.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Post »

Marysiu, bywam u Ciebie często, rzadko się wpisuję. Dziękuję za radę. Kocham Twój ogród i wiele się od Ciebie uczę ;:196
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry Marysiu!
Ja też kocham zielony kolor :wink:
Złotokap mam również u siebie. Kupiłam dwa lata temu metrowy krzaczek, dziś ma ponad 2,5 metra i kwitnie :D
Piękne zdjęcia. Jak robisz konfitury różane?
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Miłego dnia Marysiu ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Marysiu,piękne widoki serwujesz,nawet różyczka już ci zakwitła i złotokap.Mój nie kwitnie i jak w przyszłym roku będzie też chimerował to pożegnam się z nim.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witajcie w moim wiejskim ogrodzie!
Martusiu kosmos poszukam, a różyczka to ta róża pomarszczona ona zawsze najwcześniej kwitnie :lol: dobrego dnia ;:196
Milenko to róża pomarszczona (chyba tak się nazywa) do ucierania. uwielbiam ją nie tylko na przetwory ale pachnie i jest niezawodna.
Bogusiu nie wiem czy pojadę do K. i to w okolice plant jeszcze w maju ale jak będę to zrobię zdjęcia, chociaż w tym roku zieleń wcześniej ściemniała :lol:
Czosnek niedźwiedzi koniecznie zaproś do ogrodu, ja pierwszy kupiłam za grosze na Al.
Obwódka z tego wilczomlecza chyba dość ryzykowna bo wyrasta dość wysoko i przy pierwszym deszczu się pokłada, w to już nie jest dekoracyjne ;:185
grzyb wrósł w kamień i trudno go wyciąć ;:202
Skrzynie sprawdzają się i na pewno dorobię jeszcze jedną ;:215 Pozdrawiam Cię ;:168
Pati a dlaczego nie? ;:306 wcale nie chcę całego złotokapu ani kaliny w ogrodzie, bo są za duże.
Chyba była niedawno relacja foto i co z tego ;:oj eeech lepiej nie pamiętać.
Wolusiu ja też wpadam do Ciebie chociaż coraz mniej czasu ostatnio na pisanie, a wędrówka nocna po FO nie sprzyja pisaniu :oops:
Martuś zostaw złotokap, bo areał mam duży a kiedyś Cię zaskoczy :lol:
Parę lat nie robiłam bo róży było mało ale dostawałam róże od kolegi który mieli ją razem z cukrem w maszynce do mięsa na najdrobniejszym sitku i chyba tak zrobię w tym roku jak uda się jednorazowo uzbierać. Ja wymyśliłam inne zastosowanie dla płatkó róży dodaję do dżemów np w cz.porzeczki albo aronii (tu daję plasterki imbiru i różę/.....pycha!
Aluniu taki piękny a jeszcze z wizytą forumową to musi być dobry ;:4
Małgosiu jak miło że jesteś ;:196
pączki były duże więc jak poczuła słoneczko to się rozwinęła co dzień będzie ich więcej ;:215
Trzymaj się cieplutko!

Na zakończenie coś Wam opowiem ! dostałam od koleżanki parę lat temu (nie więcej niż cztery) pigwowca na pigwówkę i wysiała pestki bo owoce były wyjątkowo dorodne. Po czterech latach mam krzaczki owocujące ....wręcz obsypane owocami ;:215

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Marysiu :wit
Zanim zdołałam odpowiedzieć Ci, już parę stron przeleciało ;:174.
Dobrze, że coś się babie Jadze udało ;:224. Moja tęcza też była stuprocentowa, tylko nie miałam jak jej uchwycić. Dobrze, że do Ciebie dotarła. I niech już tak pięknie i ciepło zostanie.
Miejsca w ogrodzie nie mam już za grosz, ale Twoja amorfa kusi mnie niesamowicie :!:
Plenery Twoje i zapożyczone masz cudne :shock:. Ja muszę parę kilometrów przejechać, żeby takie zobaczyć.

