Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata
Nie zazdroszczę, nie lubie porywistych burz, piorunów i gradu, nie lubie...
- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Bogusiu wspaniałe zdjęcia wiosny
bardzo kolorowy ogród
powiedz mi tylko proszę co jest na tym zdjęciu? dastałem taka roślinkę z Niemiec, ale za nic nie mogę znaleźć nazwy po polsku

powiedz mi tylko proszę co jest na tym zdjęciu? dastałem taka roślinkę z Niemiec, ale za nic nie mogę znaleźć nazwy po polsku

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu dziś zrobiłam zdjęcie Twojemu, mojemu rdestowi, zapraszam 

- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
U Ciebie Bogusiu to jakby prawie lato. 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Przemku!...tak długo Ciebie nie było,ze zapomniałeś moje imię
na tym zdjęciu...nezapominajki
Iwonko!...byłam ....widziałam
Krystianie!...zgadza się...gdyby nie przedłużające się deszcze...prawie lato!
Dzisiaj skoncentrowałam się na warzywniku i tunelu foliowym...jestem padnięta, ale szczęśliwa ,że doprowadziłam do perfekcji.
Jutro zupełna laba...cały dzień dla siebie

URL=www.fotosik.pl]
[/URL]

Iwonko!...byłam ....widziałam

Krystianie!...zgadza się...gdyby nie przedłużające się deszcze...prawie lato!
Dzisiaj skoncentrowałam się na warzywniku i tunelu foliowym...jestem padnięta, ale szczęśliwa ,że doprowadziłam do perfekcji.
Jutro zupełna laba...cały dzień dla siebie

URL=www.fotosik.pl]

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- bwoj54
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Uwielbiam ten Twój staw Bogusiu....nikt takiego nie ma
Przekaż wnusi, że ma śliczne tulipanki 

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No oczywiście Ty masz już jedzonko ze swojego ogródka ja nie
Tylko pietruszkę i lubczyk bo na warzywka u mnie miejsca brak ale truskawki w doniczkach z zeszłego roku też już kwitną 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- bwoj54
Marysiu!....dziękuję. Teraz w stawie porządek robią amury. Przez 3 lata nie było ich w stawie...zatem zarósł niesamowicie.
Wnuczka dziękuje za pochwały tulipanków....ma tam tez anemonki, dzwonki skupione, piwonię, liliowce, irysy i wiekową różę NN, która co roku pięknie kwitła ...a w tamtym roku zbuntowała się/ czyżby przemarzła
/
Elu!...mój tunel duży ...wiec mogę siać wcześnie prawie wszystkie warzywka. W tym roku posadziłam nawet kilka wczesnych ziemniaków... i fasolkę szparagową. Buraczki sieję od 3 lat...sprawdziły się. Mniejsze przepikowuję do gruntu
Wnuczka dziękuje za pochwały tulipanków....ma tam tez anemonki, dzwonki skupione, piwonię, liliowce, irysy i wiekową różę NN, która co roku pięknie kwitła ...a w tamtym roku zbuntowała się/ czyżby przemarzła

Elu!...mój tunel duży ...wiec mogę siać wcześnie prawie wszystkie warzywka. W tym roku posadziłam nawet kilka wczesnych ziemniaków... i fasolkę szparagową. Buraczki sieję od 3 lat...sprawdziły się. Mniejsze przepikowuję do gruntu

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Bogusiu ale masz cudnie - warzywka , rozsadnik , nowalijki
Staw i ogród - pięknie to wszystko wygląda
Dziękuję za chmurki
chyba mocno dmuchałaś bo deszczyk dotarł i do mnie
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Staw i ogród - pięknie to wszystko wygląda

Dziękuję za chmurki

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Bogusiu,ogród kipi kwiatami i kolorami,taki ma być i jeszcze tyle smakołyków Ci rośnie ,gospodyni z Ciebie pełną gębą ,jak mówią górale,bo i ziemniaczysko takie duże ,podoba mi się u Ciebie

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Bogusiu Czy Ty masz taki wielki spadek w ogrodzie? (na zdjęciu z ogródkiem wnuczki) Nawykrzywiałem szyję , żeby dokładniej się przyjrzeć i nie mogę załapać , tak jakbyś miała ogród w górach
Wreszcie deszcze do mnie przyszły, pada bez przerwy od północy, bez kwitnie, wiosna na całego 

