Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

Napisałam wcześniej posta, ale mi wcięło ;:14 Chyba.

Barwinek o białych/kremowych brzegach świetnie rozjaśnia ciemne zakątki, to tak na marginesie.
Się zauroczyłam tym zdjęciem host w donicach. Że ja wcześniej na to nie wpadłam. Tylko, że one bardzo późno wychodzą i w miejscu reprezentacyjnym, to chyba musiałabym jakąś podmiankę zrobić, bo golizny nie znoszę :oops:

A co z postarzanymi donicami? Są efekty???
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Julietto, wyglądają na nieco starsze bo przybrudzone ;:306 Żeby zaczęły porastać zielonym trzeba czasu, przez zimę też dojrzeją. Ale przynajmniej nie rażą jaskrawą nowością, a o to chodziło.
Strasznie u mnie wieje teraz, az się boję o cisy :roll:
Ja donice postawię przed wejściem. Mam nadzieję, że jak donice bedą fajnie dobrane, to nie będzie szpetnie :uszy Do tego jakiś cis, moze stożek i powinno być okejos. Mam nadzieję :lol:
Książka Titchmarsha fenomenalna. Zamowilam sobie kolejne na urodzinowo-imieninowo-gwiazdkowo prezenty ;:306
Grażynko, u Ciebie i tak wiosna przychodzi super wcześnie. Pamiętam, ze w Kogrobuszu były już krokusy, jak wypatrywałam ich u siebie ;:131
Ja nawet nie wiem, które odmiany są starsze, które nowsze. To nie róże ;:130
Ewa, podgrzewanie kosztuje :lol: Oby zima była krótka :uszy
Agnieszko, do całorocznego raju dużo brakuje, ale dziękuję! Wystarczy mi kwitnący busz przez 4 miesiące ;:172 a przez pozostałe niech chociaż nie szpeci :lol:
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Hej, Kasiek, czytam, że hosty będziesz adoptować :) Pomysł z donicami super, ja w przyszłym roku bezczelnie odgapię ten patent, bo mam kilka host posadzonych, jak zwykle nie tam gdzie trzeba....pod głogami, z których przez grzyba sypały się liście i spadały na duże liście host, wyglądało to paskudnie!
Twoja psianka jest niemożliwa! Moja niestety po pierwszych przymrozkach zrzuciła liście, teraz znowu wypuszcza....ale w tym roku nie kwitła jak należy mimo nawożenia. Nie wiem czemu, muszę chyba ziemię w donicy wymienić, jest prowadzona w formie drzewka. Nie ma zbyt wiele na jej temat i nie wiem czy przycinając gałązki chcąc zachować jej kulisty pokrój nie obcinałam pączków? ;:14
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

A cisy mają jakieś odciągi czy stabilizatory?

Ano, tak, Ty masz jutro imieninki :wit
Co to znaczy, że zamówiłaś kolejne? To ile ich jest, jakiś cykl, seria, ups, ups, ups ...
A w sieci, to można coś pooglądać ?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Julietto, Kupiłam najnowszą książkę i serię dotyczącą kilku ogrodowych motywów - na Amazon.com
Jak przyjdą to przeczytam i pokażę co ciekawsze foty, ok? W sieci jest sporo programów z Alanem, oglądam je całą zimę non stop kolor :lol:
Cisy nie mają żadnych stabilizatorow ;:218 Bryła jest duża i zakopana głęboko, ale i tak się cykam.
Kasiu, to świeży patent, wymyślony wczoraj o północy i już 5 stron o tym natrzaskałyśmy ;:306
Jakby mi ktoś powiedział jeszcze wczoraj, ze w moim wątku bedzie burzliwa dyskusja na kilka stron o hostach, potencjalnie zapraszanych do mojego ogrodu...to bym się popukała w głowę :;230
Psianki nie cięłam, wiec trudno mi powiedzieć. Moja była posadzona w maju i od tamtej pory kwitnie nieprzerwanie :D Traktuję ją jednorocznie, z przechowaniem mi nie wyszło i się poddałam. Nie mam gdzie jej trzymać, poza tym bardzo długo startuje i zanim pokaże kwiaty..., szkoda zachodu jak dla mnie. Kupiłam u Niemców spore sadzonki za niewielkie pieniądze i efekt jest już ponad pól roku ;:oj
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hehe, moja też niemiecka :lol: ładnie przezimowała na korytarzu, ładnie wystartowała tylko słabo kwitła.... :?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

A ja w tym roku jestem zachwycona Bocopa - w zeszlym jakos sadzonka mi sie nie udala ale w tym bije normalnie wszystko na glowe. Kwitla caly sezon, wielgachna sie zrobila ze szok - no i kwitnie do tej pory az szkoda mi jej wywalac jeszcze.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bombki na niej zawieś :), albo lampki , heheh.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

A wiesz Kasiu, że ja też mam w planach wsadzić hosty do nowej donicy. Jest dosyć duża i przeznaczona na przesadzenie powojników jak wspominałam, ale dookoła coś by trzeba było obsadzić. One są w zacienionym miejscu, więc hosty-miniaturowe jak znalazł. Chyba, że dosadzę pelaśki, w których się zakochałam.
A ja w tym roku jestem zachwycona Bocopa - w zeszlym jakos sadzonka mi sie nie udala ale w tym bije normalnie wszystko na glowe. Kwitla caly sezon, wielgachna sie zrobila ze szok - no i kwitnie do tej pory az szkoda mi jej wywalac jeszcze.
Jula u mnie już drugi rok bacopa szaleje i w następnym też ją kupię :uszy Moja już uschła, za to pelargonie wciąż pączkują i kwitną ;:oj
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia...ja mam snieg ;:202
Jule pisze:A ja w tym roku jestem zachwycona Bocopa - w zeszlym jakos sadzonka mi sie nie udala ale w tym bije normalnie wszystko na glowe. Kwitla caly sezon, wielgachna sie zrobila ze szok - no i kwitnie do tej pory az szkoda mi jej wywalac jeszcze.
Julek mam tak samo..siedzi jeszcze w donicy, liscie ma poprzbarwiane ale kwitnie danal i kwiatuchy ma wielkie ;:333
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Bombki - to jest mysl :;230 Pelargonie to jeszcze u wszystkich moich sasiadek w skrzynkach szaleja. Moje pelne surfinie tez kwitly jeszcze, w tym roku byly monstualnych rozmiarow ale je juz wywalilam, bo donice chcialam juz pochowac i miec z glowy. W przyszlym roku juz nie będę dosadzac nic do roz w donicach, bo te jednoroczne niekiedy sa jak krwiozercze terminatory i roze przy nich rady nie daja.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, jaka dyskusja u Ciebie o ;:oj ... hostach ;:88 . No cóż, u mnie też nie miało być róż ;:306
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Kasia, czy Ty dziś jesteś imieninowa?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

A właśnie....?
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Sprawdziłam w zeszłorocznym wątku i tak!
Kasia jest dzisiejszą solenizantką!
Stu lat w różanym ogrodzie Kochana!

Obrazek

P.S. Przekazuję też życzenia od mojego M :wink: .
P.S. 2 Czy pamiętasz, że o tej porze w ubiegłym roku odliczałaś już dni pozostałe do 1 marca? Jakoś wtedy czas szybciej leciał...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”