Ogród w sercu Borów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w sercu Borów

Post »

Uleńko, ja też kupiłam sobie kosmos pełny rózowy. I drugi mix, też pełne kwiaty. :)
Pozdrawiam wieczorowo. :)
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ulko to Ty masz tez małe zoo :lol:
Zapowiadają jakieś ochłodzenie wraz z opadami śniegu z deszczem na weekend
u mnie to akurat opady wskazane , sucho się zrobiło , zresztą jak ma być
skoro ostanie opady były 11 stycznia ;:202
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Witaj Marysiu, będziemy zatem wzajemnie podglądać nasze kosmosy, ciekawe jakie będą te pozostałe. Ja dzisiaj dostałam paczkę o Tereni, i też min. onętek siarkowy i wiele innych ciekawych nasion. Teraz tylko siać, sadzić, potem biegać z aparatem.

Renatko, zwierzątka to raczej hobby M, ale staram się mu pomagać, bo i ja mam sporo pomocy w ogrodzie. Mamy gołębie pocztowe, które biorą udział w lotach, jeszcze kaczki i gęsi ozdobne i ozdobne gołębie. No i obowiązkowo koty i psy. I już wróciły nasze szpaki, które mi cudnie śpiewają jak pracuję w ogrodzie, siedzą na najwyższych drzewach i obserwują. A sikorki i wróble to też nasze, bo cały czas dokarmiane, jest wesoło.
U nas też już dość sucho jest i mogłoby popadać, ale śnieg to już nie koniecznie. Też słyszałam, że na weekend ma być gorsza pogoda, jak się sprawdzi, to będę siała kolejne nasionka i przytnę fuksje aby M mógł mi powynosić donice , bo ja jeszcze dźwigać nie mogę.
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Ja również kupiłam nasiona kosmosa/u pełnego,ale nie jakaś konkretna odmiana,a po prostu kosmos pełny,zobaczymy :)
Dzisiaj czytałam wzmiankę o Libańczykach strzelających do bocianów (ale też innych ptaków) Najpierw pomyślałam : kurka ,strzelają dla jedzenia? Jedzą bociany? Ale okazało się ,że nie! Strzelają ,bo ilość zabitych bocianów ma świadczyć o umiejętnościach myśliwych! I w takich sytuacjach na prawdę wierzę,że głupota nie ma granic!
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Uluś też siałam ten kosmos i mało tego nie wszystkie były pełne ale były piękne :heja oranżeria super ;:108
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Dziewczynki kosmos siejecie ...,to kwiaty mojego dzieciństwa :D pamiętam kiedy pierwszy raz je zobaczyłam byłam pod wielkim wrażeniem ,te kolory i ta ich zwiewność delikatność.........Prosiłam moją mamę aby zasiała w naszym ogródku ,ale lat czterdzieści kila temu niestety nie było takiego dostępu do roślin jaki jest teraz .
Oczywiście kosmos teraz mam :heja
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was :wit
Ewuniu, Marysiu, Alicjo
Muszę coś napisać, coś ważnego, co dopiero od niedawna doświadczam. Lubię wszystkie kwiaty i pewnie będzie już tak zawsze, np. kosmos rósł w naszym ogrodzie już wiele lat temu, sam się wysiewał, ale tak to samoistne wysiewanie ograniczałam, że wyginął mi całkowicie. I cóż, dzięki wpisom na forum, licznym zdjęciom pięknie wykonanym nagle zapragnęłam go mieć w ogrodzie. U niektórych kwiatów na nowo odkrywam ich urok. Dzięki forum dowiaduję się o nowych odmianach, niektóre rośliny widzę pierwszy raz, chociaż u siebie też mam sporo. Niektóre nasadzenia powiększam o kolejne nowe odmiany - jesienią dosadziłam kilka krzewów róż, chociaż dwa lata temu obiecałam sobie, że już ani jednej więcej. Uważałam że lilii też mam dosyć i co - doszła paczka z liliami od Tereni i czekam na kolejne z dwóch źródeł. Taka jest moc przekazu od Was, która płynie i ze słów i ze zdjęć. Ale nie narzekam, oj nie.
Ewuniu, to co napisałaś o bocianach, to jest bardzo smutne i przykre.
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Ulka na mnie przekaz forumowy działa podobnie.Jak zakładałam swój wątek,ktoś mi tam napisał,że powstaje nowy ogród.Pamiętam,że pomyślałam wtedy: kurde! jakie powstaje?! Przecież on już jest! No w zasadzie skończony!
:wink:
A teraz okazuje się ,że przekopuję,przesadzam,dosadzam i generalnie rewolucja. :)

No to lecę kopać! Póki pogoda!
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Uleńko to ja zrobiłam lepszy numer ;:306 przez czytanie forum i oglądanie zdjęć ... kupiłam działkę bo stwierdziłam bo balkon i parapety to za mało ;:306 Wszystko przez forum ;:224
Całuski Uleńko, czekamy na pełnię wiosny ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Całe szczęście ,że ja mam działkę ,ale żałuję, że sporą jej część sprzedaliśmy i to z małym lasem
teraz pod wpływem forum to dopiero bym szalała :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit
Cieszę się, że takich osób "pozytywnie zakręconych" jest więcej.
Ewuniu, Moniko, Alicjo jeszcze nie napisałam, że ta nasza miłość do kwiatów bardzo pomaga w nawiązywaniu nowych znajomości i zawiązywaniu przyjaźni i to też jest piękne i wspaniałe.
życzę wszystkim dużo ;:3 i ciepełka na te nadchodzący weekend
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ulu widzisz jaki jest silny przekaz forumowy ;:oj też kiedyś tępiłam kosmosy bo rosły wszędzie i to krzaczyska po 1,5 m a teraz jak na lekarstwo, czasami jeden się trafi, róż też już miało nie być i co są następne, lilie to mój konik ;:124 zawsze się znajdzie dla nich miejsce ;:173
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Uleńko - dziękuję za dobre serce z chęcią z tego skorzystam, jednak aby Cię nie trudzić - zobacze jutro w jeszcze jednym miejscu, które niedawno otworzyli. Jeżeli i tam nie znajdę poproszę Ciebie oczywiście pokryje koszty.

Dzisiaj widziałam w Lidlu różne mieszanki nasion w jednej torebce (kolorystyczne) - długo zastanawiałam się czy wziąć - nie wzięłam , teraz żałuje :(
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Kupiłam Kosmosy - bedę siać :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ;:196
Odpisuję z nie małym opóźnieniem, ale sporo gości ostatnio mnie odwiedza, ale dzisiaj udało się przepikować aż 16 szt. pomidorków :tan
Za ostatnie odwiedziny dziękuję bardzo
Marysiu, podzielam Twoją słabość do lilii, wczoraj dostałam paczuszkę z liliami, a czekam jeszcze na kolejną przesyłkę z liliami z Czech. No i jak to jest z dotrzymywaniem obietnic, dobrze że nie ma za to kar, bo było by nie ciekawie.
Agnieszko, chętnie prześlę nasionka jeśli nie będzie nawet w tym nowym sklepie, wysłanie listu to żadem koszt, a nasionka byłyby w prezencie na nowy sezon.
Basiu, jak miło że jesteś po długim czasie, ciekawa jestem jakie Ty będziesz miała kosmosy, ale na pewno je pokażesz. Kaktus dla Ciebie przezimował b.dobrze ;:333 , jutro napiszę do Ciebie PW
pozdrawiam, Ula
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”