink: Ale ona chyba troche niedosłyszy.. :D

Lucynko ja też zaplanowałam sadzenie po świętach. Wymysliłam sobie, ze jako że Francek jest za bardzo zainteresowany ziemią w doniczkach, to uruchomię parapety w pracy. Mam tam 5 metrów bieżących słonecznego parapetu pd-zach. M.in. hibiscusy od Ciebie musze tam wysiać. :D
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

vimen pisze:....Francek jest za bardzo zainteresowany ziemią w doniczkach, to uruchomię parapety w pracy. Mam tam 5 metrów bieżących słonecznego parapetu pd-zach....
Ale farciara ;:183
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Makowce dochodzą w piekarniku, więc ja mam wolną chwilę, to jestem.
Sąsiad coś tam jeszcze stuka, ale niezbyt głośno. Podejrzewam, że ktoś mu zwrócił uwagę. Ja tego nie zrobiłam, bo nie chcę zadzierać z nimi. W gruncie rzeczy to są porządni ludzie i niezwykle uczynni.

Dario - głupia jestem, ponieważ nie chciałam narażać ludzi na kłopoty, no to sama je miałam. :;230 :;230

Marysiu [Maska] - i co dalej z tym psem? Skończył koncerty, czy sąsiedzi go jakoś uspokoili, czy Ty przywykłaś i nie zwracasz już uwagi na ujadanie?
Ja się wychowałam na wsi, gdzie psy dawały nocne koncerty. Wystarczyło, że jeden pies się odezwał, a zaraz za nim hałasowało już kilka sąsiednich. To był jazgot! Ale uszy nawykłe do tych dźwięków jakby ich nie wychwytywały, jakby ich nie było. Natomiast teraz gdy zdarzy mi się nocować u mamy, szczekanie bardzo mi przeszkadza. ;:185

Kasiu [vimen] - my też przed remontem uprzedziliśmy sąsiadów, że może być trochę głośno, ale działo się tak albo od godz. 8,00 do 13,00, albo od 15, 00 do 19,00. Dlatego nasz remont tak długo trwał. Fachowiec robił to przed lub po pracy, a i z rodziną też chciał trochę pobyć.

Ja mam jeden pokój zamykany i kota nie ma tam prawa wstępu. Parapet dość duży. Ale mam też wygodne miniszklarenki, po których kota może sobie łazić do woli, może nawet na nich spać, co niejeden raz robiła, grzejąc młodziutkie roślinki. ;:303

Masz rację, Zuziu, farciara z Kasi. Tyle że potem będzie miała trochę zachodu z przewiezieniem dorodnych już roślin do miejsc docelowych. ;:108

Zdaje się, że moje makowce dochodzą. Muszę znowu do kuchni gnać.
Życzę Wam dobrej nocy. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

plocczanka pisze:Dario - głupia jestem, ponieważ nie chciałam narażać ludzi na kłopoty, no to sama je miałam. :;230 :;230
Lucynko, tak naprawdę to żadnych kłopotów nie ma, panowie funkcjonariusze też dodatkowej roboty nie lubią, więc przy takich błahostkach nie robią absolutnie nic poza zwykłym zwróceniem uwagi temu komuś, kto hałasuje, a skuteczność działania opiera się na większym autorytecie munduru niż zaspanej sąsiadki w szlafroku. ;:113 ;:109
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dario - chodziło mi o sąsiadów. Im nie chciałam sprawiać kłopotów. Za to potem sobie z sąsiadkami odbiłyśmy, chociaż to też głupota była. Ten hałasujący to był młody człowiek, nowożeniec, toteż nocne telefony mogły mu w czymś przeszkadzać. :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam. Lucyna
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja akurat miałam fachowców spoza miasta, wiec nocowali u mnie w mieszkaniu - innych rozrywek nie było to pracowali :D Ale ja miałam ten luksus, że ja tam jeszcze nie mieszkałam :D
A z przewożeniem roślin faktycznie potem problem - zwlaszcza z pomidorami. Któregoś roku dochowałam się ponad 200 krzaczków pomidorów. Gąszcz w pracy był niesamowity. To był mój pierwszy rok przygody z ogrodem, ziemia była wypoczęta, więc wszystko rosło jak szalone. Pomidory były piękne, ale jak zaczęły dojrzewać przyszła zaraza.... bo głupia Kasia nie wiedziała jeszcze, ze trzeba pryskać.
Ale w pracy muszę sadzić trochę więcej, bo trzeba się z koleżanką podzielić i odpalić coś klientom w prezencie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”