anym Aniu zachwycający mój ogród ?

Ale dzięki za dobre słowo!

Trawa to red baron dokładnie taki jak Twój , widziałam,że u Ciebie też płonie w ogrodzie

Wszystkie trawy są super i ostatnio to forumowy hit!
Janku róże też późno zawitały w moim ogrodzie bo długo się przed nimi broniłam .W tej chwili kilkadziesiąt się uzbierało ...

Ja mam 2 red barony ale nie mogę powiedzieć,żeby się u mnie rozrastały nadmiernie... a mam od kilku lat...nawet było tak,że zupełnie mi ta trawa zginęła i musiałam kupować ponownie.Widać nie ma tu reguły ale ja żadnych traw nie nawożę u siebie i może tu jest przyczyna...Inne mnożą mi się i rozrastają jak przysłowiowe króliki!
dorcia7 co do polecania czegokolwiek i wyrażania jednoznacznych opinii jestem ostrożna...

U każdego inne warunki w ogrodzie a przykład choćby j/w ...Często czytam tu opinie o roślinach głoszone z przekonaniem

z którymi się nie zgadzam jako długoletni ogrodowy praktyk. Ale nie zabieram głosu bo racja może być po środku...a ja wiem swoje... A trawy u mnie z reguły rosną bezproblemowo w mojej 30 letniej praktyce to jakieś 2 -3 odmiany nie przeżyły..no tak jak to wszystkim innym roślinom może się przydarzyć..Nie wiem o jakie trawy Tobie chodzi...wysokie jak miskanty czy niskie jak m.in turzyce..U mnie rosną i jedne i drugie bardzo dobrze są zwarte i kępiaste . Świetnie się mają u mnie m.in.carexy Ice Dance czy wariegata , ptasie łapki... ,czy wszelkie typu bronzita itd...
Margo2 Gosiu zaglądających nie brakuje i u mnie tylko
odwiedzających 
niewielu...
A na zdjęciu z szałwią - barbula .Miło , że moje fotki znajdują Twoje uznanie i znalazłaś czas i chęci na sympatyczne słowa dla mnie !
Pulpa222 Aniui Ty jesteś o porannej porze

Cieszę się!

Wiedziałam , że Ci się barbula spodoba ale Ty też ją masz w zielono niebieskim wydaniu , prawda ?
Kosmos siarkowy ma w sobie coś ... w przeciwieństwie do pozostałych odmian , których normalnie nie lubię..Dostałam 4 lata temu od znajomej kilka nasion, posiałam i zauroczył mnie..i kilka osób na FO również...Raz posiany, rozsiewa się ładnie i co roku się pokazuje ale dość późno wiosną. W tym roku miałam obawy,że zginął po zimie ale powolutku co raz nowe kwiatuszki się pokazywały.
Cebule jeżeli nie masz nornic to oczywiście do ziemi a jak masz te paskudy to absolutnie do donic , ja wszystkie cebulowe z wyjątkiem czosnków i narcyzów obowiązkowo
muszę tak sadzić.Bo nic bym nie miała z nich... Wena przychodzi i odchodzi znienacka ... więc uważaj !!!
Ostatnio na FO ... .Przemykamy chyłkiem coś tam
odgapimy o coś spytamy ja myślę,że to często tak
aby formalności stało się zadość i idziemy dalej...I oczekujemy rewizyty...

Ale bywają wyjątki i u mnie i je bardzo doceniam,

żeby kogoś nie urazić!
Przyznam , że nie cieszą mnie wpisy z samym pytaniem na dzień dobry i do widzenia ...' a co to jest ' ...

Chociaż odpowiadam chętnie ale...zwykłego choćby

mi brak...i w wielu wątkach się z tym spotykam oczywiście jakaś nowomoda nastała taka i niech mi nikt nie wmawia,że to z braku czasu!
Pewno się narażę

i już nikt do mnie nawet cichaczem nie wstąpi
nie tylko astry o tej porze barwią ogrody