Witaj Tereniu,krzewuszka mnie uraczyła kolorem ,to nie moje ulubione rośliny ,ale te liście i kolor kwiatów przepiękny,aż mi się zachciało,no i cudna piwonia ,myślę ,że dla mnie żeby nacieszyć się ich widokiem,pozdrawiam i buziaczki
Witaj Tereniu
Takie ilości ślimaków to niesamowite jak te gady się u Ciebie rozpanoszyły .Prawdziwa inwazja .
widziałam U Ciebie śliczną krzewuszkę piwonie pięknie kwitnącą .Moje też rozkwitają.
Zdróweczka i nie przemęczaj się
No patrz, a ja w tym roku mam mało ślimaków ja sypię solą, wszędzie gdzie się da, sól je rozpuszcza, ale też niszczy np. trawę, więc trzeba uważać gdzie się sypie
Witajcie kochani Danusiu u mnie też sucho i mam wrażenie że jest ich trochę mniej - ale w środę nie byłam na działce i nie zebrałam to zjadły mi 30 dali , komeliny , kilka młodych roślinek wszystko po ziemi ścięte czy one jeszcze odbiją ??? Komeliny przesadziłam , może odpuszczą a nie wiem co z daliami Marysiu Dziękuję z wzajemnością
Dobrze że mam starą działkę i tam nie ma ślimaków - mogę się troszkę pocieszyć Elu witaj To mnie rozumiesz Na mnie nie ma kto krzyczeć - chyba ze moje kości
Ja również Tobie życzę zdrówka Witaj Martuś Piwonia dla Ciebie a jak Twoja rośnie ? będzie coś z niej ??
Serdecznie pozdrawiam i dużo zdrówka życzę Karola piwonie nie tylko ładne ale i ładnie pachną Jadziu Muszę poczytać o nicieniach - bo nic nie wiem jak działają i gdzie kupić .
Dziękuję w imieniu krzewów Alu witaj
Krzewuszki już przekwitają i piwonie też - za sucho jest.
Nie przemęczaj się - he he nie da się
Ja również zdrówka życzę Iwonko dziękuję U nas też sucho a one i tak grasują Karolinko sypiesz sól na nich ?? no właśnie ja się boje żeby kwiatków ne zniszczyć
Witaj Wisiu Kochana U mnie też upał , choć dzisiaj troszkę chłodniej bo tylko 30 stopni a w czwartek było w cieniu 34 .
Mam do Ciebie pytanie - może będziesz wiedzieć bo Ty dużo pomidorków hodujesz , na pomidorach w szklarence mam jakieś białe malutkie fruwające robaczki , to nie mszyca ale nie wiem co to i jak z tym walczyć Proszę podpowiedz coś Beatko ślimaki mam i chyba już przestanę z nimi walczyć Moje malwy też podgryzione , jeden słoneczniczek szorstki całkiem zjedzony - po prostu nie mam siły
Gdzie Cie znaleźć - zakładaj wątek Karolinko mam trzy krzaki jaśminu , niby pusty ale ślicznie pachnie Iwonko mnie pęcherznice zawsze się podobały , liście maja fajne i jeszcze jak zakwitną to są super A nie masz ??
Witaj Tereniu,jaśmin pachnie aż u mnie w domu taki krzak duży,i lilie już Ci kwitną ,jakieś pospieszne masz a o różach nie wspomnę takie wielgachne i piękne,no nareszcie mamy czas gdzie tyle jest kwitnień,pozdrawiam i buziaczki
Tereniu, to najprawdopodobniej mączlik szklarniowy , musiałabyś zapytać w sklepie o preparat , którym to cholerstwo zwalczać, nie jestem pewna ,ale chyba był taki preparat Agricole ( nie wiem czy tak dokładnie), ale trzeba jak najszybciej pryskać , bo się bardzo szybko mnożą.
Tereniu ,cudnie. Na poprzedniej stronie pod piwoniami pokazałaś piękne niebieskie kwiaty i chociaż piwonie i wszystkie Twoje kwiaty są przepiękne to bardzo podoba mi się to niebieskie. Czy to jest może przetacznik