Ogród Marty cz. IV
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. IV
No dobrze...poczekam,ale ciekawość moja sięga zenitu 

- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
A to ja się w tym roku zagapiłam totalnie z wystawą. Wydawało mi się, że jest później. Oj, szkoda, bo byśmy się spotkały...
Faktycznie nie jest najtaniej, w zeszłym roku bardzo mało roślinek kupiłam w związku z tym. No ale ceny bylin takie jak w szkółkach właśnie.
Może jednak się dziś wybiorę ... ?
Faktycznie nie jest najtaniej, w zeszłym roku bardzo mało roślinek kupiłam w związku z tym. No ale ceny bylin takie jak w szkółkach właśnie.
Może jednak się dziś wybiorę ... ?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Napatrzyłam się na tarczownice, które u mnie przemarzły
Raczej już nie zakwitną, ale na pewno doczekam się liści. Jedno z epimediów przetrwało prawie bez szwanku, reszta się regeneruje. Drzewa owocowe też nie wyglądają za dobrze...Pech i tyle.
Ja za tydzień wybieram się do Gdańska-też ma być wystawa kwiatów
Odbiję sobie trochę ostatnie nieszczęścia pogodowe. Grad też spadł-na szczęście nie miał już czego mocno uszkodzić 

Ja za tydzień wybieram się do Gdańska-też ma być wystawa kwiatów

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Martuś, dziękuję za wyczerpujące informacje. Mam takie łuki metalowe , poprowadzę na nich te drzewka. Już widzę oczyma wyobraźni, takie przejście jak w zaczarowanym ogrodzie. 

- trillum30a
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 15:24
Marta bardzo miło było Cię poznać
fakt czasu było mało ale jesteśmy wstępnie umówione
to nadrobimy.Rośliny od Ciebie posadzone, reszta czeka.

Pozdrawiam-Iwona
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ja również jestem bardzo ciekawa łupów i czekam na pokaz 

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martuś ciekawa jestem co ty tam nowego przytargałaś do ogrodu
widząc jakie masz roślinki stwierdzam że to będą rarytaski
widząc jakie masz roślinki stwierdzam że to będą rarytaski
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Dorotko,za chwilę wszystko napiszę ,pozdrawiam
Brygidko,szkoda ,że się nie zgadałyśmy wcześniej ,ale myślę ,że może w ten wtorek będziesz u mnie ,pogadaj jeszcze z Aliną,powiedz jakie wrażenie z wystawy i czekam na Ciebie w ogrodzie,miłej niedzieli życzę
Ewciu,przykro mi ,że takie masz szkody ,u mnie też zmarzły kwiaty tarczownicy ,ale i tak już przekwitały .a liście jeszcze były w ziemi,resztę okrywałam już praktycznie w nocy,więc jako tako przetrwały,życzę za to udanych zakupów na wystawie kwiatów,u mnie dzisiaj wieje jakiś huragan ,zwariowało na tym polu,powodzenia i miłej niedzieli
Małgosiu,nie potrzeba Ci żadnych łuków metalowych do tego ,samo doskonale sobie stoi ,najwyżej wbijesz pal i do niego dowiążesz ,żeby się ładnie ułożył ,bo potem jak zgrubnie pień ,to go już nic nie ruszy,a łuki mogą Ci się przydać do róż, lub powojników,pozdrawiam
Iwonko,mnie też było miło i jest miło ,że się już znamy,a jak przyjedziecie to na spokojnie pogadamy ,ja też nie wyrabiam z sadzeniem,sadzę po kolei co najważniejsze ,a te kupione zadoniczkowane będą na końcu miłej niedzieli życzę
Aguś,zaraz napiszę ,bo wczoraj nie zdążyłam,
Alu,już pokazuję ,jakieś rarytaski są
miłej niedzieli ,u mnie wieje jakiś huragan 

Brygidko,szkoda ,że się nie zgadałyśmy wcześniej ,ale myślę ,że może w ten wtorek będziesz u mnie ,pogadaj jeszcze z Aliną,powiedz jakie wrażenie z wystawy i czekam na Ciebie w ogrodzie,miłej niedzieli życzę

Ewciu,przykro mi ,że takie masz szkody ,u mnie też zmarzły kwiaty tarczownicy ,ale i tak już przekwitały .a liście jeszcze były w ziemi,resztę okrywałam już praktycznie w nocy,więc jako tako przetrwały,życzę za to udanych zakupów na wystawie kwiatów,u mnie dzisiaj wieje jakiś huragan ,zwariowało na tym polu,powodzenia i miłej niedzieli

Małgosiu,nie potrzeba Ci żadnych łuków metalowych do tego ,samo doskonale sobie stoi ,najwyżej wbijesz pal i do niego dowiążesz ,żeby się ładnie ułożył ,bo potem jak zgrubnie pień ,to go już nic nie ruszy,a łuki mogą Ci się przydać do róż, lub powojników,pozdrawiam

