Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Post »

Witam Ewciu pisz posty w wątkach merytorycznych to wyspę odzyskasz jak już parę osób odzyskało. Możesz pisać tu w wątku ogrodowym tylko musi ich być z tego pamiętam chyba 20. Zapraszam ;:180
ewa1964
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 21 mar 2013, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki! Jestem dość małomówna, ale czego się nie robi dla dobrej atmosfery, przepisów i porad z wyspy.
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewo to na początek napisz czy masz ogród :D
ewa1964
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 21 mar 2013, o 21:57

Post »

Mieszkam w szufladzie, ale od 5 lat jestem posiadaczką małej,wiejskiej chałupy na Południowym Podlasiu (w remoncie - never ending story) z ogródkiem, kilkoma grządkami a głównie perzem, koniczyną i mniszkiem.
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Świetna sprawa Ewo i doskonały temat na wątek może kiedyś ? Perzu, podagrycznika i mniszka mam pod dostatkiem i ja :D
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU przyszłam się przywitać, u mnie zima 7 mni. na termometrze i księżyc w pełni.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U Ciebie Marysiu jak zwykle cudne budzące się słoneczko .Jesteś wczesny ptaszek.Przez te moje robótki nie mam czasu ,żeby zajrzeć do wszystkich wątków ;:174 No cóż to moje zimowe zajęcie coraz bardziej mnie wciąga .Do ostróżek też nie mam ręki ,ale dostałam jedna ciemny lila i ciekawe czy przezimuje ,bo wysiać to na pewno się nie wysiała za późno zakwitła
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam Cię Krysiu ;:168 u mnie -12 a w nocy ma spaść do -14 i od jutra cieplej, ale jak będzie zobaczymy ;:219
Byle do wiosny ;:138

Jadziu Ty masz cudne frywolitki a ja kurki co nie niosą jajek i muszę je nakarmić, napoić i wypuścić. Po drodze ogrodowe kot i ptaki czekają głodne, a słońce do wschodzi dopiero po 7.30 to już nie jest tak wcześnie :D A tego daru sztrykowania to Ci zazdroszczę ;:168
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, cieszę się, że dobrze Ci się układa, czas najwyższy, przecież... ;:168
Wątek mam w planach, otworzę na pewno...
Zima u mnie brzydka, mróz, bez śniegu... Mam tylko nadzieję, że szybko się skończy...
Zimowe słońce pokazałaś cudne... ;:215
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,wschód słońca piękny na Twoim zdjęciu,już Ci mówiłam ,że takie wschody oglądam tylko u Ciebie,bo swoje przesypiam ,nic mi się nie chce ,nie lubię tej pory roku gdy nie mogę iść do ogrodu,teraz duży mróz,potem odwilże i znowu wiatry,mam w domu co robić ,ale moje myśli ciągle w ogrodzie ,chyba zachorowałam na ogrodową chorobę ;:306 kot mi zginął ,poszedł gdzieś przed wigilią i nie wrócił,jestem zmartwiona ,bo z kim będę pracować w ogrodzie ,zawsze byliśmy razem ,myślałam ,że wróci ,nieraz gdzieś łaził,i potem wracał,ale to już długo go nie ma ,czy zawsze musi być coś nie tak jakby człowiek chciał? ;:223 I jeszcze teraz takie mrozy,pozdrawiam i trzymaj się mocno ,buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Dorotko ;:196
Tak niedaleko siebie mieszkamy a u mnie biała zima, roślinki chociaż trochę przykryte, a mróz chyba przejściowy bo z tego co czytam to ocieplenie idzie, a jak będzie to się okaże. Coraz bliżej wiosny, coraz bliżej siewów, bo jak one się zaczną to już poleci.
Pozdrawiam Cię cieplutko ;:168
Martusiu może czarnulek został zatrzymany w jakimś domu, gdzieś zamknięty tęskni za Tobą. Mam nadzieję, że jeszcze wróci ;:167
A choroba ogrodowa trapi prawie wszystkich na FO i na nią nawet NFZ nie pomoże ;:306 Ja wstawiłam do pokoju pudła z nasionami i snuję plany, jeszcze trochę i zmontuję nowy nabytek domową szklarenkę, a potem to już siewy i wypatrywanie co wyszło i co i jak rośnie.
Utulam i czekam z Tobą na kota, dobrego dnia i trzymaj się cieplutko ;:196
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu oby tylko takie ogrodowe choroby nas trapiły :D . Ostróżki uwielbiam. Kiedyś miałam takie wielkie przez kilka lat, a potem zniknęły- teraz już wiem czemu ;:oj
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit
Marysiu u Ciebie zawsze można ogrzać się ciepłym słoneczkiem . ;:108
Całuski dla zwierzaczków ;:196
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu zachorowałem oglądając Twoje niebieskie :lol: Trzymam kciuki, nawet Darmokoty trzymają za uciupanie hortensji ;:215 Czy powojnik Cassandra ma nasionka albo jakieś odrosty? Jego kolor powala na kolana! Ile miałaś mrozu? U mnie -11 było, cieplej niż zapowiadali i dobrze! Już ma być teraz coraz cieplej. Piszesz, że już planujesz nasadzenia, ja też - już listę zrobiłem póki co na 16 drzewek .
Marysiu będziesz w domu 3 maja :D ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko i cieszę się, że przeczytałam to teraz póki moje ostróżki od Michała mają trzeci rok, a Ty możesz rozpocząć nową przygodę z nimi :D
Tereniu to teraz najlepszy grzejnik jak świeci to cały dzień inaczej wygląda

Obrazek

dzisiaj też zapowiadało się dobrze, ale teraz typowo zimowo i popielato :? Zwierzaczki wypieszczone ;:168

Michale liczę na to, że wiosną hortensje dopuszczą mnie do korzeni bo jak wiesz są to potężne krzewy ;:131 Cassandra nie ma nasion i rosła w innym miejscu bardzo marnie, a w ubiegłym roku przesadziłam ją na pełne słońce i ładnie kwitła i mam nadzieję, że się rozrośnie. Rano o 7 było -13 teraz jest -11 i chciałabym żeby niżej temperatura nie schodziła, bo jak pisze do mnie kolega z Illinois w USA znowu zaczyna się mroźna zima i dzisiaj mieli -30 st...makabra ;:185 Ja idę głównie w kwiatki no może jakieś krzewy, bo z drzewami u mnie krucho i raczej coś bym wycięła ;:124 (wiesz co?). Jak zdrowie i partia pomoże to na pewno będę 3 maja stała u bram ;:180 ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”