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Warzywnika to zazdroszczę. W przyszłym roku to lepiej sie przygotuję do siania w tunelu. W tym roku to wszystko z partyzanta. Tak też nie wiem co i jak urośnie. W sumie to czekam na pomidorki z pod tunelu. Muszę namówić małżonka na ten stojacy tunelik z półkami.
Staw pięknie przejrzał, podoba mi się.
Mam jeszcze nie wkopane na miejsca docelowe różyczki, które rosną przesadzone do dużych donic na balkonie i już jedna ma pąk kwiatowy. Ale się ucieszyłam. Deszczyk od rana popadał, zaświeciło słoneczko , teraz lekkie zachmurzenia . Pewnie tak będzie (zapowiadali)przez kolejne trzy dni. Ale na prace działkowe dla mnie wymarzona pogoda. Znowu dopadło mnie uczulenie. Ale chyba zlokalizowałam winowajcę. To tuje, chodząc przy nich ( podsypywałam nawóz), wyrywałam mlecze, ocierały mnie gałazki. A po powrocie szał, swędzenie włącznie z wewnętrzną stroną dłoni. I pewnie słońce również nie jest dla mnie obojętne. Miłego wypoczynku życzę. Po niedzieli wyślę przesyłkę.
Staw pięknie przejrzał, podoba mi się.
Mam jeszcze nie wkopane na miejsca docelowe różyczki, które rosną przesadzone do dużych donic na balkonie i już jedna ma pąk kwiatowy. Ale się ucieszyłam. Deszczyk od rana popadał, zaświeciło słoneczko , teraz lekkie zachmurzenia . Pewnie tak będzie (zapowiadali)przez kolejne trzy dni. Ale na prace działkowe dla mnie wymarzona pogoda. Znowu dopadło mnie uczulenie. Ale chyba zlokalizowałam winowajcę. To tuje, chodząc przy nich ( podsypywałam nawóz), wyrywałam mlecze, ocierały mnie gałazki. A po powrocie szał, swędzenie włącznie z wewnętrzną stroną dłoni. I pewnie słońce również nie jest dla mnie obojętne. Miłego wypoczynku życzę. Po niedzieli wyślę przesyłkę.
- bwoj54
Tereniu!...u mnie też wczoraj po południu znowu padało...i to sporo. Cieszę się,ze Twoje roślinki też doznały tej przyjemności.
Martusiu!miło mi,ze tak odbierasz moje "zielone królestwo"
Bardzo mobilizujące do dalszego działania i udoskonalania.
Jeśli czegoś się podejmuję, staram się wkładać w to wiele serca ...wtedy można liczyć na satysfakcjonujące efekty
Michale!....zgadza się...za płotem betonowym/ posiadłość sąsiada/różnica terenu około 30 m. Mój ogród w kierunku stawu....i w stosunku do ogródka wnuczki, obniżenie około metra a do lustra wody do 3m.Z drugiej strony różnica terenu około 10 m.Moja miejscowość położona jest w Pradolinie Odry, w mikroregionie nazywanym Kotliną Kargowską. Dokoła ciekawa rzeźba terenu, górki, pagórki ,rozległe lasy a w nich głębokie wąwozy, porośnięte starą buczyną, na dnie których płyną strumienie, wypływające z licznych śródleśnych źródeł. Super,ze roślinki napojone...wiosna piękna....szkoda,ze tak szybko przemija
Mirko!
ja mam już 30- letnie doświadczenie z uprawą nowalijek i pomidorów w tunelu.Tez jestem alergikiem, uczulenie na pyłki traw/ ale kto teraz nie jest
/Ja już mam dosyć deszczu...nie nadążamy kosić trawy. Wyślę roślinki ... po długim weekendzie OK 

Martusiu!miło mi,ze tak odbierasz moje "zielone królestwo"

Jeśli czegoś się podejmuję, staram się wkładać w to wiele serca ...wtedy można liczyć na satysfakcjonujące efekty

Michale!....zgadza się...za płotem betonowym/ posiadłość sąsiada/różnica terenu około 30 m. Mój ogród w kierunku stawu....i w stosunku do ogródka wnuczki, obniżenie około metra a do lustra wody do 3m.Z drugiej strony różnica terenu około 10 m.Moja miejscowość położona jest w Pradolinie Odry, w mikroregionie nazywanym Kotliną Kargowską. Dokoła ciekawa rzeźba terenu, górki, pagórki ,rozległe lasy a w nich głębokie wąwozy, porośnięte starą buczyną, na dnie których płyną strumienie, wypływające z licznych śródleśnych źródeł. Super,ze roślinki napojone...wiosna piękna....szkoda,ze tak szybko przemija

Mirko!

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Piszesz, ze nie nadążacie z koszeniem trawy, ja tego sezonu już po raz trzeci kosiłam, po deszczach rośnie jak zwariowana.
Pięknie przechowałaś pelargonie mnie coś nie wychodzi, co roku robię sadzonki ( w tym roku mam marne słabo uszczykiwałam).
Pięknie przechowałaś pelargonie mnie coś nie wychodzi, co roku robię sadzonki ( w tym roku mam marne słabo uszczykiwałam).