Ogród Marty Cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty Cz.II

Post »

Uwielbiam iglaki ale często z nich rezygnuje zw względu na brązowienie.Widoczki bardzo ładnie i do lasu chyba jest blisko.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Dziękuję Martuniu za lekcję poglądową produkcji krasnali, pistolet mam, a oprócz małych szyszek wielkie szyszki (kiedyś kupiłam), i już mi chodzi po głowie większego krasnala zrobić :D
Jak coś wymodzę to się pochwalę, a jak :wink:
Pejzaże jesienne piękne, nostalgiczne, byle do wiosny, a zimy nie będzie ;:333
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Martuś powtarzam z Iwonką dziękuję, robimy skrzaciki na święta :heja
Świerk urokliwy tak samo jak panorama ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iglaczki muszą być :uszy Teraz jak bylin już praktycznie nie ma stanowią fajną, zieloną ozdobę ogrodu. Moje jeszcze małe, ale kiedyś będą jak Twoje. Jak byliny w lecie szaleją, to niektórych nawet nie widać, ale teraz - i owszem. To prawie tak, jakbym sobie kupiła i posadziła zupełnie coś nowego ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Jolu,masz rację można powiedzieć że mieszkam pod lasem,co prawda dzieli mnie droga ,łąka, tory,łąka i jest las, ale w tej odległości tworzy piękne tło,do mojego ogrodu,pozdrawiam :wit ;:196

Aguś,ja też kocham iglaki,nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu,moje już urosły i tworzą taki mini park i jak mówisz teraz i w zimie są na pierwszym planie :heja ;:168

Joasiu,one często tak mają ,można ich na wiosnę wyczyścić,chociaż nie zawsze mam czas to zrobić ale tak bardzo mi to nie przeszkadza,za to w zimie jak nasypie śnieg to jest bajka ;:196

Iwonko,jak masz dużą szyszkę to musisz kupić większą główkę (są różne wielkości) i podstawka powinna mieć trochę większą średnicę,żeby zachować proporcje,nie czaruj bo zima będzie i my będziemy tylko odśnieżać już mi źle ;:79

Marysiu,myślę że wyjdzie, jakby coś to podeślę,masz na myśli świerk inversa,są 3 w moim ogrodzie ;:168

Aniu,masz rację,muszą być,moje też były posadzone bardzo malutkie,a teraz królują i ogród o tej porze znowu inny,i to jest to ,nie ma w nim monotonii ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

I skąd Uczennice wezmę ten pistolecik?
Martusiu przyznam bez bicia że iglaki bardzo lubię ale w lesie, jednak w tle zobaczyłam właśnie piękny las!
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Martusiu, czytałam że myszy robią ci szkody. Współczuję. To przez tą ciepłą jesień. U mnie w tym roku buszowały całymi stadami, robiły korytarze nawet pod grządkami warzywnymi ;:oj
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Semiplenę mam już 3 rok, ale z przebojami, bo ją przesadziłam po pierwszym roku. Pod świerk. Musi się przyzwyczaić. Mam nadzieję, że po odpowiednim dokarmieniu pokaże całą swoją urodę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,Iwonka pisze ,że ma pistolet ,a Marysia nic o nim nie wspomina ,ale piszę że robią z Iwonką skrzaty na święta,to nie jest trudne ,tylko trzeba wszystko mieć,
ja lubię iglaki w ogrodzie,w zimie mają swój wielki urok,las jest za moją działką,co prawda nie bezpośrednio,ale daje super tło,ale nie bardzo rosną tam grzybki,można tylko sobie iść na spacer,a ja nie mam czasu to spaceruję po ogrodzie ;:196

Jolu,białą jeżówkę tak zjadły,że zostały tylko łodygi po kwiatostanach,a co u siebie zrobiłaś z tym problemem rozsypałaś truciznę do nor? ;:168

Ewciu,moja będzie miała 3 lata na wiosnę ale w tym roku wypuściła następne jeszcze wyższe pędy,dużo pędów ,myślę że wszystkie pokryją się kwiatami,przynajmniej tak bym chciała
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Pistolecik małe piwo, wszędzie są, gorsze drewniane koraliki ;:174 u mnie ich nie ma ale wokół tyle sklepów, gdzieś zdobędę ;:108
Martuś tak o 'Inwersę' mi chodziło, mój jest na razie malutki ale lubię takie 'straszydła' i 'rozczochrańce' ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,ja je kupuje w takim sklepiku florystycznym,gdzie jest wszystko do różnych dekoracji ,kuleczki są różnych wielkości i można dopasować do wielkości szyszki,a może na giełdzie kwiatowej ,przynajmniej w Krakowie są pistolety,i kleje i koraliki,i tysiące florystycznych dodatków,to wszystko w takich małych pawilonikach,a pistolet u nas jest nawet w sklepach z farbami,bo jak to wszystko pozbierasz to potem już bardzo prosto,pozdrawiam :wit ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Martusiu, jestem s powrotem, ja czekam na pierwszy śnieg, ale za nim on nastąpi, muszę dziś na działkę skoczyć, okryć resztę maluchów, miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto jaki piękny mini park iglasty, zazdroszczę cienistych zakątków. Mój ogród młody, więc roślinki też nie za wysokie. Cały czas mam naturalną selekcję, jak nie zima to susza roślinom szkodzi. Dlatego podziwiam Twoje włości, chciałoby się tak mieć u siebie.
Skrzaciki piękne, masz zdolności ;:215
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Iglaków mam trochę, ale nic nowego od dawna nie posadziłam. Sadzę róże :D Dziś akurat przesadzałam, zrobiłam sobie trochę miejsca na te, które przyjdą po niedzieli :D A teraz (nie wiadomo czemu) padam z nóg ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martuś a ubrane w lampki świąteczne i pokryte białym puchem przez który przebłyskuje światło to chyba uwielbiam najbardziej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”