;:196 Jagoda
PS. Jaki słodziutki kocio towarzyszy Ci w ogrodzie ;:333.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Czytam o Waszych złotokapach i teraz się zastanawiam, czy dobrze zrobiłam sadząc kilka, co prawda w pewnej odległości od siebie, ale nie chciałam sadzić iglaków przy płocie sąsiada, bo ich tam dużo, więc pomyślałam, że te iglaki byłyby ładnym tłem dla złotokapów :).
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryś śliczny kolorek ma różyczka ;:173 zazielenione pola wyglądają przeuroczo ;:333 kotek widzę zadomowił się na dobre :D
niebo masz jak zawsze zjawiskowe :shock:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jagódko Droga tak jakoś leci ten wątek do przodu, pewnie dlatego, że lubię kontakty z ludźmi i rozmowy ...a i ogród lubię, to się nim chwalę :oops:
Jak zobaczyłam tęczę, a już nie miałam iść w pole, to od razu o Tobie pomyślałam ;:4
Amorfę możesz dostać z korzonkami albo patyczki do ukorzenienia :lol: Długi czas minie nim urośnie duża i pod nią sadzić można więc rzeknij tylko słowo ;:333
Jagódko to brat tego podobnego do Ibry, ale coś dawno go u mnie nie było ;:131 mam nadzieję, że woli inną ogrodniczkę
Buziaki przesyłam ;:196
Asiu bardzo dobrze zrobiłaś sadząc złotokapy, bo przy iglakach sąsiada nadadzą lekkości otoczeniu ....a kiedyś zakwitną :lol:
Iwonko kolorek ma różyczkowy a i skonsumować można na różne sposoby ;:306 cieszę się że mam jakiegoś kotka w ogrodzie ...skoro już moje wychodzić nie mogą ;:204

A to dowód na wizytę Maryni u mnie.... poznajecie te widoki ? ....i te skrzynie ;:306

Obrazek

Marysia ma w ręku czerwoną smyczkę a po drugiej stronie smyczki jest druga dziewczynka

Obrazek

Marysiu dziękuję za przemiłą wizytę i skarby wykopane szczodrą ręką ;:196 i tym samym zaczęłyśmy serię wizyt w słoneczną pogodę ;:3
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu mimo, że zaległości mam potężne po kilku dniach, odpracowuję pilnie nieprzeczytane posty u Ciebie, bo to zawsze uczta dla zmysłów! To prawda, że wiocha teraz przepiękna! A tęcza niewiarygodna! Moja lewizja już przekwita, ale w tym roku też wyjątkowo obficie kwitła. U Ciebie kot ogrodowy a u mnie ...jeż :) A już się martwiłam, że nie widać żadnego.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja powoli chtba wszytkie rabaty warzywne zrobię podniesione. Wodzę jak prosto je zrobiłaś. To jest to.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Zuziu u mnie jakoś nie widuje jeży, a kiedyś były, więc albo się skutecznie chowają, albo ;:185 o tak wiocha o tej porze roku to jak młoda wiejska zdrowa dziołcha ....krew nie woda ;:306 Moje lewizja maja jeszcze pełno pączków więc spektakl trwa ;:333 Ty tu nie czytaj wątków tylko do nauki, zdasz to poczytasz ;:196
Aniu to dużo lepszy sposób uprawy niż na płasko i łatwiej chwasty wychodzą ;:333
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Jak oglądam programy angielskie o ogródkach, to przeważnie tak uprawiają warzywka. Naprawdę lepiej je się uprawia? Polecasz?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu, dziękuję za opinię o złotokapach. Dziś patrzyłam na nie i rzeczywiście wyglądają tak lekko. Delikatne listeczki, kwiatki widziałam u cioci, więc będę czekać cierpliwie, a potem podziwiać :).
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu dziękuję za miłe przyjęcie ;:196 roślinki posadzone i oby im tylko spodobało się u mnie ;:138
Mam nadzieję, że w tym roku spotkamy się jeszcze :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”