Iwonko,mnie też było miło i jest miło ,że się już znamy,a jak przyjedziecie to na spokojnie pogadamy ,ja też nie wyrabiam z sadzeniem,sadzę po kolei co najważniejsze ,a te kupione zadoniczkowane będą na końcu miłej niedzieli życzę

Aguś,zaraz napiszę ,bo wczoraj nie zdążyłam,

Alu,już pokazuję ,jakieś rarytaski są

-
Będąc na wystawie kwiatów w Krakowie kupiłam sobie parę roślin oto one:
rojnikowiec

trillum białe

miniaturową tawułkę na skalniak

Deinanthę -pięknotkę niebieską i białą

akant o pstrych liściach

przylaszczkę siedmiogrodzką i jeszcze kanadyjską

epimedium czerwone "Red beauty

Anemone obturifolia

szałwię Artemis

Miłek wiosenny i amurski,zdjęcie jest jednego miłka

tyle zdjęć z zakupów,ale jeszcze kupiłam jakiś ciekawy irys,złocień bardzo żółciutki,4 liliowce,nie pamiętam jakie,lilie i naparstnicę Mertona,i najważniejsze na końcu wystawy wypatrzyłam lilak Meyera na pniu,i też jest mój

tu będzie miał miejsce

rojnikowiec

trillum białe

miniaturową tawułkę na skalniak

Deinanthę -pięknotkę niebieską i białą

akant o pstrych liściach

przylaszczkę siedmiogrodzką i jeszcze kanadyjską

epimedium czerwone "Red beauty

Anemone obturifolia

szałwię Artemis

Miłek wiosenny i amurski,zdjęcie jest jednego miłka

tyle zdjęć z zakupów,ale jeszcze kupiłam jakiś ciekawy irys,złocień bardzo żółciutki,4 liliowce,nie pamiętam jakie,lilie i naparstnicę Mertona,i najważniejsze na końcu wystawy wypatrzyłam lilak Meyera na pniu,i też jest mój

tu będzie miał miejsce

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuniu!...lilaka Mayera szczepionego tez mam...ale mój jakiś krótki ma pień...
...bardzo go lubię...taka kwitnąca kuleczka.Pozdrawiam cieplusio

...bardzo go lubię...taka kwitnąca kuleczka.Pozdrawiam cieplusio

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
Niespodzianka ,zakwitła piwonia Fan Tan ,myślę ,że jej kwiaty będą na drugi rok większe ,bo ona kupiona w marcu tego roku

pierwszym kwiatem zaczęła kwitnąć piwonia drzewiasta ,będzie miała 9 kwiatów

-- 11 maja 2014, o 15:06 --
Bogusiu,ja wolałabym go na jeszcze troszkę wyższym pniu,ale pan powiedział,że wszystkie mają jedną wysokość,a i tak bardzo się cieszę ,że kupiłam cieplusio mam od pieca w kuchni ,bo palę ,a na polu ziąb i wieje,pozdrawiam

pierwszym kwiatem zaczęła kwitnąć piwonia drzewiasta ,będzie miała 9 kwiatów

-- 11 maja 2014, o 15:06 --
Bogusiu,ja wolałabym go na jeszcze troszkę wyższym pniu,ale pan powiedział,że wszystkie mają jedną wysokość,a i tak bardzo się cieszę ,że kupiłam cieplusio mam od pieca w kuchni ,bo palę ,a na polu ziąb i wieje,pozdrawiam

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17

Przepraszam,że dopiero dziś, ale wiesz, ile miałam do wsadzenia.

Od Ciebie roślinki posadziłam wczoraj z rana. Część maluchów na skalniak też posadziłam. Inne w doniczkach czekają.
Śliczna ta piwonia,która zrobiła Ci niespodziankę.

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Martuś zakupy rewelacyjne, nie które sobie wygoglowałam bo zupełnie nie kojarzę.
Dianenthe widziałam u Marysi-Chinanit cudne ma kwiaty jak ulane z wosku, przynajmniej na zdjęciu tak wyglądały. Szałwii jestem ogromnie ciekawa, szukałam w necie i nic o niej nie ma
Lilak pierwszorzędny możesz zdradzić cenę?
Dianenthe widziałam u Marysi-Chinanit cudne ma kwiaty jak ulane z wosku, przynajmniej na zdjęciu tak wyglądały. Szałwii jestem ogromnie ciekawa, szukałam w necie i nic o niej nie ma

Lilak pierwszorzędny możesz zdradzić cenę?
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Suuuper zakupy. No i całkiem spore
Twoje piwonie tak strasznie mi się podobają... Ciekawe, kiedy moje będą tak wyglądać

Twoje piwonie tak strasznie mi się podobają... Ciekawe, kiedy moje będą tak wyglądać

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Nareszcie piękne niespodziankowe kwiaty Fan Tan
A te zakupione perełki, miałaś szczęście, że je upolowałaś, oj znowu będzie coś nowego do pozazdroszczenia.

A te zakupione perełki, miałaś szczęście, że je upolowałaś, oj znowu będzie coś nowego do pozazdroszczenia.